30 Ноември, 2017 22:00 1 433 0

Гърция мести бежанци от взривоопасния Лесбос

  • мигранти-
  • бежанци-
  • гърция-
  • лесбос

Подобни извозвания на хора се предвижда да бъдат осъществени и от други острови

Гърция мести бежанци от взривоопасния Лесбос - 1
Снимки: БТА/АР

Властите в Гърция са започнали да преместват бежанци и мигранти от остров Лесбос във вътрешността на страната, съобщават местните електронни издания.

В рамките на операцията над 260 бежанци и мигранти от различни националности, принадлежащи към уязвими групи, са отпътували с кораб от главния град Митилини на острова за пристанище Пирея.

От Пирея, с помощта на служители от Върховния комисариат на ООН за бежанците, те ще бъдат откарани с автобуси в центрове в континенталната част от страната.

Целта на гръцкото министерство за миграцията е от островите да бъдат преместени възможно повече бежанци, нуждаещи се от защита.

"Това са усилия, които занапред ще се засилят", казал пред гръцката агенция АНА-МПА министърът за миграцията Янис Музалас.

Гърция мести бежанци от взривоопасния Лесбос

До 10 декември се очаква да бъдат предприети действия, така че около три хиляди души от остров Лесбос, където са настанени около 8 500 бежанци и мигранти, да бъдат преместени в различни центрове във вътрешността на Гърция.

Подобни извозвания на хора се предвижда да бъдат осъществени и от други острови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: