Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 18:01 2 212 24

Само в Русия! „Черен петък“ с 0% отстъпка

  • черен петък-
  • отстъпка-
  • русия-
  • магазин-
  • проценти-
  • пелмени

Така се привличат клиенти

Пелмени с отстъпка от 0% - това е „черен петък“ по руски. Потребители в социалните мрежи забелязаха странния опит на супермаркет от веригата „Карусел“ да привлече клиенти.

В магазин от веригата, както се вижда и на снимката, се предлагат 900 грама пелмени на цената от 179 рубли. Цената обаче е задраскана, за да излезе на преден план промоционалната цена. За съжаление тя е... същата.

„Черният петък“ започва да се налага на американска земя през 60-те години. На този ден много големи вериги и магазини пускат своите стоки с голяма отстъпка. За съжаление на руснаците една от любимите им храни – пелмените, няма да бъде намалена. Вижте снимката:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    27 15 Отговор
    Има още мноо баници да се ядат, за да се стигне до руският хумор!)))
  • 2 законен

    21 8 Отговор
    Ама що да е без отстъпка , то в Русия с тия лихви и инфлация , ако няма поскъпване си е чисто намаление , какво се чудят , нормалната цена сигурно е нагоре , а не надолу !

    Коментиран от #19

  • 3 Ксaniba

    22 9 Отговор
    Ми то при нас в МОЛя шот за балъци сигур, или им вервате братя!???))))
    - 70 % отстъпки!!!
    Тцтцтц
  • 4 Бесен Язовец

    28 9 Отговор
    При наз пише отстъпка а цените по високи от преди един месец.
  • 5 Различен

    24 16 Отговор
    Като ги гледам, направо са "умрели" от глад!
    Магазините им по-големи и по-пълни от нашите, но НПО-тата внушават, че глад ги тресе!
    Смях!
    А дебилният българин се мята по магазините за 70-80% отстъпка, което си е безумие и няма КОЙ да изчисли, че тази стока трябва да е с 1200% надценка, за да я пуснат с такава отстъпка!
    Ма кво да праиш? :"Вие сте прости и аз съм прост, значи се разбираме!"

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Бесен Язовец

    9 16 Отговор
    Руснаците само могат да си мечтаят за отстъпки по коледа и НГ напротив всичко поскъпва по празниците !

    Коментиран от #9

  • 7 Стефан

    15 8 Отговор
    Е, при нас, пък и в Европа, имаше цени, които с отстъпката бяха по-високи от редовните. ;)

    Тъй че...
  • 8 Бесен Язовец

    8 13 Отговор

    До коментар #5 от "Различен":

    Пълни са защото голяма част от народа няма даже пАри за цигари та камо ли за разни скъпи деликатеси....добре, че е боярката та да си пийват хорицата.
  • 9 Патриот

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Добре е, че в България не е така.
    Тая практика ние сме я дали на света. Тръгна от нас, видя с в Румъния, сега е в Русия, а има и такива примери от Алиекспреса.
    Един месец преди това вдигат цените, за да могат да си съборят на старите промоционално. Делиманото например. Преди беше 100лв, сега е намалено с 40лв. - от 140 на 100. Голяма отстъпка!!!
    А руснаците си жевеят и то досат добре. Половината ни черноморие изкупиха тези сиромаси, че и по Европа вееч търсят. Живи да ги оплаче човек. И що за тъпа логика - в магазините има стока, щото не купуват. Точно обратното е.
    Кое е заредено по-добер хоремага на село или Лидъла в София? Според вас явно софиянци са по-бедни от хората от село и за това Лидъла е доста по-пълен със стока. Така ли да го разбирам?

    И ние сме дали нещо на света!

    Коментиран от #13

  • 10 Antimediator

    8 6 Отговор

    До коментар #5 от "Различен":

    Мушморок с кой ги сравняваш ?!
    С бакалията в твоя квартал ?!
    А знаеш ли как изглежда кварталната бакалия в руската провинция ?!

    Коментиран от #11

  • 11 Различен

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "Antimediator":

    а ти знаеш ли как изглежда магазина на Бай Иван в Х@@во? Що не му видиш тефтерите, дето са записани дълговете на цялото село, щото то пазарува само на версия? И чакат сиромасите, да дойде пенЦията, та да могат барем, част от дълговете да си платят!
  • 12 Барчо

    16 3 Отговор
    Подиграват се на нулевата отстъпка на руснаците, а не гледат нашите. Давам примерче. Миналата година си бях набелязал една стока на нормална цена 400 лв. Изчаках да си я купя в прословутия "черен петък". Отидох в съответното молче и какво да видя. Направили са отстъпка на точно тази стока с чели 65% с гооолеми букви. Я! Ударих кьоравото. Мисля че ще спестя цели 260 лв и с бърза крачка отивам да се уверя в това. И какво да видя? Верно е 65% отстъпка, но цената която трябва да платя е 480 лв, от 790 лв. След черния петък цената я направиха на 380лв. Значи при нас черния петък е след този ден. Е на това се подигравайте. Те поне са честни за разлика от нашите пишман бизнесмени.
  • 13 Бесен Язовец

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Патриот":

    Публикувано във факти.бг: Според вас явно софиянци са по-бедни от хората от село и за това Лидъла е доста по-пълен със стока. Така ли да го разбирам ?" Както искащ така го разбирай, но имай едно на ум, че в София стандарта на живот е един, а в провинцията е съвсем друг ! Същото важи и за Москва, С. Петербург и още няколко по богати и големи градове и руската дълбока провинция, но там разликата в нивото на стандарта е много по голяма от колкото в България !
    А иначе тези номера с вдигането и уж свалянето на цените, съвсем не са българско"изобретение" ако искаш да знаеш, това са стари еврейски номера, на времето имаше доста вицове на тази тема, но ти младо, от де да ги знаеш...?
  • 14 Барчо

    12 6 Отговор
    Гледате картинки, а нищо не виждате!!!!! Това са пелмени 900 гр или почти килограм. И той струва в бг кинти там 5.07 лв за по-картинно. Тук същия е около 7.80 лв. Нашия аналог е още по-нагоре като цена. Айде бегайте да оформяте характер.

    Коментиран от #15

  • 15 Бесен Язовец

    3 12 Отговор

    До коментар #14 от "Барчо":

    5.07 лева за пелмени пълни с кожа от кокошка, соя и сланина, супер сте вие русняцити, с прашка слон трепете !

    Коментиран от #20, #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Справедлив

    3 6 Отговор
    "Никъде по света няма по-интелигентен човешки материал и по-неинтелигентна система на управление"- Шимон Пере(1993).При посещение в РУСИЯ.

    Коментиран от #18

  • 18 Батювуту

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Справедлив":

    Да, беше така през далечната 1993 година.. и аз ги помня ония времена в тогавашна Елциновска Русия..
  • 19 хехе

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "законен":

    ква инфлация в Русия- тя вече е по ниска от тази в България : 2,2 % на годишна база вечме 2 години.Освен това повечето храни в супермаркетите /които са чисто руски а не чужди вериги/ са по ниски от тези у нас.Да не говорим за разходите за бензин ,ел.енерегия газ и парно.те са просто смешни.Затова там през зимата при -20 хората стоят по къс ръкав вкъщите си, а у нас Бай пенсионер плаща цялата пенсия за ток и парно и стои с палто и шапка.

    Коментиран от #21

  • 20 Барчо

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    А тук в скъпите и евтините луканки слагат не малък процент сушени скакалци от Африка. Кашкавала е смес от сухо украинско облъчено мляко и картофено брашно, сиренето е по същия начин, но без картофеното брашно, но пък с палмово масло. А пък маслото ни е 70% масло и 30% маргарин. Месото пристига с контейнери и е на 40 г от военновременния резерв. Майонезата не е от яйца, а с 2% яйчен прах. Даже има украинска, която няма дори и яйчен прах. Истинското кисело мляко може да го ядеш след половин година спокойно??? Няма да изброявам повече, но списъка е безкраен. Като си оправим нашите се ментета, може да се подиграваме на другите. Иначе изглежда жалко. Седиш си до шия в изпражненията си, се подиграваш на друг, който е нагазил в калта.
  • 21 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "хехе":

    явно ти плащат да плещиш лъжи?в русия всичко без горивата е по-скъпо от тук.тва като статистика,а руснака продължава да обеднява и то стремглаво за разлика от постоянно плачещия българин,които само в последната година вдигна дохода си с 10%,а и българина има огромен избор на работа в европеиския съюз ,което руснака само може да мечтае!
  • 22 Кака Гинка

    2 0 Отговор
    Само дето не е ясно колко са тези 179 рубли спрямо средната им заплата.Аз лично бих направила проверка,преди да преписвам от Интернет;ако излезе,че вземаш майтап за чиста монета,това не говори добре за интелектуалното ти ниво.Но явно "гениите" са доста повече от прословутите 80%...
  • 23 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Ако се добавят стрити на прах кости и толетна хартия ще стане като български кренвирш.
  • 24 сойкаПрисмехулка

    3 0 Отговор
    Руснаците си правят гаргара с американските традиции. Жалкото е, че българите па подражават на американците и именно поради това вместо да напазаруват с намаление, то ко купуват по-скъпо, отколкото е било.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания