Last news in Fakti

17 Декември, 2017 15:23 3 755 6

Гърци планирали атентат срещу Ердоган (СНИМКИ)

  • гърция-
  • реджеп ердоган-
  • атентат

Арестуваните членове на лявоекстремистка организация ДХКП-С готвели покушение с гранатомети, ръчни бомби и коктейли "Молотов",

Гърци планирали атентат срещу Ердоган (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Задържаните и поставени под арест в Гърция деветима членове на турската лявоекстремистка Революционна партия и фронт за народно освобождение (ДХКП-С) са планирали нападение срещу Реджеп Ердоган, съобщава в."Миллиет", като цитира информация във в."Вима".

Гръцката полиция арестува девет членове ДХКП-С при операция в Атина в края на ноември преди посещението на турския президент в Гърция на 7 и 8 декември.

Бележки, открити при операцията на гръцката полиция, са разкрили, че членовете на лявоекстремистката организация са планирали покушение срещу Ердоган с гранатомети, ръчни бомби и коктейли "Молотов", посочва в."Вима", като се позовава на източници от сигурността.

Гърци планирали атентат срещу Ердоган (СНИМКИ)

Планът предвиждал нападение с гранатомети от две страни при преминаването на конвоя на президента, а група членове на организацията щели да атакуват отзад колата, в която пътува Ердоган. Полицейските сили продължават да действат за откриването на гранатомети и боеприпаси на лявоекстремистката организация, които се предполага, че са заровени в подножието на планината Парнита край столицата Атина.

Гърци планирали атентат срещу Ердоган (СНИМКИ)

Гърци планирали атентат срещу Ердоган (СНИМКИ)

В началото на месеца гръцки съд нареди задържане в ареста на деветимата турци по обвинение в създаване на престъпна организация, терористични действия, незаконно притежание на оръжие и взривни материали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nesin

    10 22 Отговор
    Ердоган е безсмъртен.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 The TRAPPER

    16 0 Отговор
    Гърци планирали атентат , - а са задържали членове на турска ляво екстремистка партия.. В началото на месеца гръцки съд нареди задържане в ареста на деветимата турци.... И сега не разбрах кой е готвил атентата- гърци или турци ?

    Коментиран от #6

  • 5 кучето шаро

    8 0 Отговор
    Защо са били арестувани ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: