29 Ноември, 2017 14:59 843 0

Има още работа по преговорите с Великобритания

  • ес-
  • мишел барние-
  • великобритания

Мишел Барние отрече да е било постигано споразумение със страната

Все още има работа по преговорите с Великобритания за излизането на страната от ЕС. Това заяви главният преговарящ за Brexit от страна на ЕС Мишел Барние, цитиран от Les Echos.

През вчерашния ден някои издания обявиха, че двете страни са постигнали споразумение за финансовите задължения на Великобритания. Тези твърдения бяха отхвърлени от самия Барние.

В Лондон настояват да приключат преговорите за британските задължения, за да започнат разговорите за търговските отношения с ЕС.

„Тези информации са слухове. Има предмет на разговори, по който ние продължаваме да работим. Става въпрос за финансовите ангажименти на Лондон. Няма как 27-те страни-членки да плащат и британските задължения. През тази седмица водим наистина интензивни преговори. Има още работа за вършене“, заяви Барние.

Финансово споразумение трябва да бъде постигнато преди срещата на върха на ЕС в средата на декември. Тогава Великобритания се надява да получи разрешение за начало на търговските преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: