Last news in Fakti

15 Декември, 2017 07:32 2 404 4

Путин и Тръмп по телефона

  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • корейски полуостров

Президентите са обсъдили двустранните отношение и ситуацията на Корейския полуостров 

Путин и Тръмп по телефона - 1
Снимка: БТА/АР

Президентите на Русия Владимир Путин и САЩ Доналд Тръмп са провели телефонен разговор, в който са обсъдили редица въпроси, включително разрешаването на ядрения проблем на Корейския полуостров, съобщиха Reuters и ТАСС.

Инициативата е била на американската страна. Обсъдени са били актуални въпроси от двустранните отношения, както и положението в кризисни точки с акцент върху регулирането на ядрения проблем на Корейския полуостров, уточнява Кремъл.

Тръмп е благодарил на Путин за изказването, което руският държавен глава направи вчера на годишната си пресконференция за силния икономически растеж на САЩ, допълва Белият дом.

"Президентът Тръмп благодари на президента Путин за признанието му на високите икономически показатели на Америка", се посочва в изявлението.

Двамата държавни глави са обсъдили и начините, по които биха могли да работят заедно срещу ядрената и балистична програма на Северна Корея, и са се договорили да поддържат постоянен контакт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Брат Пит братму

    8 2 Отговор
    Казах ли ви че ЛИТЕКС шъ бият ЛУДОГОРЕЦ
  • 2 Бесепар до миналата година атакист през

    5 10 Отговор
    Браво!! Русия Сащ - вечна дружба!! Комунягите ''русофили'' да го налапат под вода на ''краварите'':):) Няма такова нещо като конфронтация между истинските руснаци /които са в Русия само/ и американците, много добре си се разбират, а вие мелезите си сменете китайските и корейските чипове на мозъците ви...:):):)

    Коментиран от #3

  • 3 Озаптител Храбър

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бесепар до миналата година атакист през":

    Ееее, стига вилня, бе, мен....
  • 4 да се вземе предвид

    5 0 Отговор
    В скоро време очаквайте благодарности от САЩ затова че руснаците все още не са ги заличили и превърнали в ядрена пустиня. Мисля че ако Тръмп имаше свободата на действие щеше да се разбере с Путин и специално нещата в Украйна и Сирия вече щяха да са приключили отдавна. Само че реално Тръмп няма думата лично и му дърпат конците хората в сянка.