29 Ноември, 2017 09:15 1 884 5

Борисов на историческо посещение в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

  • бойко борисов-
  • саудитска арабия-
  • рияд

Целта на визитата е засилването на икономическото и търговското сътрудничество между двете страни

Борисов на историческо посещение в Саудитска Арабия (СНИМКИ) - 1

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Рияд на първото посещение на най-високо равнище в историята на дипломатическите отношения между България и Кралство Саудитска Арабия.

На Кралския терминал на международното летище „Крал Халид“ той беше посрещнат от емира на Рияд Файсал бин Бандар Ал-Сауд и от министъра на околната среда, водите и земеделието Абдуррахман Абдул Мохсен Ал-Фадли

Целта на визитата е засилването на икономическото и търговското сътрудничество между двете страни. Ще бъдат обсъдени въпроси в ключови сфери като сигурност, енергетика, търговия, транспорт, туризъм.

В Рияд българският министър-председател ще разговаря с Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауд.

Борисов на историческо посещение в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

Борисов на историческо посещение в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

По-късно Бойко Борисов ще се срещне и с министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел ал-Джубейр и с министъра на енергетиката, индустрията и минералните ресурси Халид ал-Фалих.

Почетен гост по време на визитата в Кралството е Симеон Сакскобургготски. В официалната делегация, придружаваща министър-председателя Бойко Борисов, са вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Борисов на историческо посещение в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

Очаква се подписването на три междуправителствени документа за сътрудничество в областта на земеделието, за създаване на смесена комисия и за избягване на двойното данъчно облагане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    7 2 Отговор
    Хубаво е като дойде зимата да се ходи на по-топличко. Три дни да са , все е на далавера.
  • 2 Воленка

    6 5 Отговор
    Баце ще подпише споразумението за построяване на ислямистки център в София

    Коментиран от #4

  • 3 Истината винаги боли

    8 2 Отговор
    Шейха на чакъла,пясъка и змийте се срещна с министъра на горите, земите и водите.Ясно !Вече е дошло време за продажба на последното което имаме.....
  • 4 Бостан

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Воленка":

    За Баце няма нито знаме,нито снимчица дори,никой не го УВАЖАВА просяка тиквеник,МЪКА,МЪКА.....
  • 5 Дедо Грую

    9 3 Отговор
    Тиквоций е там да го обрежат, ще приеме исляма, а после ще го провъзгласят за емир (принц) на България.