12 Декември, 2017 14:28 1 434 8

Съд потвърди приемането на транссексуални в армията на САЩ

  • брадли манинг-
  • сащ-
  • пентагон-
  • транссексуален-
  • армия

Решението е тежък удар за президента Тръмп, който заяви през юли, че транссексуални няма да служат "под каквато и да било форма"

Съд потвърди приемането на транссексуални в армията на САЩ - 1
Снимки: БТА/АР

Американски федерален съдия отхвърли молба на правителството на президента Доналд Тръмп да се отложи приемането на транссексуални на военна служба, което се очаква да започне на 1 януари, предаде CNN.

Решението е тежък удар за Тръмп, който заяви през юли в Тwitter, че транссексуални няма да служат в армията на САЩ "под каквато и да било форма".

Два състава федерални съдии блокираха временно тази забрана и Пентагонът трябва да започне набирането на транссексуални от 1 януари, както гласи решение от миналата година, взето от администрацията на предишния президент Барак Обама.

Съд потвърди приемането на транссексуални в армията на САЩ

Министерството на правосъдието обаче внесе миналата седмица молба да се анулира това задължение на въоръжените сили.

"Съдът няма да отмени предварителното си нареждане", реши съдия Колийн Колар-Котели.

По данни на американското министерство на отбраната сред 1,3 милиона военнослужещи на активна служба ще има от 2500 до 7000 транссексуални. Според правозащитната организация "Хюман райтс кампейн" броят им ще е по-висок - около 15 000.

Съд потвърди приемането на транссексуални в армията на САЩ

Става дума за военни, декларирали своята ориентация след постъпването на служба, какъвто бе случаят с Брадли Манинг - транссексуален войник, издал класифицирани документи на сайта WikiLeaks.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А стига бе

    20 1 Отговор
    Честито...и тия смешковци се заканват на целият свят. Скоро бюджета на армията им няма да стига само за прашки и памперси...
  • 2 Прав им път

    20 1 Отговор
    Айде,нашите соросоиди спокойно могат да направят сега кариера в us army...

    Коментиран от #3

  • 3 Ттттттттттт

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Прав им път":

    Оферта за стоян георгиев,киро,юрист и т.н...
  • 4 Румяна Костова

    16 1 Отговор
    Сега остава и на военните бази да закачат червени фенери.Гейове,транссексуални,то май нормалните мъже там са малцинство.Опитвам да си представя схватка между средностатистически руски войник някъде от Сибир и гей,с характерната походка...Пропуснали са да напишат в статията,че за напливът на тиква специални индивиди е повлияло и решението на Пентагон да плаща операциите за смяна на пола.
  • 5 Барчо

    16 0 Отговор
    Браво на момчетата.... и момичетата..... и момчетата-момичета. Следващата фаза ще са и еданополовите семейни двойки да могат да служат в армията. Ким ще и го набримчи на всички такива.
  • 6 Русчуклия

    4 0 Отговор
    Тия да ги пратят в Сирия, бежанската вълна ще се обърне към военните им бази там! И всички ще са доволни и щастливи!
  • 7 Бесен Язовец

    7 0 Отговор
    Какво от това, че са транс.. не знам какви са ? Ще им намерят и на тях "работа" в уса-армията.
  • 8 Гост

    6 1 Отговор
    Една готина армия ! Пълна с травеститки с меки китки ! В армията ще има да се пердашат та пушек ще се вдига. Ха ха ха , до къде я докараха. Дедо Дони много се изложи....