Last news in Fakti

17 Декември, 2017 12:53 1 853 4

Тръмп: Китай е наш противник

  • сащ-
  • китай-
  • доналд тръмп-
  • си дзинпин-
  • барак обама

Стопанинът на Белия дом ще определи Пекин като конкурент на Вашингтон в реч за отбраната

Тръмп: Китай е наш противник - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще произнесе реч, в която ще очертае нова стратегия за национална сигурност, отговаряща на неговата политика "Америка на първо място" и ще заяви ясно, че Китай е конкурент, предаде Reuters, цитирайки високопоставени представители на Белия дом.

Тръмп е отправял похвали към китайския президент Си Дзинпин, искайки от Пекин да промени търговските си практики и да увеличи натиска над Пхенян за ядрената му програма.

Стратегията за национална сигурност, която ще изложи американският президент, не трябва да се смята за опит за сдържане на Китай, а да представи трезв поглед върху предизвикателствата, които той представлява, добавиха представителите.

Възможно е стратегията, която все още се изработва, да отмени и изявлението на предишния президент на САЩ Барак Обама, че климатичните промени са заплаха за сигурността.

Тръмп: Китай е наш противник

Очаква се Тръмп да изложи външнополитическите си приоритети и да подчертае ангажимента си към политики като подсилване на американската армия, борбата с ислямистките екстремисти и промяна на търговските отношения, целяща повишаване на конкурентоспособността на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зъл

    15 7 Отговор
    Доналд Дък да си трайка, че чичо Си да не го привика на червения килим, да му напляска д....то на това вироглаво момче.
  • 2 Гост

    12 3 Отговор
    Абе тези вътрешни проблеми нямат ли та само за външна политика мислят и говорят непрекъснато глупости да си се гледат и да млъкнат най накрая
  • 3 Glog

    8 2 Отговор
    Това изобщо не е новина, макар Тръмп да се опита да привлече Китай и да го насочи срещу Русия. Естествено, не успя, защото китайските политици нямат нищо общо с българските, не търсят поводи да бъдат потупани насърчително по рамото от НАЧАЛНИЦИТЕ и защитават интересите на управляваната от тях държава. Така, както правят всички нормални политици на света.

    Така че политиците на Русия и на Китай няма как да бъдат съюзници на САЩ или на ЕС. Те са техни политически противници, в най-добрия случай -- конкуренти!
  • 4 пурко

    2 2 Отговор
    Абе тия ще настъпят греблото, ама лошото е ,че всички ще го отнесем