Last news in Fakti

8 Декември, 2017 09:20 2 747 4

Развод ще има!

  • брекзит-
  • развод-
  • ес-
  • великобритания-
  • юнкер-
  • тереза мей

Значителен напредък в преговорите за Брекзит

Значителен прогрес беше постигнат на преговорите за Брекзит, съобщиха медиите на Острова. Британският премиер Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се срещнаха в Брюксел за изтощителни разговори.

Британските медии посочват, че резултатите са повече от позитивни. Началникът на кабинета на Юнкер публика снимка с „бял дим“ - символът за избирането на нов папа – в социалните мрежи. „Скай нюз“ пише за значителен прогрес.

Двете страни са постигнали договорка по основните въпроси за излизането на Великобритания от Европейския съюз – каквото беше желанието на близо 52% от британските граждани на проведения референдум през миналата година.

Един от ключовите въпроси, по които двете страни имаха сериозни различия, е за границата между Република Ирландия и Северна Ирландия. Великобритания е внесла съществени промени, от които сме доволни, обявиха от Демократична юнионистка партия.

Европейската комисия препоръча днес на Европейския съвет да приеме, че на първия етап от преговорите с Обединеното кралство е постигнат достатъчен напредък. Оценката на Комисията почива на съвместен доклад, приет от преговарящите на Комисията и на правителството на Обединеното кралство, който бе подкрепен от министър-председателя Тереза Мей по време на среща с Жан-Клод Юнкер.

ЕК е удовлетворена от осъществяването на достатъчен напредък по всяка от трите приоритетни области, определени в Насоките на Европейския съвет от 29 април 2017 г. — правата на гражданите, диалогът относно Ирландия и Северна Ирландия и финансовото споразумение. Преговарящият на Съюза изказа уверения, че житейският избор на гражданите на ЕС, живеещи в Обединеното кралство, ще бъде защитен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pepe

    5 8 Отговор
    Игра на котка и мишка! В последната минута ще има обрат в позицията на британците и ще се окаже, че Брекзит няма да има!
  • 2 РАЗВЕДЕН

    6 1 Отговор
    РАЗВОД МИ ДАЙ.....РАЗВАД МИ ДАЙ...
    .И ПОВЕЧЕ НЕ МЕ ТЪРСИ.....
    ВЗЕМИ ПАНЕЛИТЕ...ТРАБАНТА.....
    НО ВЪЗДУХА МИ ОСТАВИ....
  • 3 Шаран БГ

    3 2 Отговор
    Не мога да повярвам, че тая стъпка на Велика Британия, става без съгласието и благословията на САЩ.
    Това е начин да се отскубне от диктата на брюкселските чиновници и тяхната "спестовна касичка"!! И може да си провежда собствена политика по какъвто си иска въпрос. Това не е България.....
    Но от друга страна иска да запази всички " благинки " и това го афишира далеч преди да са започнали истинските преговори в средата на декември!!
    Кой е жив - ще види... Дано "Рере" да излезе прав, ама не вярвам.
  • 4 петър

    0 6 Отговор
    няма да има.ес,великобритания и сащ ще са заедно.към тях е целият свободен свят
Новини по държави: