9 Декември, 2017 20:05 3 602 4

Македония да приеме истината за Александър Велики

  • македония-
  • александър велики-
  • гърция

Алексис Ципрас иска разбирателство

„Не бива да се връщаме към времена на разделение.“ Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас, цитиран от „Катимерини“.

„Ние трябва да се отнасяме с уважение един към друг. Трябва да зачитаме споразуменията, включително и Лозанското споразумение, което е ключово за нашия регион.

Може би 2018 г. ще доведе до положителна развръзка в дискусиите със Скопие, ако правителството предприеме положителни стъпки заедно с нас. Ако те продължават с риториката, че те са единствените наследници на Александър Велики и със своите желания няма да е добре. Трябва да гледат различно на нещата. Ако престанат, аз ще съм първият, който ще се приближи към една обща позиция“, заяви Ципрас.

Според него нещата, които разделят Македония и Гърция са много по-малко от тези, които ги обединяват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Реза Македонски

    14 0 Отговор
    Австралийо, земьо македонска, и за тебе ли ке се тепаме!
  • 2 гост

    11 0 Отговор
    Александър Македонски много се спори какъв е бил , но е тракиец . Крайбрежните гърци са имали македоните (не македонците)за по низши от тях , въпреки че всички са с тракийски произход . И нещо което не може да се оспори от никой - империята на Александър я наследява тракиеца Лизимах , откъде на къде тракиеца Лизимах ? Кажете бе промити и изсъхнали македонски мозъци ????????
  • 3 ВулканиЗатор

    0 0 Отговор
    Едва ли войниците на Александър Македонски са ходели с поли, като в гей-паради.
    Аман от комплексари!
  • 4 Пешо

    1 0 Отговор
    Ако Александър беше грък / елин/ , щеше да се казва Александър Гръцки. Истината е ,че за да участва в Олимпийските игри македонеца е декларирал ,че е грък / елин /.И последно : гр.Пела е била столица на македонските царе , а не на ескимосите.
Новини по държави: