Last news in Fakti

3 Декември, 2017 11:57 2 075 0

Протест в Букурещ заради коледен базар

  • румъния-
  • протест-
  • коледен базар-
  • виктория-
  • площад-
  • букурещ

Протестиращи влязоха в сблъсък с полицията

Протест в Букурещ заради коледен базар - 1
Снимка: БТА/ AP

Под натиска на дясноцентристката опозиция в лицето на председателя на Националната либерална партия Лудовик Орбан и председателят на Партия Народно движение Траян Бъсеску, кметицата на румънската столица Габриела Фиря беше принудена да отмени решението си за организирането на коледен базар на площад "Виктория", където обикновено се провеждат антиправителствените демонстрации, съобщи БНР.

Както съобщи агенция Аджерпрес, няколко десетки демонстранти влязоха в сблъсъци с полицията на пощада, където столичните власти подготвяха откриването на коледния базар. Манифестантите се опитаха да сринат загражденията, но бяха спрени от служители на жандармерията. Опозицията вече обвини кметицата, която е от управляващата Социалдемократическа партия, че с решението си за базара се стреми да блокира протестите на площада, където се намира Министерския съвет.

Самият премиер Михай Тудосе, който е съпартиец на Фиря, също не одобри решението й. Той каза, че избраното място за базара не е най-добрата идея. Последните два месеца на площада се състояха масови протести срещу законодателните опити на управляващите да облекчат съдбата на осъдени или заподозрени в корупция лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: