3 Декември, 2017 14:09 1 477 4

Тръмп обърна гръб на бежанците

  • доналд тръмп-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • сащ-
  • споразумение-
  • права

Президентът не иска и да чува за договора, който ще подобри правата на бежанците

Тръмп обърна гръб на бежанците - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп реши да изтегли страната си от участие в преговорите по приемането на глобален договор, който да подобри международните права на мигрантите и бежанците. Това съобщи постоянното представителство на САЩ в ООН, предадоха световните агенции.

„Мисията на САЩ в ООН уведоми генералния секретар, че САЩ прекратяват участието си в Глобалното споразумение за миграцията", се казва в съобщението на мисията.

През септември миналата година Вашингтон подписа т.нар Нюйоркска декларация, с която всичките 193 страни членки на ООН се съгласяват да одобрят през 2018 година две глобални споразумения - за управление на миграционните потоци и за мерки спрямо бежанците.

„Нюйоркската декларация съдържа множество постановки, които са несъвместими с политиката на САЩ в сферата на миграцията и бежанците", обявиха от администрацията на американския държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 2 Отговор
    Лош човек начи разбиришли
  • 2 Съни

    11 6 Отговор
    Да ги взимат всичките бежанци от целият свят-защото америте го създадоха проблема..Та Перчема да не се прави на ущипана булка..

    Коментиран от #3

  • 3 Нафарфорий

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Съни":

    Прочети на Андерш Брайвик идеята за 9-те типа джихад. Джихад има от 7 век, Америка се появява 18 век. Проблемът с ислямизацията трябва да реши по следния начин да се избиват джихадистите, но и тези , които ги подкрепят - разбирай Меркел, Клинтън, Банана и техните последователи!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Край на двуличието във външната политика на САЩ. Вече само ще унищожават и ограбват суверенни държави без лицемерна съпричастност със страданието на местните. Просто обявяват какво им трябва от държавата ти и ако в едномесечен срок не го дадеш следва смъртно наказание.