9 Декември, 2017 16:40 4 201 29

САЩ спечелиха две световни войни

  • сащ-
  • световни войни-
  • доналд тръмп

Президентът на САЩ Доналд Тръмп със спорно изявление

„САЩ спечелиха две световни войни.“ Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от RT.

"Ние сме нация, която прокопа Панамския канал, спечели две световни войни, изпрати човек на Луната и постави комунизма на колене", заяви Тръмп.
Той беше на събитие пред свои привърженици.

“Докато ние имаме своите убеждения и силата да ги защитаваме, няма да има цел, която да не можем да постигнем. Това е факт“, заяви Тръмп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    29 51 Отговор
    Русофил съм,но трябва да признаем , че това е истината!

    Коментиран от #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 коректор

    82 20 Отговор
    Маааалка неточност: спечелиха ОТ две световни войни. Излъгаха човечеството, че са пратили човек на Луната. И излъгаха хората от източна Европа с шарените стъкълца "демокрация", "права на човека", "толерантност"... така както излъгаха индианците да си дадат земите и златото.
    Наистина гениални Моше ници.
  • 4 Джентълменът русофил

    37 27 Отговор
    Да, за първите две фрази Тръмп е прав, но за третият, ако целта, която визира е да постави Русия на колене, ми се струва, че американците, ще ударят на камък.
  • 5 Комунист

    19 25 Отговор
    Панамския канал няма да побере хората избити от червената чума!

    Коментиран от #6

  • 6 вирусолог

    32 9 Отговор

    До коментар #5 от "Комунист":

    "Червената чума" идва пак оттам, откъдето днес ни пращат грипните вируси.
  • 7 САП

    60 9 Отговор
    Спечелеха, като продаваха консерви и калпава техника на във двете войни.

    Реално тежестта на втората световна изнесе СССР.

    А след втората световна продължават да създават войни за да печелят от тях.
  • 8 OMG WTF

    10 48 Отговор
    Ми... прав е. Колкото и да плачкат рубларастчетата, няма да могат да променят историята...
  • 9 дребен факт

    50 9 Отговор
    110 (сто и десет) германски дивизии се бият на Източния фронт, 10(десет) на западния.

    5% от въоръжението на СССР е ЗАКУПЕНО от сащ СРЕЩУ ЗЛАТО. СТАРО ВЪОРЪЖЕНИЕ.
  • 10 Трапер

    11 49 Отговор
    Ще спечелят и третата !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чурулик чурулик

    38 6 Отговор
    Да каже кои и защо не им позволява сега да идат на луната?прокопали панамския ли?американец с кирка и лопата ли го е копал?комунизма не е победен вижте китаи и северна корея наи малкото
  • 13 Барчо

    40 5 Отговор
    Абе уж изглежда истина, ма не е. Какво значи ние спечелихме? По-скоро би трябвало да каже: "Присламчихме се към победителите". Щото историята на Първата световна е, че започва на 28.07.2014 г, а те се включват на 6.04.2017 г като обявяват война на вече изтощената Германия, която воюва срещу 10 държави вече почти 3 години. През Втората световна пак по същия начин започва1.9.1939 г, а те се включват едва след Пърл Харбър на 7.12.1941 г или две години след началото и то след като Германия и обявява война. При положение, че немците не са и обявили война, може би джапанките щяха да го полапат и толкова. Германия е вече пътник и търпи поражения. Така че е много лесно да се включиш в нещо, което вече е предизвестено и да обираш чужди лаври. Привично за тях.
  • 14 Хасан

    41 7 Отговор
    Забравиха за Виетнам...виетнамските партизани така ги потупаха че се прибраха ..
  • 15 Хасан

    42 9 Отговор
    Светът се обедини против Хитлер ,май тоя път ще се обедини против Сащ...докато руснаци не маршируват по Вашингтон тия няма да мирясат
  • 16 Хасан

    16 8 Отговор
    Колко е прав Ердоган като казва че ”светът е по голямот пет”(страните постоянни членове на съвета за сигурност на ООН)...че трябва да има нов световен ред и ново ООН...
  • 17 Блажени са вярващите

    20 1 Отговор
    Едва ли още се намират олигофрени, които да вярват в дядо коледа :D
  • 18 болдърдаш

    30 3 Отговор
    Американският професор по история Питър Кузник споменава в интервю че руснаците са се сражавали с 200 германски дивизии на изток. Американци и британци взети заедно с 10. Над 6 милиона германци загиват на изток, около милион на запад. Нормандия се случва 7 м. преди да свърши войната в Европа, защото американците до последно са избягвали директна конфронтация с Хитлер, някои казват че не им е стискало. През това време германците вече отстъпват и всичко е предрешено. Да, американците са помагали със средства, но в крайна сметка руският войник е този който обръща хода на войната и слага край на хилядолетния Райх.

    Коментиран от #20

  • 19 гост

    15 3 Отговор
    Нищо от това което казва палячото не е така , ама нищо .
    Те ако учените на Хитлер не го саботираха и не го предадоха , тия кравари щяха да ядат и да пият . Учените на Хитлер с урана на Хитлер , правят атомните бомби за Хирошима и Нагасаки . За съжаление дори във велика нация като немците има предатели и подлетци .
  • 20 Барчо

    22 3 Отговор

    До коментар #18 от "болдърдаш":

    Американци и англичани дават на Русия оръжия и храни, но всичко е сметнато до последния грош. Руснаците до миналата година изплащаха тези помощи по договорките от тогава. Така че тези така наречени помощи не са никакви помощи, а е същата приказка като приказката как болен на легло се ръчка. А краварите дори нямаше да се включат във войната, ако Германия не и обяви война.
  • 21 Трапер

    8 1 Отговор
    Хасан ефенди българите имат една поговорка - " Храни куче да те лае". Не забравяй , че турската армия е силна и боеспособна благодарение на САЩ - обурудване , обучение , поддържка .Какво би струвало на Турция да се превъоръжи от НАТОвските стандарти на руските !?

    Коментиран от #23, #24

  • 22 ПО-ЛЕКО, ЧЕ ДРУСА

    8 3 Отговор
    Дони, дръж се за ритлите, че отърва воловете по инерция. На Луната - друг път! О да ! Холивуд в студиото, вярно - да. Първа и Втора - Да ама Не! Да Замислихте ги през 1913 Федералният РЕЗЕРВ в щата Ню Джърси и 1914 започна се Европа за да правите профита . Гледахте само отстрани и накрая чичо Аллан Дълес ПИЦАТА ДОЙДЕ ДА РАЗДЕЛИ И ВТОРАТА СВЕТОВНА ДА ЗАПЛАНИРА. Аллан Дълес въртеше парите на Хитлер на Уол стриит. Рокефелер даде на Хитлер Хим. газ, масла , горива за техниката, Форд даде технологии, Пресекат Буш, метал. САЩ СЪЗДАДОХА ХИТЛЕР , БУТНАХА ГО ОТЗАД И ПОСЛЕ МУ ТЕГЛИХА ДЖЕЗГИЯТА. СХЕМАТА Е ВСЕ ЕДНА. - като си изтъква платното да ти с.ра на класното. Кана
    а не е коран от САЩ а от онези дето са работи
    и за насъщния.
  • 23 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "Трапер":

    Аз ако бях на теб изобщо нямаше да се обаждам.

    Макар и прав, май не се запитваш много, кой е по-лаещото куче от години насам. Чия армия беше фактор в региона и благодарения на кого? И пак благодарение на кого в момента я няма.

    Да не говорим за чуждите кучетата, вкл. болонките и еврейските пинчери, които лаеха от всевъзможни държавни постове. СРАМ!
  • 24 Хасан

    8 1 Отговор

    До коментар #21 от "Трапер":

    Ние не живеем в Средновековието...не може в наши дни да има войни ,конфликти..за това е създадено ООН..да се разберат там...Защо Запада иска да разбие Русия???.заради ресурсите и да я управлява....нали и това искаше Хитлер __световно господство...Дали си с мустак и дали си с рус перчем има ли значение
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Голям прос

    9 1 Отговор
    Само изглежда така, ама не е. Не знам САЩ да са печелили война досега. А това за Луната е поредния филм на Холивуд с разпънатото от вятъра знаме. Всичко ковто са правили е да печелят пари и така е до днес. На цената и на човешки животи ако трябва
  • 27 Бари

    6 1 Отговор
    Двете световни войни бяха предизвикани от задкулисието което управлява фащ ( Ротшилд , Рокфелер и др. юдеомасонска мърша ) . А пък затова че сте нация , абсурд . Единствената нация и народ на този континент са индиянците .
  • 28 Да да

    1 2 Отговор
    Много прост народ в БГ! Само за миг си представете,че САЩ се бяха включили на страната на Германия! Да ви имам и руските фантазьори. Руснака беден,гол,ама било най-хубаво там. Колко от вас планиратда се заселят в Русия или в анадола? Доста сънародници успяват в САЩ и ЕС. Ако някой има повече рода и познати на исток, отколкото на запад,да ми пише.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.