2 Декември, 2017 09:09 6 866 41

Хърватският генерал се е самоубил с цианкалий

  • слободан праляк-
  • хага-
  • холандия-
  • цианкалий-
  • генерал-
  • отрова-
  • аутопсия

Смъртоносна отрова е убила бившия генерал

Хърватският генерал се е самоубил с цианкалий - 1
Снимка: БТА/ AP

Хърватският генерал Слободан Праляк, който сложи край на живота си в Международния наказателен трибунал за бивша Югославия, е изпил цианкалий, съобщиха световните агенции, позовавайки се на холандската прокуратура.

Предварителните резултати от извършената аутопсия показват, че военнопрестъпникът е изпил цианкалий, който е причинил спиране на сърцето му, обяви прокуратурата.

Слободан Праляк изпи отровата, след като в съда в Хага беше потвърдена присъдата му от двадесет години затвор за военни престъпления по време на войната в Югославия. Малко по-късно той почина в болницата.

Холандските власти водят разследване как бившият генерал се е сдобил с цианкалия и по какъв начин е успял да го внесе в съдебната зала. Присъдата срещу Праляк бе последната на трибунала за бивша Югославия в Хага.

Хърватският генерал се е самоубил с цианкалий
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    79 8 Отговор
    ЖАЛКО Е САМО ЕДНО- ЧЕ ПРЕДИ ДА ГО НАПРАВИ НЕ ИМ ТЕГЛИ ЕДНА ТЛЪСТА М..НА НА ВСИЧКИТЕ ТАМ ОКОЛО НЕГО НА ВИСОК ГЛАС. КОИ СТЕ ВИЕ ДА СЪДИТЕ БЕ ИЗМЕКЯРИ? НАЛИ И ВИЕ ПРАВИТЕ СЪЩОТО С ЦЕЛИЯ СВЯТ, САМО ЧЕ С МАЗНИ И КОВАРНИ ПОМОЛНИ МЕТОДИ? ТОВА Е ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК, ЗАЩИТАВАЛ РОДИНАТА СИ И НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН ОТ НИКАКВИ ИЗВРАТЕНИ ЗАВОЕВАТЕЛИ КАТО САЩ И НАТО.
  • 2 Тътъъъъъъъ

    61 9 Отговор
    НЕ Е ПРЕСТЪПНИК
  • 3 Бесен Язовец

    6 47 Отговор
    Военнопрестъпник от театъра е! И рушител на култура отделно е ! Генерал бил по-скоро генерала- режисьор джурна си камфоровия спирт и стана ,,герой"

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пазарен Либерализатор

    8 28 Отговор
    Защо с трябвало да трепе боснански мюсулмани и жени и деца не въоръжени и да взривява моста Приора ? Защо питам защооооооооо????

    Коментиран от #9

  • 6 Бесен Язовец

    3 19 Отговор

    До коментар #4 от "до смръдливия язовец":

    А ти си култо профан! дето драска под статии за които няма инфо а просто се ориентира по-едно две изречения

    Коментиран от #10

  • 7 Бесен Язовец

    8 21 Отговор
    И за кой не знае тоя основно е обикалял по-селата с др.артисти са се правили на войници на селяните по Босна и Херцеговина и е най-известен че взривява мост строен през 1577г.от си по-поръчка от някой си султан руши наследство на ЮНЕСКО също както ИД в Сирия туй е вашия ,,генерал"
  • 8 Зоя

    40 7 Отговор
    Трябва всички наши политици, участвали в управлението на Държавата ни от Прехода до Днес, да изпият по едно Такова!

    Човекът, действително е герой на Страната си и умря с чест.
  • 9 некойси

    40 5 Отговор

    До коментар #5 от "Пазарен Либерализатор":

    Защото, босненците са започнали първи да го правят със сърбите.
    Ако турците от Кърджали и долните покрайнини решат да се отцепват, започнат систематично да избиват Българите там, това е представителна извадка от това което може да им се случи, военните ще влязат и ще почнат да ги трепят.

    Коментиран от #15, #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Klav

    20 2 Отговор
    Аз друго не разбирам. Тия хомосексуални мазняци какво ли не дрънкат но, не обесниха аджеба как тоя е внесал цианкалий в миризливият им трибунал. Как не внесе някоя бомба да ги изтрепе всичките. Той, че правил бели правил, ами годините бяха такива. А кой подкокороса разпада на Югославия, че беше най-лесно да си примери силите със слабата по това време Русия? Опитно мишки бяха всичките. Както и Украйна. Русия започва от Украйна. Исторически са една държава. Кой им налива фалшив национализъм та да се трепят като замаени. Както турция на българските турци (много от тях махамедански българи), както гърция на българите в северна Гърция, сърбите на македонци и ДРУГИ българи в източна Сърбия, Румъния в северна доброджа. Само в Албания вече не ги гонят щото са много далече и имат други проблеми.
  • 12 Бесен Язовец

    32 4 Отговор
    Човекът е герой а измисленият трибунал е фалш.Турците като избиват кюрдите без съд и присъда това нее ли престъпление.

    Коментиран от #20

  • 13 Нашия

    18 3 Отговор
    Поклон !
  • 14 някой

    15 4 Отговор
    Циана не е отрова,предизвиква реакция,която отнема кислорода за няколко минути и всеки жив организъм умира за няколко минути.Заслужават го всички от тоя "трибунал"!!!
  • 15 Хорацио

    12 8 Отговор

    До коментар #9 от "некойси":

    Военните ни ще влязат единствено в столовата и после в тоалетната. Ние нямаме военни! Това първо, второ като допълнение искам да добавя, че мюсюлманите винаги първи в световната история са избивали невиини жени и деца още от средновековието та чак до наши дни! Няма религия до този момент избила повече невинни и мирни хора пряко, както исляма! Единствения опонент на исляма по кръвожадност е юдеизма, евреите са виновни косвено за почти всеки военен конфликт в новата история на Света, като и двете религии трябва да бъдат изкоренени завинаги от Земята. Българската армия, никога не е правила и няма да прави золумите правени от турската, и всяка друга ислямска пасмина по простата причина, че е съставена от хора(в момента от тюфлеци, но това може да се промени) за разлика от животните под ислямски флаг. Всеки враг на Туркия и исляма е приятел на България!

    Коментиран от #22, #38

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хасан

    4 10 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Турците се бият срещу марксистко ленинската терористична организация ПКК...а не срещу мирни и цивилни..има разлика

    Коментиран от #29, #30

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хасан

    5 8 Отговор

    До коментар #15 от "Хорацио":

    Християните не избивали хора???!!!!а какво стана с индианците в Америка? Изчезнаха..а с аборигените в Австралия и Нова Зенландия???..А кръстоносците походи???а Първата и Втората Световна война? А колониализма?..А Виетнам ? А Хирошима ? А Ирак,Сирия,Либия......всичко това направиха така наречени "мирни и смирени християни"...

    Коментиран от #26

  • 23 Максим

    13 9 Отговор
    Резана карабино, млък! Ти нямаш право да коментираш живота и смъртта на един хрисиянин. Коментирай си за Ердоган и за вашите проблеми, не ни учете нас християните на морал. Морално, верово и етнически ти немаш право да се мешаш. Къде се напъхваш между шамарите.

    Коментиран от #24, #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хорацио

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Индианците и аборигените първо не са изчезнали второ, като бройка жертви са по-малко отколкото само жертвите на геноцида над арменците от турските башибозуци да не говорим за всички жертви общо на Балканския полуостров предизвикани от османците. Говорим за мирни жители, а не за жертви при войни. Ест. Първата и Втората световни войни ако имаше малко капка мозък в кухата си лейка щеше да знаеш, че са продиктувани, подстрекавани от евреи с комерсиална цел преразпределения на пазари и територии. Най-големите жертви са дадени благодарение пак на евреи - Сталин и еврейската жилка в Русия. Кръстоносните походи са толкова смешни, като мащаби и жертви, че само безчинствата на османските аборигени в Българя са достатъчни да ги задминат по кръвопролития. А факта, че мюсюлманите не извършват по-големи зверства и масови убийства в наши дни се дължи само и единствено на факта, че все още живеят в средновековието(благодарения на тяхната дивашка религия). Ако имаха техническата възможност да кажем на САЩ или Русия и умствения капацитет дори само на славяните отдавна да са опитали да прекроят границите на Света.
    Най-слабото място на мюсюлманите е тяхната религия- държи ги в средновековието и не им дава възможност да се развият, което е добре за останалия свят. Евреите и мюсюлманите са злото на Света едните поради злоба и алчност, другите поради чиста диващина и простотия.

    Коментиран от #28

  • 27 Хасан

    4 11 Отговор

    До коментар #23 от "Максим":

    Той не беше християнин..беше боклук ..умря като куче..един офицер никога няма да изнасилва жени и деца..няма да се гаври с цивилни
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бесен Язовец

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    ПКК не са ли хора,жени,деца.И те носят души.И те са избивани незаконно защото там нее обявена война.

    Коментиран от #31

  • 30 Хасан

    7 5 Отговор

    До коментар #20 от "Хасан":

    Все пак всички сме хора нищо че аз съм от другата религия.
  • 31 Хасан

    4 9 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    ПКК не са мирни и цивилни..те са въоръжени терористи с марксистко ленинска идеология..убиват полицаи,военни,прокурори,учители,доктори...взривяват летища,площади,спирки,стадиони...

    Коментиран от #33, #39

  • 32 Хорацио

    3 3 Отговор
    От тук на сетне мюсюлманите могат да докажат, че хората грешат в преценката си за тях, като спрат да избиват невинни в името на техния Бог. Сами преценете дали това може да се случи, след като в свещенната им книга пише неверниците да се елиминират. Никой няма право убива човек заради вероизповеданието му, макар че в момента това се прави от ИД и други радикални ислямисти. Също така никой вярващ човек освен мюсюлманина не налита на бой и убийство при спор, дискусии и шеги на тема различните религии. Само тия факти са достатъчни да се направят изводи.
  • 33 Олигарха

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Значи всички кюрди са членове на ПКК- децата, жените, старците?
    Защото няма жертви на турската агресия в Кюрдистан които не са членове на ПКК така ли? Няма обградени малки градове и села и прочистени изцяло къща по къща така ли? Няма нахлуване на чужда територия от турската армия в погранични райони на Ирак и Сирия с цел избиване на тамошното кюрдско население така ли? Нали знаеш Хасане, който нож вади от нож умира!

    Коментиран от #34

  • 34 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Олигарха":

    Не си прав..полицията и войската воюват само срещу терористи...и ако има пожар у съседа и и искри прескачат в твоя двор и има опасност от пожар ,редно е да влезеш и да загасиш пожара...това което прави и Русия,и Турция
  • 35 Хасан

    2 2 Отговор
    Кажи ми коя страна приютява 3 милиона бежанци от войната?!..това е турската гостоприемност и хуманност..човещина...

    Коментиран от #36

  • 36 Сектир

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Приютявате ги, защото Меркел Ви дава пари и Ви обещава ЕС да влезете иначи найш кога.
  • 37 Руски тролак

    3 0 Отговор
    Мюслитата и комунистите са един дол дренки и са си лика прилика, едните плюят христианите ама все при тях гледат да се тъпчат ,другите плюят запада и те така.
    Та има една приказка: храни куче да те лае. Нагли неблагодарници.
  • 38 Иван

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Хорацио":

    Трябва някой да те поправи . Всички религии трябва да се елиминират , те са чума по хората и носят само беди , тъмнина и смърт . Заради скапаното християнство са загинали не по малко хора . Кой прави кръстоносните походи ? И оная сбирщина от където мине ,трева не никне .
  • 39 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Каквито и да са , оправдавам ги напълно . Защото знам османлиите какви са . Изверзи и варвари , цяла мала азия е исконно тракийска територия от зората на цивилизацията . Къде са сега тези траки ? Избити или прокудени от черните варвари . Да не говорим и за балканите , какво са сторили на България . България така я смазаха че няма нищо останало , нито хроники , нито документи от държавността , нищо , само един осакатен и обезкървен народ . А зверствата по мирното население през тия 500 години ? Добре че бяха руснаците ,вечна им признателност , въпреки че много малоумници ги плюят , ако не бяха те сега нямаше да има и помен от България с това 80%-тно бракувано население .

    Коментиран от #41

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хасан

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    България едно време имаше космическа програма,имаше научна станция на Антрактида,правеше компютри Правец,имаше армия ,самолети,кораби...и сега нищо..сега ги няма но затова някои политици си имат вили по Гърция,Маями,Лондон.......турци лизатриха всичко или българина сам го направи?...и по същия начин не османлии а българите си затриха царството!!!...
Новини по държави: