10 Декември, 2017 13:40 1 694 8

Хаосът е пълен

  • палестина-
  • хаос-
  • протести

Загинали и пострадали след последните протести на палестинците

Хаосът е пълен - 1
Снимка: БТА/АP

Броят на палестинците, които са били ранени по време на вчерашните сблъсъци с израелската полиция е достигнал 230 души, съобщи RT.

Палестинците протестираха срещу решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел.

171 души са пострадали при сблъсъци в Западния Бряг, а други 60 при сблъсъци в Ивицата Газа.

Имало е хора, ранени от бойци и гумени куршуми. По последни данни броят на загиналите палестинци е четирима.

Израелската армия обяви, че е нанесла няколко удара в Ивициата Газа. Това стана, след като от там бяха изстреляни три ракети.

На няколко места е бил използван сълзотворен газ. Полицията се опитва да овладее ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вярващ

    7 13 Отговор
    да отиват в сирия или иран и там да протестират, Йерусалим е столица на еврейския народ от хиляди години!

    Коментиран от #3

  • 2 Зъл

    6 3 Отговор
    Кимчо да им прати една коледна ракета за подарък и да реши проблема радикално. Нет Израел, Палестина и Ерусалим, нет праблем.
  • 3 Джедай

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "вярващ":

    Е те евреите не идват ли от египет? Там моисей ,морето ,отворил го и те минали? Или нещо съм разбрал криво?
  • 4 Дърводелец

    3 2 Отговор
    Може ли причината да е в това, че нямат право на внос и износ? Или в това, че земите им са отнети на 90 %? Не говоря за територията на Израел при създаването на държавата, говоря за палестинската територия след създаването на Израел, за Газа и западният бряг на река Йордан. А може би причината е в това, че напълно електрозахранването е зависимо и нямат право да внасят от Йордания например? А може би в това, че даже хуманитарната помощ е забранена за тях? И когато въпреки тази забрана идва кораб с хуманитарна помощ за сектор Газа например се открива огън на поражение... А може би ако имат елементарни права, много от проблемите ще се решат от самосебе си! Че те хората именно това и искат. И си искат свещеното за тях място, онова със златният купол. Не претендират на стената на плача и Божият гроб.
    Няма религия, която да учи нещо лошо! А хората трактуват написаното, така както им изнася! А някои, които имат наднационална власт държейки печатница, федералния резерв, световната банка, международният валутен фонд, се мислят за Господ Бог!
  • 5 за матряла

    5 1 Отговор
    Този път проблема не е между арабите и юдеите, а глобален!
    Проблема е, че някой си мисли, че са господарите на света! Не се съобразява с ООН, с Европейският съюз, с Арабската лига, с Ватикана. А такива действия създават ненавист, ескалация на напрежението, а от друга страна и обединяват "незачетените" и започва да става непредсказуемо! А от това страда и самият еврейки народ
  • 6 9/11

    4 0 Отговор
    Завесата се вдигна. Гледайте.
  • 7 лешояд

    3 2 Отговор
    Наглите ционисти са почнали от малко, ама само малко са искали, ей така да си живеят "мирно" с другите религии.. никога нямало да пипнат Йерусалим - обещания, обещания... лакомото дупе кръв ака ;)
  • 8 Бесен Язовец

    3 1 Отговор
    Няма никакъв хаос, жалки опити на чалмите, да се правят на отворени но няма на къде да шават, ситуацията е под строг контрол на ЦРУ и МОССАД !