Last news in Fakti

9 Декември, 2017 10:39 1 209 2

Десетилетия ще плаща Великобритания на ЕС

  • брекзит-
  • великобритания-
  • ес-
  • плащане

Великобритания ще трябва да плаща на ЕС в течение на десетилетия според условията на споразумението за „развода“.

Това прогнозира в.“Дейли експрес“.

Договорът, който проправя пътя за търговските преговори постановява, че Великобритания ще участва в Бюджета на ЕС за 2019 и 2020 г., все едно е пълноправен негов член.

Освен това Лондон ще има финансови задължения към Съюза още дълги десетилетия. Те ще включват изплащането на пенсиите на Европейските чиновници като председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск и дори на бившия евродепутат-евроскептик от Великобритания Найджъл Фараж. Бъдещите задължения на Великобритания включват не само пенсиите на служителите в ЕС, но и такива като заемите за Украйна.

Това в крайна сметка означава, че финансовите задължения на страната може да са повече от 39 милиарда евро, пресмята агенция Фокус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баса

    3 2 Отговор
    Браво на автора на статията - каартинката е бестселър и надлежно олицетворява бюрократичната същност на ЕС-структурата...! Това по нищо не различава понастоящият ЕС, от отминалите бюрократични диктатури в отделните държави, само ги глобализира и принуждава да изпълняват решенията на малцина бюрократи из ЕК и ЕП. Познато е още и като бюрокрация, чиновническа диктатура и "ходене по мъките". Още по-лошото е, че малцина играчи ни впрягат в подобни пактове, без да ни питат, а плащаме солидарно техните игри. У нас мнозина го сториха, но най-активните предкулисно, по техните хвалби-признания за съдействието им в асоциирането ни се оказаха г-н Пасси и г-н С. Сакскобургготски. Най-лошото е, че приеха родните подмазвачи правото да бъде съдена държавата, а това сме цялото население де факто, но подписана без да ни питат от малцина полиитици. Което допълнително източва много пари. А когато някой престъпник осъди държавата, съди всички ни, въпреки, че нямаме вина по неговите простъпки и загуби, които често са породени поради политически решения. Ето кое, води до ненаказуемостта на редица вредни персони на власт, оттам и до загуби на държавата, а персонално и на нас - населението и. Затова, че загубите на GBP от тези споразумения, напомнят за нашите проблеми. Но те имат силна икономика и ще изплават. А ние?
  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    Сега всички разбрахме, че сме в една пирамида наречена ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ! Също както в мафиотските групировки, влезеш ли веднъж излизане няма. Така БЪЛГАРИЯ затъва от 1989 година насам. Някога това ще се осъзнае, но вече е късно !
Новини по държави: