11 Декември, 2017 14:47 1 917 11

Германия подкрепи идеята за Европейски съединени щати

  • зигмар габриел-
  • мартин шулц-
  • германия-
  • европейски съединени щати-
  • идея

Не трябва всяка държава да е сама, заяви Зигмар Габриел

Германският външен министър Зигмар Габриел подкрепи идеята на Мартин Шулц за създаване на Европейски съединени щати, съобщи АРД. Лидерът на Германската социалдемократическа партия призова за по-тясна интеграция в Европейския съюз с цел създаване на проект, подобен на Съединените американски щати.

Зигмар Габриел заяви, че Европейският съюз трябва да стане защитник на своите граждани по света, но това е невъзможно, когато всяка държава е сама. „Светът се променя. Азия, Латинска Америка, Африка. Само Европа става все по-малка“, заяви немският дипломат.

Той посочи, че „ако не действаме заедно, децата ни ще загубят гласа си в бъдеще“. Габриел отбеляза, че политиците често са критикувани поради липсата на идея как да се развива ЕС.

Мартин Шулц призова за конституционен договор, който да създаде федерална Европа с единна политика в сфери като вътрешната и външната сигурност, данъците и валутните въпроси, международното развитие и предоставянето на убежище. По думите му страните, които не желаят федерализирането, трябва да останат извън блока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАПУРКО

    13 1 Отговор
    Би било добре,само да се изкорени геитащината ,корупцията и м...лщината.Интересно ми е само как ще накарате мързеливият български м....л да работи като взима повече от помощи от колкото заплата ако е на работа.
  • 2 сойкаПрисмехулка

    7 4 Отговор
    "Лидерът на Германската социалдемократическа партия призова за по-тясна интеграция в Европейския съюз" Айде пак ни отсвириха. Ще си направят Европейски съединени щати, в които няма да е България. Иначе идеята за Европейски съединени щати е добра.
  • 3 Driving pleasure

    10 5 Отговор
    Швабте са си гледат швабистан!
    Мерси съм за ширещата се и толерирана гейщина, мерси съм за толерастията им и наводняването с мигър и религиозни фанатици!
    Да правят квот искат ама чак тогава гласувам за излизането ни от ЕССР, второ ЦК не ни нтрябва!
  • 4 Коко

    8 1 Отговор
    Тези шваби не стига,че изхвърлиха бг фирмите от собствения им пазар ами сега искат и територията ни.
  • 5 Патриот

    6 0 Отговор
    Разрушиха СССР - било идиотия. Сега правят европейски такъв.
    Двойните стандарти са запазена марка за това общество.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Севар

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "реалист":

    А не ни и трябва таквоз чудо ! Аз не съм чул , ни видял нещо хубаво от запада .Спомнете си с кого воюва Петко войвода , спомнете си кой е сюлейман паша , спомнете си кой лорд го придружава и му показва къде да коли и да пали . А сега ако сте си спомнили вземете се огледайте какво направиха с България .
  • 8 Хасан

    2 3 Отговор
    И се сбъдва мечтата на Хитлер..България май ще бъде щат...Беше вилайет на Осмманската империя,царство на немски цар,16 република на съвеъите и сега щат на Европа..

    Коментиран от #9

  • 9 Севар

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Каква мечта на Хитлер те гони тебе, бе ? При Хитлер България си беше върнала повечето свои земи . И СПРИ ДА ЕХИДНИЧИШ ! В някои свои постове наричаш България родина и обиждаш всички . Ами да взема и аз да поехиднича ....Знаеш ли защо турците гледат към Балканите ? Ами защото скоро ще бъдат така притиснати от кюрдите (да са живи и здрави ) и от други фактори , че ще им се види тясна анадолата ....Не си мисли обаче , че някой ще ги пусне да бягат към Европа . Още сме живи въпреки геноцида , на който сме подложени ...има кой да ги спре и ще го направим . Не си мисли , че сме слаби ...просто ножа не е опрял до кокала ни . Има много исторически факти по този въпрос - прочети на какво е способен Българския народ при нужда . И ЗАБРАВИ кирливите си миризливи султани .

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Севар":

    Изчакай още малко да видиш какво е англосаксонска култура....При Османската и Руската империя нито един етнос и народ не е бил подложен на геноцид или културна асимилация...сега ще видиш как е при англосаксонците...Ще има една валута,една армия,едно правителство ,една култура...това го искат масонските ложи и световната олигархия ...
  • 11 Шишарко Топурдаков

    0 0 Отговор
    Европейски онодени щата!
Новини по държави: