4 Декември, 2017 13:53 1 270 0

Откриха клиника за диабетици в Египет

  • малтийски орден-
  • египет-
  • диабет-
  • клиника-
  • марио каротенуто-
  • кайро

Модерна клиника за диагностика и лечение на диабет

Марио Каротенуто, посланикът на Суверенния Малтийски орден в Египет, откри клиника за диагностика и лечение на диабет в египетската столица Кайро. Това съобщиха от религиозния орден на Римокатолическата църква.

Новата клиника може да приема по 2000 души всеки месец за диагностика и лечение на болестта. Сградата е оборудвана с най-модерната апаратура.

Клиниката вижда бял свят благодарение на монашеската конгрегация на ордена. Проектът е базиран и на хуманитарно сътрудничество между Малтийския орден и Тайван, изразяващо се и в закупуването на ултразвук за прецизна диагностика.

Модерният диагностичен уред е оборудван и с ехокардиограма. Клиниката е кръстена на Жерар Том, който е пръв велик магистър на Ордена на рицарите хоспиталиери на свети Йоан Кръстител.

Посолството на Малтийският орден в Египет е амбицирано да продължи с развитието на здравни и социални инициативи в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА