13 Декември, 2017 09:34 30 069 52

Китай готов за война със САЩ

  • китай-
  • война-
  • сащ

Сериозно предупреждение относно Тайван

Посланикът на Китай в САЩ отправи сериозно предупреждение на евентуални действия на американската армия спрямо Тайван, съобщи „Правда“.

Ли Кексин е говорил по време на съвещание за американо-китайските отношения.

„Денят, в който американски военен кораб влезе в тайванското пристанище Гаосюн, китайската народна армия ще обедини Китай“, заяви Кексин.

Съобщава се, че дипломатът е произнесъл думите си, четейки предварително написан текст. Така те могат да бъдат смятани за официална позиция на Китай.

По-рано американският Конгрес прие решение в рамките на Закона за националната отбрана, според което американски бойни кораби могат да хвърлят котва в тайванското пристанище.

Според Кексин това нарушава закона за единството между Китай и Тайван.

'Ако Тайван предприеме действия за референдум за независимост или други подобни юридически мерки, ние ще вземем мерки. Китай няма как да се съгласи на влизането на военни кораби на САЩ в Тайван“, заяви дипломатът.

Преди няколко месеца китайските власти отново призоваха САЩ да прекрати политиката си спрямо Тайван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атакист

    50 253 Отговор
    Краварите ще ги обърнат китайците наопаки ''като вдовица на групов секс'' барабар с Кимчо за десерт...:):)

    Коментиран от #2, #3, #4, #7, #16, #23

  • 2 ha ha ha

    166 20 Отговор

    До коментар #1 от "Атакист":

    ХА ХА ХА - ГОЛЯМ ВИЦ! Оправи ми деня :D
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Волен Мекия

    86 9 Отговор

    До коментар #1 от "Атакист":

    Браво мойто момче ела да те цункам по патето.
  • 5 Справедлив

    190 34 Отговор
    Някои тук от соросоидните тролове ми се пенявеше,че видиш ли,Китай никога нямало да скочи на САЩ-поради това,че САЩ им бил най-големият покупател на стоките...И сега какво стана???,?...Китай в открит текст им го казва ..и то във самата Америка..Американските подлоги не могат да разберът едно просто нещо--че не всичко в тоя свят се измерва в $ и не всичко се продава...

    Коментиран от #6, #19, #47

  • 6 хубейвин

    56 97 Отговор

    До коментар #5 от "Справедлив":

    Виж първо източника - Правда , па тогава ръси мозък.

    Не е лошо като пускаш партенки, лошото е когато сам започнеш да им вярваш.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Барчо

    150 16 Отговор
    Къде е Тайван, къде е САЩ? Кой е агресорът? Просто питам!
  • 9 хубейвин

    30 84 Отговор
    Китай биха имали големи облаги от война ,която Русия да загуби. С лекота ще прилапат огромни територии, ресурси и питейна вода- която в Китай е в недостиг ,заради замърсени водоизточници.

    Най вероятно Китай би пазил неутралитет ,но ако реши да се включи -ще е на страната на САЩ. Странно ли звучи ? Интереса клати феса . Така е било и така ще бъде.

    Коментиран от #21, #27, #29

  • 10 Даммммм

    76 27 Отговор

    До коментар #6 от "хубейвин":

    Абе "мозък",дали Правда ще си измисля за това което се е случило в САЩ и то със офицялно лице на Китай(дипломат) който изказва офицялната позиция на правителството си??? Трябва да си много "умен" та да напишеш тая глупост тук..

    Коментиран от #13, #24

  • 11 no name no face no number

    68 14 Отговор
    Браво China
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 хубейвин

    14 25 Отговор

    До коментар #10 от "Даммммм":

    Еее вие от Атака сте мозъците, аз къде мога да се меря с вас

    Коментиран от #14

  • 14 Жик так

    33 8 Отговор

    До коментар #13 от "хубейвин":

    Явно доказваш че си тотално проззззз...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Атакист но не като 1

    72 14 Отговор

    До коментар #1 от "Атакист":

    Този не е никакъв атакист само се нарича така, за да настройва хората срещу Атака. Аз също съм атакист, но твърдя точно обратното на този псевдоатакист и то е, че ако се стигне до военни действия то Китай ще разпилее отвсякъде ФАЩ. ФАЩ станаха смешни пред света и то не от днес. Една Северна Корея ги направиха за смях, а за Китай, какво да кажем. ФАЩ пъчиха мускули, правиха какви ли не учения с Южна Корея и Япония, за да плашат Кимчо, а онзи им се смя и подиграва. ФАЩ са страшни за такива гольовци като нас без армия и без оръжия, но за страни притежаващи ядрено оръжие не са страшни. Хамериканците преди време и на Иран се пънаха, ама и там се отказаха. Ще дойде време, когато ФАЩ ще рухнат икономически, ще се разпаднат и никой няма да се сеща, че са съществували. За никого не е тайна, че те икономически са фалирали държат се все още, защото правят войни в различни точки на света и сами печатат парите си. Могат да напечатат колкото си искат само, че парите им нямат покритие. Ето, че вече някой страни вече не се разплащат помежду си с долари, а това представлява голяма опасност за съществуването на ФАЩ. Щом долара престане да съществува като международна валута на кой ще му пука за ФАЩ и хоп от колос в един момент ще се превърнат в едно нищо. С долари няма да могат да си купят и едни дъвки.
  • 17 печата

    42 5 Отговор
    до 6 Хубеивин Ами нашите подлоги като ги е страх да пишат да не четем друга преса ли бе налъм
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Било

    15 45 Отговор

    До коментар #5 от "Справедлив":

    Всичко е пари и всичко се продава ама за $ не за юани.Вярвай ми!!!!!
  • 20 Киру

    51 12 Отговор
    Китай изобщо няма да воюват. Умищожаването на световен терорист САЩ ще го свърши Ким, той много ги обича...
  • 21 гост

    26 7 Отговор

    До коментар #9 от "хубейвин":

    Има някаква средновековна логика и ако се биеха със саби и лъкове можеше и да си прав. Да не говорим, че хилядолетните китайски династии са имали предостатъчно време да завземат каквото си искат от територията за която говориш. Понастоящем е първо "страх лозе пази", второ за какво би им послужила радиоактивна вода и площ?
    А това, че ще подкрепят някой на майна си Райна с еднакви интереси като Китай, срещу съсед в евентуална война която в пъти би отслабила в последствие възможността за отстояване на интереси, един вид ще изнесат войната на свой гръб, а после ще делят "по братски"?! Подценяваш китайците!
  • 22 Тътт

    13 22 Отговор
    Поредни партенки от зависими медии!!!
  • 23 Гошо

    29 6 Отговор

    До коментар #1 от "Атакист":

    Май не си в час с новата политика на Атака. Преди бяха "националисти", сега са русофили. Нищо чудно след няколко години отново да обърнат лопатата и да станат някакви други. Адаптират се според електората.

    Като цяло коментари от типа "русофили срещу русофоби" винаги са ми били забавни. Не за друго, ами защото и двете движения са в разрез с интереса на България. Толкова ли е трудно човек да има балансирани виждания за света, тоест да не подкрепя нито руснаци, нито американци на 100%, а да търси партньорство в отношенията ни и в двете направления?

    Коментиран от #30

  • 24 другар

    11 11 Отговор

    До коментар #10 от "Даммммм":

    Преди да се изАкваш по форумите, си оправи граматиката! Съвсем офицЯлно ти го казвам:)
  • 25 дофтор

    8 15 Отговор

    До коментар #15 от "Киро":

    русофилистични или русифилистични :) кат'тавариш ленин :) :)

    Коментиран от #28

  • 26 Бачо Киро

    41 5 Отговор
    Естествено, че САЩ ще се опитва всячески да притиска Китай! Все пак жълтите де факто притежават САЩ след като изкупиха голяма част от външния им дълг... Това много дразни янките, чийто единствен шанс да излязат от кризата, в която се намира страната им е да запалят нова глобална или поне голяма война. То за това са и опитите в Украйна, в Северна Африка, в Близкия Изток, сега и по-далеч... Все територии, където големите - ЕС (в частност Франция и Германия), Русия, Китай, Индия, мюсюлманските съперници Суадитска Арабия и Иран имат интереси. Какво по-добро за Вашингтон от нова световна война на територията на Евразия?! Далче от тях, те ще си продават спокойно оръжието, а после с парите от тези продажби ще отпуснат заеми за "възстановяване" и ще пратят свои фирми, които пък да ги усвоят! Не е като да не са минали от там вече и да не знаят как се прави...
  • 27 Смешко,Смешен

    57 10 Отговор

    До коментар #9 от "хубейвин":

    Ако е могло досега Велика Русия да е превзета!!много се облизват отстрани и чакат да я заграбят но уви НЯМА и да се случи,дано другаря Путин да е жив и здрав !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Средно угоен китаец

    23 4 Отговор

    До коментар #9 от "хубейвин":

    Вярно ,имат китайците много големи облаги. И не само с водата , а и с огъня. Топло им трябва ,да се топлят. Ма руснаците имат проблем с крана за топло, и не могат да го регулират , колко топло да им пуснат. От многото топло , китайците се опекоха като скумрии на скара , и им останаха само стопените копчета от униформите. Сега за водите ги е дерт , да не им пуснат прекалено много вода руснаците , да дойде като приливна вълна,с височина 192 метра.
  • 30 Бачо Киро

    16 5 Отговор

    До коментар #23 от "Гошо":

    Еми трудно е! Ако баща ти и дядо ти са били комунисти, то със сигурност са се обалжили от баницата и към настоящия момент, когато къде що имаше за крадене е откраднато... приватизирано, простете!, няма как да не си комунист/русофил/рубладжия и т.н. Ако ли пък предците ти не са били комунисти, то не са успели да се доберат до трапезата и съответно има една наследствена злоба, която ти пречи да си комунист/русофил/рубладжия и т.н. Борбата, брате е за кокала, щото тя мръвката от много време я няма...

    Най-ми е интересно как про-западно и анти-руски настроените обвиняват Москва в разни подривни дейности, застрашаване на световния мир и пр., затваряйки си очите, че същите аргументи, които излага важат в пълна степен и за външната политика на САЩ?! Големите
  • 31 Бесепар доскоро атакист сега

    13 18 Отговор
    Китай е готов да го отнесе ''като млада булка, в тоалетната на ресторанта, насред сватбата''...:):)
  • 32 хи ро

    23 4 Отговор
    Явно светът е обзет от лудост. Но за съжаление и този път сме на грешното място с неправилните хора!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 незнайко

    31 2 Отговор
    Много им стана на САЩ. Щом се закачат и с Китай ще ядат голям бой ! Всячески се мъчат да създават напрежение по света !
  • 36 Garrincha

    10 1 Отговор
    ... Не(американ)ската собственост е като пуста земя и принадлежи на този, който пръв я завземе ...
  • 37 Vasik Atanasova

    15 1 Отговор
    МИСЛЯ ЧЕ ВОЙНА НЯМА ДА ИМА
    ПОНЕ МЕЖДУ ГОЛЕМИ ДЪРЖАВИ
    ВСИЧКО ТОВА Е ЕДНА ИГРА
    МАЧКАТ МАЛКИТЕ И СЛАБИТЕ
  • 38 мноооого смешно

    9 28 Отговор
    Ушанките се кефят напразно.Никой не е казал такава смешка,а това че Китай ще бие САЩ не го вярват и децата от детските градини на Москва.В сравнение със САЩ,Китай са първобитна държава.Това че имаш атомно оръжие не те прави автоматически велик и мощен.Те и Пакистан и Индия и Русия имат бомби ,но са въздух под налягане.Китай може да плаши само Русия,че са от една черга.САЩ са друга бира.

    Коментиран от #40, #41, #44, #45

  • 39 Христо Ботев

    16 3 Отговор
    Кой е агресорът - САЩ, които са на другия край или Китай - само на няколко километра от острова, ПИТАМ? И вашият сайт мм му дба е изцяло "атакаризиран", всички коментиращи са привърженици на най-престъпната партия у нас и по света!
  • 40 Ескимос

    15 4 Отговор

    До коментар #38 от "мноооого смешно":

    Кимчо от коя бира е,че на краварите силничка им се види.

    Коментиран от #43

  • 41 Бай хой

    18 6 Отговор

    До коментар #38 от "мноооого смешно":

    А Виетнам от коя бира е та праха янките като шкембе у довар та се изнесоха като гуй на подскоци със скоростта на бит пелераст. Ако не вярваш питай джонито маккейновото. Като си припомни и го заболява дупето.

    Коментиран от #42

  • 42 мозъчен донор

    5 14 Отговор

    До коментар #41 от "Бай хой":

    Що бе,ватенките като бягяха от Афганистан като бити уроспии ли бягаха.Или твърдиш ,че Виетнам са по-силни от САЩ и първобитен Афганистан са по-силни от СССР.Мечтай си.Знаеш ли че оттогава минаха 50 години,или тогава си бил в кайсиите на баща си.Сега времената са други и САЩ са номер едно и ще са такива ,защото всички бели и развити азиатски държави са заедно.

    Коментиран от #52

  • 43 СашеСаше

    5 8 Отговор

    До коментар #40 от "Ескимос":

    Явно наистина си ескимос щом мислиш ,че дебелото човече от НДРК някой го взема на сериозно.
  • 44 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #38 от "мноооого смешно":

    Верно друга бира ама изкипяла и вкисната щом малкият кимчо ги страхува хахаха
  • 45 Стрелата

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "мноооого смешно":

    Какъв въздух са че цял свят работа с тях и всички нова технологии са там ти за бом79би се обесняваш многооооо си назад
  • 46 Дедо Либен

    1 3 Отговор
    Оставете ги щатите те и без това вече са сащисани. Никъде не ги искат
  • 47 Джендо

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Справедлив":

    Няколко пъти попадам на твойте писания и много искам да знам каква е разликата между соросоиден трол и кремълоиден трол към които ти спадаш.Тук е писано нещо което никога няма да стане , а именно война м/у САЩ и КНР управляващите във втората не биха се втурнали в авантюра която може да им струва власта.В КНР има доста богати хора които не биха искали бизнеса им да се провали.Така , че писаното тук не бива да пали такива като теб кремалоидни тролове.
  • 48 Голям прос

    1 1 Отговор
    Леле, пълно с политолози тука!
  • 49 Kosio

    0 3 Отговор
    Никои не е в състояние да скочи на сащ 11авианосни групи те могат да водят два три глобални конфликта едноврменно.само един от новите им кораби стелт струва колкото целия черноморски флот на русия 8 милярда .за една година пуснаха кораби за 20 милярда.
    Ако сте чели за мащабите на на десантите през ВСВ в нормандия са десантирали с над 6000 кораба и в същото време са се били с японците в пасифика.във воината губят над 3500 кораба.пиша това за видите мащабите на възможностите им тогава. А СЕГА?
  • 50 МАРИЯ

    1 0 Отговор
    Докъде се стигна сама за година?да вземат Щатите за мезе,това не е истина.Каква ли е причината,не се сещам?
  • 51 Костов

    1 0 Отговор
    Китай ще ги смачка долните кравари.С тия натовски командири дето са гейчета направо са загубени.Нострадамус казва Дракона и Мечката ще властват над света.Така че Чао САЩ.
  • 52 Азсъм

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "мозъчен донор":

    Без мозъчни същества сащ са на прага на голяма гражданска война Тръмп я заложи със закона за данъците горко на този олигофренясъл народ