Last news in Fakti

30 Ноември, 2017 15:08 10 916 33

Турция заплаши: Влизаме в Сирия, ако...

  • турция-
  • сирия-
  • армия-
  • мевлют чавушоглу-
  • заплаха-
  • пкк-
  • кюрди-
  • африн

Град Африн е под контрола на кюрдските бойци

Турция ще влезе в сирийския град Африн без колебание, ако се почувства застрашена, съобщи изданието „Дейли Сабах“, което цитира външния министър Мевлют Чавушоглу.

Северният сирийски град е под контрола на бойци на Сирийския демократичен съюз (PYD), който Анкара разглежда като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия (ПКК). „Ако Турция е заплашена от Африн или друга област, ще навлезем там без никакво колебание и ще отървем района от терористите“, заяви турският дипломат.

Той добави, че Турция може да започне операции, подобни на „Ефратски щит“. Целта ще е прочистване на районите близо до турската граница от присъствието на джихадистката групировка „Ислямска държава“. При предишната операция турските въоръжени сили бяха обвинени, че искат да прочистят тези земи от кюрдските бойци.

ПКК е обявена за терористична организация в Турция, Европейския съюз и Съединените американски щати. Сирийският демократичен съюз често извършва атаки на границата срещу турската армия – въпреки присъствието на американски и руски военни експерти в района. Междувременно Анадолската агенция съобщи, че турският вицепремиер Бекир Боздаг е обсъдил със Съвета за национална сигурност възможността за операция в град Африн и неговите околности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глос

    68 43 Отговор
    Много странно виждане за "терористични" организации. То сигурно същото са казвали и на нашето опълчение за освобождение от тУРско робство. Кюрдите са съвременните " Априлски " възстанници зад които трябва да застане цялата световна демократична общност. Единствените терористи и контрабандисти в цялата малоазиатска история е тоталитарно-фашисткия режим на ерДухан.

    Коментиран от #4, #13, #22

  • 2 Пеньо

    50 18 Отговор
    Ами ако утре на султанът му скимне, че нещо от нашата територия го заплашва? Години наред бяхме от два различни блока и пак се понасяхме! А сега?

    Коментиран от #11, #25

  • 3 бай той

    53 23 Отговор
    Ахаааа, значи имаме вече нови международни норми и отношения. Щом някой се ПОЧУВСТВА заплашен, може да напада другия. Много интересна трактовка, няма що. Значи всички трябва да се молим султана да не се почувства заплашен, че иначе влиза със сила във всяка държава. А другите от НАТО какво мислят по въпроса? А ЕС и САЩ? А Русия? На тоя чалмосания ненормалник няма ли вече да му подкастрят крилата, че взе да се взема на голям фактор!
  • 4 Глос -

    40 17 Отговор

    До коментар #1 от "Глос":

    Някои ден Турците в Кърджали ако поискат дасе съединят с Турция ще им дадеш ли земя от България. İли помисли си, че циганите се обединяват и почват да искат територия от България. Убиват полицаи, войници, учители и тк.нт. Пак така ли ще речеш
    Публикувано във факти.бг: " Априлски " възстанници зад които трябва да застане цялата световна демократична общност.

    Коментиран от #12

  • 5 Гост 1

    40 3 Отговор
    Турция за граничната си сигурност трабва да направи несто в Африн .. Но доста закъсня. Днеска там има около 7-8000 терористи оборудван с Aмерикански оръжия ...
  • 6 Хасан

    34 26 Отговор
    Ами Русия се видя застрашена от проевропейска Украйна и окупира Крим..Сащ се видя застрешена от Ал Каида и влезе в Афганистан,след това в Ирак и Сирия...защо Турция да не го прави щом терористите взривяват бомби по летища,стадиони ,площади..убиват учители,лекари,работници...Редакцията нито веднъж не пише за това как терористи са убили рабитници и инженери които са работили на язовирна стена например

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Гост

    8 16 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    А приказката за жабата и вола знаеш ли я?
  • 8 goni

    16 19 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Хасане! Хасане! Ти че не си Хасан не си! Що се мъчиш?:) Ич те нема!:) Дано да си доволен от платата!:) Иначе не си заслужава!:)

    Коментиран от #9

  • 9 Хасан

    26 16 Отговор

    До коментар #8 от "goni":

    За кое това ??? Че съм против марксистко ленинската терористична организация ПКК...

    Коментиран от #16

  • 10 Гост 1

    7 6 Отговор
    Що се притесняващ толкова. В Бıлгария какво му има за заплаха ?
  • 11 Gost 1

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Що се притесняващ толкова. В България какво му има за заплаха ?
  • 12 Глос

    25 24 Отговор

    До коментар #4 от "Глос -":

    тУРците и циСГАНите са напрапници в чужда територия, докато кюрдите живеят по тези земи по които живеят и сега още преди османското нашествие. Сравнения и примерите ти са нелогични и малодушни. Жалко за такива съждения, ако всички мислеха като тебе още да сме под тУРско робство.

    Коментиран от #17

  • 13 ВулканиЗатор

    25 10 Отговор

    До коментар #1 от "Глос":

    Ама тебе голям страх те гони от тези турци, че чак ти се изкривила представата за реалност и отъждествяването ти на исторически факти с днешната ситуация е резултата...
    Цялата световна демократична общественост е признала пкк за терористична организация.
    А що се отнася до действията в региона, то явно е прието решението в Сочи
  • 14 Хасан

    21 7 Отговор
    Турците сме много тъпи хора...

    Коментиран от #19

  • 15 Бесен Язовец

    24 6 Отговор
    Турция влиза разбива кюрдите барабар с US памперсите и вс.ОК кво толков се тюхкате не мога да разбера?
  • 16 до Хасан

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Хасане, някой започна да ти използва името и да се прави на "оригинал" 😁
  • 17 Хасан

    16 17 Отговор

    До коментар #12 от "Глос":

    Ами май и Аспарух беше пришълец!!

    Коментиран от #21

  • 18 ончо

    17 11 Отговор
    Ако крадливите демократи не бяха унищожили армията и нейното въоръжение ПУКАШЕ ни на сайдера от турците!Сега треперете под юргана!
  • 19 Хасан

    20 24 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Тъпи ама 500 години толкова много хора са живели в мир и разбирателство
  • 20 Хасан

    19 6 Отговор
    Преди имаше ”Работническо дело ” и само това четеше и се мислеше че им голяма армия..Сега ония в Корея са същите ..мислят че им е най добре и че целия свят трепери от тях ..а то освен на Тръмп на никой не му пука за тях..
  • 21 Глос

    14 14 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    Не разбирам какъв пришелец е Аспарух? Знам за един Американски филм " Пришълецът". Нещо много се филмираш и бръщолевиш небивалици! На тебе ерДухан ли ти плаща или си на заплата в МИТ?

    Коментиран от #23

  • 22 Скорпион29

    12 6 Отговор

    До коментар #1 от "Глос":

    Само изключително прост човек може да направи такъв паралел!!! И още по-прост да му даде + на такъв коментар
  • 23 Хасан

    12 6 Отговор

    До коментар #21 от "Глос":

    На тебе само агенти ти се привиждат...пий си хапчетата...не че съм против парите ама нема кой да ми даде
  • 24 ha ha ha

    6 7 Отговор
    Уплашнен е Ердухан, не знае китайските войници на чия страна ще са :D

    Скоро започва същинската част...
  • 25 Барчо

    15 5 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    Ми нали сме у НАТО бе, отворените кравофили? Имало там точка 5, дето все я цитира оная юристка. Тя що ви успокои? Верно че преди бехме противници, ма зад гърба си имахме Русия и още доста държави от соц.лагера. Да не говорим, че имахме собствена армия. И само едно примерче. Тогава имахме самолети колкото турците и гърците взети заедно. Пилотите ни бяха Асове, защото летяха почти всеки ден. А сега вдигат двечките си ръчички като крилца и бръмчат с уста тичайки. Така набират часове.

    Коментиран от #28

  • 26 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    по тва как се представя в сирия до момента ,турската армия демонстрира много ниска боеспособност и трудно ще се справи с кюрдите в северна сирия.ще претърпи огромни загуби и ще се наложи да прави компромиси и да разчита на помощ от ал каида,което не е решение за ердоган.не вярвам турция да се реши на тотален конфликт със сирииския демократичен съюз.

    Коментиран от #27

  • 27 ИСТИНАТА

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    С "НИСКАТА" СИ БОЕСПОСОБНОСТ ТУРСКАТА АРМИЯ С МАЛКА ЧАСТ ОТ СВОИТЕ СПЕЦИАЛНИ ЧАСТИ ПРЕВЗЕ СЕВЕРНА СИРИЯ !!!! В МОМЕНТА КОЛКОТО ИНА БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ ИМ СЕ ИСКА И ДА ОТРИЧАТ ФАКТИТЕ ТУРЦИЯ Е НА МАСАТА ,КОЯТО ЩЕ ОПРЕДЕЛИ СЪДБАТА НА СИРИЯ !!! РУСИЯ ,ТУРЦИЯ И ИРАН МОГАТ БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА ИЗГОНЯТ АМЕРИКАНСКИТЕ ПИЯВИЦИ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК !!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шаран БГ

    2 1 Отговор
    Спокойно! За да се случи "апокалипсиса", така както е написан в една дебела книга, никой не трябва да се маха от там - Сирия, Йордания, Ливан, Израел, Ирак, и целия Арабски полуостров. В т.н. Близък Изток всички са по-зле и от нас, тук на Балканите. В този район народите таят хилядолетна омраза един към друг. Световните сили, жадни за природните им дадености ги въоръжават до зъби. И "застрашени са собствената си свобода и независимост" трупат войски.
    По природни закони един цирей като забере, надува се, надува се и накрая се пука.
    И тук ще стане същото. И с тези модерни и мощни оръжия, никой няма да разбере кой-кого. И ще се тепат......мале мила.!
    Лошото е , че сме много наблизо....но при такава световна катастрофа вероятно няма да има никакво значение - близо ли си или далеч. Кълбото стана малко и взе да отеснява....
  • 30 Голям прос

    1 0 Отговор
    Хасанчо, спри да ръсиш небивалици, меко казано. Аспарух - пришълец! Смешно. Пришълец, ама приет от местното население. Ако не знаеш местното население не се е страхувало от Аспарух. От населението се е страхувала Римската империя. Те са го ПРИЕЛИ като равноправен ,а не завоевател. А турците не могат да решават къде да си намърдват армията. Нямат право да завземат ЧУЖДА територия.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 До простия ГЛОС

    0 0 Отговор
    По-горе да се чете "тюркски (турски) корени"!
  • 33 Човек

    0 0 Отговор
    Абе защо се самозалъгвате не мога да разбера. Турската армия била с ниска боеспособност не знам си кво, 8 ма военна сила в света. 108 цели са заличени само първия ден с изтребителите, сега ще навлязат с танковете. Май ви е страх от турската армия, не се бойте България никога няма да е цел на Турция, добросъседство стига. А за кюрдите ще кажа само това, те са родени терористи и макар че са живили още отпреди Турците да дойдат в Анадола, те никога не са имали държава защото не са способни на това генетично както циганите. Тези гадни терористи само убиват невинни хора и деца, не заслужават нищо! Нормалното кюрдско население си живее мирно в пределите на Турция. Никоя държава няма право да обвини Турция с навлизането и в Сирия, пък и не и пука на Турция.
Новини по държави: