Last news in Fakti

19 Декември, 2017 08:25 2 829 4

"Фатах" се готви за война с Израел

  • фатах-
  • израел-
  • ерусалим

Палестинското движение създаде полеви комитети за съпротива срещу израелската окупация

"Фатах" се готви за война с Израел - 1
Снимки: БТА/АР

Палестинското движение "Фатах" реши да създаде полеви комитети, които "да оглавят повсеместна народна съпротива срещу израелската окупация". Това съобщи телевизионният канал "Ал Манар" след заседание на Революционния съвет на "Фатах" (ръководния орган на движението) в Рамала, предаде Reuters.

В приетия текст от участниците в заседанието има призив "за мобилизация на всички обществени сили, на синдикалното и студентското движение за противодействие на окупацията".

"На сегашния етап ролята на авангард е призвана да изиграе Организацията за освобождение на Палестина, която разработва стратегия за защита на народа и възстановяване на потъпканите му права, както и да преразгледа подписаните през 1993 г. в Осло мирни споразумения, които не бяха изпълнени от Израел", се казва в документа.

"Фатах" се готви за война с Израел

Движението "Фатах" потвърди призива си за масови демонстрации, които да се проведат утре заради насроченото посещение на американския вицепрезидент Майк Пенс в Израел. Американската страна обаче обяви, че това посещение се отлага.

"Фатах" се готви за война с Израел

Революционният съвет подчертава в изявлението си, че САЩ, които признаха Ерусалим за столица на Израел, са станали "основен партньор на окупаторите, потискащи палестинския народ, и са се изолирали от международната общност".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бесен Язовец

    0 0 Отговор
    Колкото и да се пинат арабелите с камъни и дърве срещу бронетранспортьори, танкове и самолети не върви. За оръжие си трябват пари , а те нямат. Израел може да бъде свален в момента само с химическо оръжие, което никой в региона няма и/или няма да използва срещу тях.
  • 4 факт

    0 0 Отговор
    САЩ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА НАКАРАТ ИРАН ДА ВЛЕЗЕ ВЪВ ВОЙНА