19 Декември, 2017 06:29 5 452 10

Британците разбраха. Но вече е късно

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • разбраха

Ако референдумът беше днес, 51% биха гласували за оставане в ЕС

Британците разбраха. Но вече е късно - 1
Снимка: Shutterstock

Допитването си е допитване, но референдумът си е референдум. Тъй че резултатите от последното допитване в Обединеното кралство, според които едно значително мнозинство от хората там вече са за оставане в ЕС, напомнят малко на поговорката, че когато се преобърне каруцата - пътища много.

Обратът в общественото мнение се обяснява най-вече с нагласата на онези британци, които през юни 2016 изобщо не участваха в гласуването. Потвърждава се старата истина, че последици има не само от гласуването, но и от негласуването, смята Клаус-Дитер Франкенбергер от „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”.

Очевидно все повече британци започват да осъзнават, че излизането от ЕС е свързано с твърде високи материални разноски. Във всички случаи много по-високи от онези, за които говореха адвокатите на Брекзита. Да, по онова време имаше и фракция, която настояваше за оставане в ЕС - най-вече правителството на бившия премиер Камерън. Но тази фракция изобщо не аргументира така решително, както малко по-рано, когато ставаше дума за евентуалната независимост на Шотландия. Камерън и неговият кабинет запазиха само за себе си прогнозата колко скъп ще излезе Брекзитът на хората във Великобритания. Сега е моментът от чисто любопитство да попитаме: защо?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    44 6 Отговор
    Кога,най-сетне,ще престанете да ни занимавате с това идиотско,тъпо островитянско маниерчене???!!!!..
    На всички е писнало от това позьорство и гъзарене на ингилизите-слагайте точка набързо и завинаги и ги оставете да го д-хат,както викат образно младите днес!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 юрист

    17 6 Отговор
    Това е положението- подир дъжд- качулка...
  • 5 Дедо

    12 4 Отговор
    Га ядаха кифтета ни риваха...
  • 6 ББ5

    10 7 Отговор
    Британците си имаха тогава онзи к..ут Фарадж, който прилича на някакъв залупен араб, както ние имаме С. Трифонов, Слави Бинев и други които са способни да привлекат гласовете на най-ниските класи, които обикновено нямат политическа преценка, затова такива персонажи са особено опасни
  • 7 анти либерал

    11 2 Отговор
    Хайде да се смеем след като приключи процеса. Всичко това е пропаганда.
  • 8 dancho

    11 5 Отговор
    По-добре кажете къде е България по стандарт на живот в европейския съюз,а после може да дадете сравнение и с африканските страни.Също може да споменете и че пенсионерите ще вземат по 20 евро в процъфтяващата ни родина,а в закъсалата Гърция - между 400 и 600 евро.Сега стана ли ви гот?
  • 9 КГБ

    7 0 Отговор
    Ако, ако много акооо!
    Ако Горбачов не беше предал Съветският съюз, сега на Путин нямаше да му се налага да завира по дупките самозабравилите се западно европейци! Ако не беше Руската добрина, Германия нямаше да съществува след това което опита да направи спрямо Русия!
  • 10 да да

    0 0 Отговор
    Дойче Веле спрете се с този плач по Англия не можете я върна. Какво ви остава да ревете като вдовица за ...
Новини по държави: