30 Ноември, 2017 16:30 2 198 19

Дания с удар по "Северен поток 2"

  • дания-
  • тръбопровод-
  • северен поток 2

Правителството може да забрани строеж в датски териториални води

Правителството на Дания одобри закон, който да блокира строителството на тръбопровода „Северен поток 2“ в териториалните води на страната, съобщи РИА Новости.

Законът позволява на правителството да забрани проекта при съображения за сигурност или намеса във външната политика. До този момент Копенхаген не можеше да въздейства на проекта, заради причини касаещи само безопасността или състоянието на околната среда.

От компанията, която стои зад тръбопровода обявиха, че вече проучват различни варианти за маршрути, в случай, че Копенхаген блокира строежът.

Заявлението за строежа в датски териториални води в момента се разглежда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРБАРЕТА

    31 14 Отговор
    Могат, но това няма да спре мега проекта! Явно Режимът на американският тоталитаризъм работи добре и Дания слушка, слушка!
  • 2 мкамкямкямгюжюмгйг....

    14 33 Отговор
    ИСРЕННО СЕ СМЕЯ НАД ТЪПИТЕ РУСНАЦИ ...КРАДЛИВИТЕ ИМ РУСКИ ЕВРЕЙСКИ ОЛИГАРСИ И ГЛУПАКА ПУТИН КОЙТО ЩЕ ИСХАРЧИ ПАРИТЕ НА ФАЛИРАЛАТА РУСИЯ ....ЗА ДА ПОСТРОИ ТРЪБОПРОВОД ...КОЙТО НЯМА ДА СЕ ПОЛЗВА ЩОТО USA И ТЕХНИТЕ СЪЮЗНИЦИ НЯМА ДА РАЗРЕШАТ ......ВСЕКИ УМЕН ЗАПАДЕН БИЗНЕСМЕН ....ЩЕШЕ ДА КАЖЕ ТАКА ...ЩЕ ВИ ДАМ ГАЗТА ...ДВА ПЪТИ ПО ЕФТИНО ОТ КОНКУРЕНТА ....ЕЛАТЕ И СИ Я ВЗЕМЕТЕ НА НАШАТА ГРАНИЦА. ...ПЛАЩАТЕ ...КЕШ ...НЕМЕДЛЕНО. ..И СИ Я НОСИТЕ ПРИ ГЕЙОВЕТЕ НА ЗАПАД. ....ТАКА И ЕРДОГАН....ГЛУПАКА ПУТИН ...КАТО СПРЕ ДА КУПУВА ..ТУРСКИ ..ПАМИДОРИ. ..ЩЕ ГО ОТРЕЖЕ ОТ ТУРСКИ ПОТОК. ...И ЩЕ НАПРАВИ ...АЛ ВЕРИША СЪС САУДИТСКА АРАБИЯ ЗА ПАРИ И С ВЕНЕЦУЕЛА ...В ОБМЕН НА ПЕТРОЛ ОТ ТАМ ЗА ГАЩИ И СУТИЕНИ ОТ КАПЕЛА ЧАРШЪ. ...ПО ТЪПИ ОТ РУСНАЦИТЕ И РУСКИТЕ ПИШМАН ЕВРЕИ...НЕМА....ОТКРИТИ ...ПО ЦЕЛОТО.....ЗЕМНО КЪЛБО. ...ХА ХА ХА

    Коментиран от #3, #12, #15, #18

  • 3 Kcaniba

    17 10 Отговор

    До коментар #2 от "мкамкямкямгюжюмгйг....":

    Хапчета???
    ...............
  • 4 А стига бе

    20 12 Отговор
    Интересно...С.Поток 2 въобще не минава и близко до териториалните води на Дания.. .Нерде Ямбол-нерде Стамбул. Тия датчаните даже картата не са погледнали... Бассссси и неадекватите са тия.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 гюцгацгачтъчтъчтъчтйънч

    5 12 Отговор
    ХАПЧЕТА ВЗИМАМ ...САМО ПОД ФОРМАТА НА КОМИСИОНА ...ВЗЯТКА ...ЗА САНИРАНЕ...НА БЛОКОВЕ И АСФАЛТ ЗА МАГИСТРАЛИ. ...Е ЧАСТ ОТ ТЯХ ОТЧИТАМ.... И НА ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ. И МЕРКЕЛ. ..
  • 6 А стига бе

    11 11 Отговор
    Интересно...С.Поток 2 въобще не минава и близко до териториалните води на Дания.. .Нерде Ямбол-нерде Стамбул. Тия датчаните даже картата не са погледнали... Бассссси и неадекватите са тия.
  • 7 Колка

    9 6 Отговор

    До коментар #4 от "А стига бе":

    Всъщност минава. Ако погледнеш внимателно, ще видиш едно датско островче, до което минава СП1. Просто ще се заобиколи това островче и проблема е решен. Това са бели кахъри. Догодина ще се реши съдбата на СП2. Ако получи мандат, ЕК ще преговаря с Газпром относно третия енергиен пакет. Тук трябва да се спомене, че към момента той не действа правово за международни води, но това може да се поправи със задна дата. Но дори и това не може да спре СП2, тъй като цената за други доставчици ще бъде твърде висока. Единственият шанс проекта да пропадне е да се въведат санкции от САЩ, с които забраняват развитието на подобен проект. Естествено, тези санкции трябва да се подпишат и от засегнатите страни за да имат ефект. Според мен, СП2 ще го има. Въпросът е какво ще предложи Русия на САЩ в замяна на СП2, както и на турски поток.
  • 8 България

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "А стига бе":

    Да сте чували за остров Борнхолм..... преди да давате каквито и да били квалификации и препоръки към общества, които стандарти ние в близките хилядолетия няма да се допрем, та поразмърдайте първо малко мозъчната си дейност, или сте от 80-те % ;)
  • 9 Триколка

    12 18 Отговор
    Проекта Северен поток 2 вече е пропаднал . Против него се произнесоха Дания ,Полша и Германия. САЩ и санкциите нямат нищо общо, освен ,разбира се ,че се отваря ниша и за техния газ.
    Същата участ ще има и разклонението от Турски поток.

    Коментиран от #10, #11, #14

  • 10 Въпрос

    20 9 Отговор

    До коментар #9 от "Триколка":

    Германия против???--съвсем се оляхте вече с лъжите си.
  • 11 Колка

    17 8 Отговор

    До коментар #9 от "Триколка":

    Дали Дания, Полша и САЩ се произнесат, няма никакво значение. Нещата не се случват чрез произнасяне, а на хартия. Германия е за СП2, особено социал-демократите, а без социал-демократите правителство няма да има. Тя нишата за американски газ винаги е била отворена. Просто никога не са били конкурентно способни. Нито могат да доставят достатъчни обеми, нито да предложат добра цена.
  • 12 юрист

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "мкамкямкямгюжюмгйг....":

    Има разбира се, например ти :D

    Ем не знаеш да пишеш, ем да се подписваш, а си тръгнал да осмиваш по форумите, вместо да се върнеш в училище... юристи сър :D
  • 13 edin

    4 4 Отговор
    Да го спират, тъкмо ще остане само ЮП възможен :D
  • 14 Румяна Костова

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "Триколка":

    Как Германия ще е против когато крайната точка е точно там град Грайфсвалд?Франция и Австрия също са категорично,,За,,.70 процента с организацията по финансирането се занимава ОМV. Вложени са вече много средства и Дания няма да им бъде пречка,може само да им създаде краткотрайни главоболия.
  • 15 Румяна Костова

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "мкамкямкямгюжюмгйг....":

    Човече,много се задъхвате с тези многоточия.Ще вземате да хвърлите топа за едната политика.Поемете въздух и после мантрата за Путин и доматите.
  • 16 За пример на ЕГЕЙ

    9 3 Отговор
    При нас вече няма потоци,има само патоци.Това е наградата за послушанието на нашите изпълнителни ,,водачи"и вождове..
  • 17 Бесен Язовец

    9 11 Отговор
    Преди да почнете да плюете датчаните, вижте каква малка страна са и вижте стандарта им на живот, който е в пъти по висок от подобния в Русия !! Да, Дания е почти страна джудже, по малка е дори и от България, но не забравяйте че понякога и малкото камъче обръща колата. Аре ся, рублерастчета, праскайте си дежурните минуси !
  • 18 Ирник

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "мкамкямкямгюжюмгйг....":

    Смърт на потурнаците и безродниците русофоби.
  • 19 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    няма да има северен поток докато путин е на власт в русия.ни поляците ни румънците ще позволят,а и част от страните в западната част на европа също.както е казал чърчил:няма причина да храним крокодилите с надежда да ни изядат последни!русия се превърна в неприятелска за европа страна и трябва да бъде спряна .лесния начин е да стане чрез икономически натиск и болшинството европиеци го осъзнават.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания