10 Декември, 2017 17:10 941 3

Светият престол призова за мир в Ерусалим

  • ерусалим-
  • мир-
  • светия престол

Желание за мирно решение на въпроса

Светият престол призова за мир в Ерусалим - 1
Снимка: БТА/AP

Светият престол на Ерусалим излезе със специално становище относно размириците в региона.

През тази седмица президентът на САЩ Доналд Търмп призна Ерусалим за столица на Израел. Това предизвика масови протести от страна на палестинците в региона.

„Светият престол следи с голямо внимание развитието на ситуацията в Близкия Изток. Това с особена сила важи за Ерусалим, свещен град за християни и мюсюлмани.

Ние скърбим за сблъсъците през последните дни, които взеха жертви. Светият отец призовава всички да проявят мъдрост и благоразумие. Той се моли международните лидери да намерят начин да постигнат мира. Важно е да се избегне нов конфликт.

Перспективите за мир доведоха до срещи на Арабската лига и Организацията за ислямско сътрудничество със Светия престол. Папа Франциск припомня своите призиви за зачитане на важността на ислямските и християнски свети места и църкви.

Ние вярваме, че решение между израелци и палестинци може да доведе мир. Светият престол вярва в трайния мир и съвместното съществуване на Палестина и Израел“, се казва в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вярващ

    1 9 Отговор
    Мир ще има когато света признае Йерусалим за столица на Израел.
  • 2 no name no face no number

    0 2 Отговор
    Всички тия са скъпо платени манипулатори. Ако имаше Господ ехеее , но жалко няма
  • 3 no name no face no number

    2 0 Отговор
    Мир ще има когато евреите мирясат