Тема: Украйна

19 Декември, 2017 07:50 1 443 1

Саакашвили: Спирам с митингите

  • михаил саакашвили-
  • украйна-
  • киев-
  • движение на новите сили-
  • петро порошенко

В неделя в Киев се проведе трето шествие с искане за импийчмънт на украинския президент, организирано от партията на Саакашвили

Саакашвили: Спирам с митингите - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на украинската партия "Движение на новите сили", бивш грузински президент и бивш губернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили е решил след сблъсъците в неделя в Киев пред сградата на Октябърския дворец временно да бъдат преустановени митингите. Това заяви Иван Лозовой, член на политическия съвет на ДНС, цитиран от ТАСС.

"Опозицията е много важна част от демокрацията. Политика без опозиция, това е авторитаризъм и диктатура. Но ние знаем, че Михаил Саакашвили е обявил, че засега ще действа пълен мораториум върху по-нататъшни митинги, с оглед на станалото в неделя", каза Лозовой пред украинския телевизионен канал "Зик".

В неделя в Киев се проведе трето шествие с искане за импийчмънт на украинския президент, организирано от партията на Саакашвили. След като бившият губернатор на Одеска област заяви, че в Октябърския дворец ще бъде организиран координационен щаб, участниците в митинга тръгнаха към сградата, около която вече беше разположен кордон бойци на Националната гвардия.

Саакашвили: Спирам с митингите

Въпреки изявлението на правоприлагащите органи, че вътре в сградата се провежда събитие с присъствие на деца, протестиращите предприеха опит да проникнат, като счупиха стъкла. Последваха сблъсъци, при които бяха използвани сълзотворен газ, пожарогасители и шокови гранати, в резултат на което 60 бойци на Националната гвардия бяха ранени, като 15 от тях бяха настанени в болница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спомени нахлуха

    4 2 Отговор
    Любителя на вратовръзки , успя ли да отхапе част от 5-те милиарда , или за него специално му напечатаха нови. Синьото шалче , широката усмивка , и двата пръста , от някъде са ми познати. Един сценарист ли ги пише сюжетите.
Новини по държави: