Last news in Fakti

15 Декември, 2017 18:00 1 112 0

Надежда за Германия

  • германия-
  • надежда-
  • правителство

Ще има преговори за ново правителство

Германската Социалдемократическа партия одобри започването на преговори за съставянето на коалиция с управляващия Християн – демократически съюз, съобщи ДПА.

Това стана след гласуване в самата партия. В партията обаче предстои партиен конгрес, в който ще трябва да бъдат одобрени точките за управление. Той ще се проведе на 14-ти януари. Това значи, че преговорите ще се забавят с поне месец.

Днес лидерът на ГСДП Мартин Шулц ще има среща с канцлера Ангела Меркел и нейният баварски съюзник Хорст Зеехофер.

Меркел вече отхвърли възможност за правителство на малцинството или нови избори. Самият Шулц заяви, че коалиция ще има при по-засилена социална политика от страна на новото правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: