14 Декември, 2017 09:36 764 1

Среща на върха в ЕС

  • ес-
  • среща-
  • върха

Великобритания и миграцията ще са основни теми на разговор

Държавните и правителствените глави на ЕС се събират за заключителна среща на върха за 2017 г., съобщи „Евронюс“.

Очаква се основна тема на разговорите да е въпросът с миграцията. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предизвика много противоречия, след като обяви, че квотите за разпределение на бежанци не работят. Той поиска преразглеждане на Дъблинското правило, което предизвика недоволство сред някои от страните – членки.

Има очаквания да се стартира втората фаза от преговорите по излизането на Великобритания от ЕС. Главният преговарящ от европейска страна Мишел Барние ще изнесе доклад за постигнатия напредък по преговорите. Двете страни постигнаха принципна договорка за британските задължения. Като се очаква да се даде началото на преговорите за търговските отношения по между им.

На срещата ще присъства и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, като се очаква да бъде обсъден въпросът за европейската колективна отбрана. Фокусът ще падне и върху социалните въпроси. Ще бъдат застъпени темите за еднакво заплащане на мъжете и жените и мобилността на работниците.

България ще бъде представена от премиера Бойко Борисов. Срещата ще продължи до утре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юро Макс

    1 0 Отговор
    ЕвронюС на лююююююсссс....
Новини по държави: