3 Декември, 2017 11:25 6 833 22

Северна Корея: САЩ си просят ядрена война!

  • северна корея-
  • сащ-
  • война-
  • ядрена-
  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун

Доналд Тръмп си играе с огъня

Северна Корея: САЩ си просят ядрена война! - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп и неговата администрация „просят за ядрена война“. Това се казва в изявление на севернокорейското външно министерство, предаде „Дейли Сабах“.

Позицията е разпространена на фона на 5-дневно военно учение с участието на 12 000 американски военнослужещи и неназован брой южнокорейски такива.

Външното ведомство на Пхенян посочи, че Тръмп представлява риск за световния мир, защото играе хазартно по отношения на ядрения въпрос. В Северна Корея бяха проведени масови тържества дни след изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета.

По-рано през тази седмица режимът на Ким Чен-ун извърши поредното си ракетно изпитание, след което от Вашингтон заплашиха страната с унищожаване. Напрежението на Корейския полуостров остава високо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кьорчо

    30 61 Отговор
    Шишкото с безсмислените фойерверки ще изтегли късата клечка някой ден...

    Коментиран от #2, #15

  • 2 Ъхъ

    53 27 Отговор

    До коментар #1 от "Кьорчо":

    Какъвто си кьорав внимавай да не изтеглиш късата клечка ти

    Коментиран от #13

  • 3 ГОСТ

    54 15 Отговор
    еи,голям зор....не искат да се демократизират теа сев. кореици и това е...........с индианците беше по-лесно...........

    Коментиран от #10, #18

  • 4 mediator37

    50 19 Отговор
    Северна Корея ВЕЧЕ е ядрена държава и не й пука.
    Край. Мачът е свирен.
    След време ще дойде друг президент с друго мислене и ще я признаят официално. Политиката на свършените факти е най-силната политика.

    Коментиран от #16

  • 5 Барчо

    46 2 Отговор
    Каквито и устни заплахи да си отправят, каквито и учения да правят, важното е никой да не натисне копчето.
  • 6 един там

    49 8 Отговор
    Трябва да свикват краварите, че не всички са им слуги. Има държави с гръбнак и собствена политика, които не желаят да им се налага диктата на по-силния. А и никой не е упълномощавал хамериканците да го играят световна мутра с бухалка на която всички да си позчиняват. Крайно време е да го разберат, че по методите на силата не винаги стават нещата. Особено, когато насреща си имаш ядрена сила. А и точно те в С. Корея доста народ са избили и всичко са разрушили. На корейците явно не им е къса паметта, като нашата и знаят, че клекнат ли пред краварите ще бъдат ,нищожени.

    Коментиран от #7

  • 7 Клякам веднага

    22 34 Отговор

    До коментар #6 от "един там":

    А Южна Корея като е клекнала да не би да са умрели.Станаха за20-30 години една от най - развитите страни в света .Държава с територия по-малка от България,без никакви природни богатства изпреварва по БВП великата Русия и то с повече от 200 млр. долара.Дай Боже всекимо такова клякане.А БВП на диктаторска Корея е по-малък от този на изостанала държава като България.

    Коментиран от #11, #12, #20

  • 8 Бесен Язовец

    30 9 Отговор
    Истината е че сащ се оплашиха и дадоа задна.Цял свят го видя.

    Коментиран от #22

  • 9 Левски

    34 16 Отговор
    Репчат се С Корея защото знаят че Руската мечка стой зад тях!!! Така на времето и ГАНЪО се ИЗРЕПЧИ на ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ защтото Руският император му го позволи :)! А ГАНЪО неблагодарник и вади нож срещу този който му помогна и си получи заслуженото та и малко му беше!!! Ганъо си е Ганъо, предател, сребролюбец, мижитурка!!!

    Коментиран от #14

  • 10 бай Тодор

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГОСТ":

    Ние като се демократизирахме та какво? Същите л... си останахме.
  • 11 Да си знаеш

    17 4 Отговор

    До коментар #7 от "Клякам веднага":

    Щастието не е само в салама Санчо...
  • 12 един там

    25 8 Отговор

    До коментар #7 от "Клякам веднага":

    В Ю.Корея наляха много пари, за де е това и за да е антипод на Северна. Ако не го бяха направили, чисто и просто двете Кореи щяха да се обединят отдавна, а точно това САЩ не го искат и никога не са го искали. Умишлено държат нещата в напрежение в региона, за да може васалите им Япония и ЮК да слушкат иначе ще оставят лошият Север да ги изпапка. Пласират си оръжието, за да могат да се противопоставят на лошия север. Та такива ми ти работи. Тактиката "разделяй и владей" хамериканците са е осъвършенствали много добре.

    Коментиран от #19

  • 13 мънфи

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ъхъ":

    Нееее, той винаги изтегля по големия африкански ......
  • 14 Пламен

    8 13 Отговор

    До коментар #9 от "Левски":

    Да беше по добре образован ,щеше да знаеш какво е казвал Левски за Руската империя и нямаше да пишеш подобни глупости и да скверниш това име.
  • 15 Кирчото

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Кьорчо":

    Да не стане обратното защото шишкото има ядрени бомби умнико!
  • 16 Пророк

    5 14 Отговор

    До коментар #4 от "mediator37":

    Дните на тази държава (С.Корея), са преброени, това не ви ли е ясно???? САЩ ще ги схрускат точно за закуска тия луди хвалипръцковци. Радват се на технология от времето на студената война на миналия век,та и заплашват. Жалко за хората на С.Корея , които ще бъдат въвлечени на сила към пропастта.
  • 17 бобо

    2 0 Отговор
    За коя Русия става дума/за Царска Русия или за Комунистическ Русия/
  • 18 Игор

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГОСТ":

    Онова за което "плампаш" си има име и се нарича ГЕНОЦИД "умнико". Същият геноцид проведен срещу негрите по-късно в робска форма и завършващият вече геноцид над Палестинците! Фашистките изказвания другаде.
  • 19 Клякам веднага

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "един там":

    На такива смехории може да се отговори само с..Много си тъп Саше.Лошия Север може да изпапка само грездея на боклука,който го управлява.Имаш ли макар и малка представа за финансовата и военна мощ на Япония и Корея.Гълтай си хапчетата и не се излагай с простотиите си,а двете Кореи рано или късно ще се обединят както стана с двете Германии.За радост на гладния народ на НДРК.
  • 20 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Клякам веднага":

    Клякайте си за здраве,но въпросът тук въобще не е за БВП,а за малко по-сериозни неща от хляб и зрелища.
  • 21 Марони

    0 0 Отговор
    Тия жълти пингвини от Сев.Корея за кави се мислят,като са гладни въшки,и то под карантина.Да казват на Щатите,че си просят война е все едно да кажа на Инвендър Холифилд,че си проси боя.Ама че комунистически идиодизъм!
  • 22 Pe6ko

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Да бе, така изглеждаше в началото на декември 2017. Сега обаче сме края на април 2018 и картинката е съвсем различна. Не САЩ, а Северна Корея даде задна и даже се нави да се откаже от атомната бомба....Да дрънкаш глупости е много героично, но като видиш дебелия край на тоягата....
Новини по държави: