Last news in Fakti

19 Декември, 2017 09:03 3 720 22

Северна Корея: Няма да преговаряме с врага

  • северна корея-
  • сащ-
  • рекс тилърсън-
  • пхенян-
  • ким чен-ун-
  • нодон синмун

Пхенян категорично се отказва от диалог с Вашингтон за ядрената си програма

Северна Корея: Няма да преговаряме с врага - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея отхвърли предложението на държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън за започване на двустранни преговори за ядрената си програма без предварителни условия. Това се посочва в коментар, публикуван от всекидневника на Корейската трудова партия "Нодон синмун", предаде ТАСС.

"Предлагайки ни преговори, Вашингтон иска да прехвърлят на Пхенян отговорността за изострянето на обстановката на Корейския полуостров", изтъква вестникът.

Според автора на статията Вашингтон иска да използва този отказ, за да "създаде в Съвета за сигурност на ООН съответното настроение и да приеме нови резолюции за санкции срещу КНДР, включително морска блокада на страната".

"Нашата позиция е неизменна: ние ще продължим да укрепваме собствените ядрени сили", резюмира вестникът.

Северна Корея: Няма да преговаряме с врага

На 12 декември Тилърсън заяви, че САЩ са готови да седнат на масата за преговори със Северна Корея "без предварителни условия". Той обаче подчерта, че преговори може да има чак след "период на спокойствие".

"Ще бъде трудно да разговаряме, ако в разгара на преговорите решите да изпробвате ново устройство", каза първият дипломат на Вашингтон, напомняйки за многобройните ядрени опити и тестове на балистични ракети, които Пхенян извърши през последните месеци.

Северна Корея: Няма да преговаряме с врага


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Улан Батора

    34 7 Отговор
    Американците са в технически фалит, те буквално не са суверенна държава дължейки толкова пари, както аз трябва да връщам бързите кредити инак идва прасето Кольо - синче на бившо ДС което татка е научил да бичосва хората, така и американците трябва да плащат, да ама не, оказа се че те са престъпници с бели якички

    Коментиран от #7

  • 2 юрист

    7 39 Отговор
    Северна корея иска война? Ами да си я получи и да мирясат! Точно сега изобщо не ме вълнуват техните проблеми- да си се оправят! Много станаха войнстващите агресивни луди с ядрени ракети- като се започне от кремлин, и се стигне до иран и северна корея. Само, че- нормалните хора искаме да си живеем живота БЕЗ тези опасни луди и е време това да им бъде показано.

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Пеньо

    21 6 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Кой? Ти си "нормалните хора"? Божке , Божкееее, прибери си версиите.

    Коментиран от #4

  • 4 юрист

    8 23 Отговор

    До коментар #3 от "Пеньо":

    Да- аз съм нормален човек, който не иска да има война в Европа и който откровено мрази всякакви луди с ядрени ракети. А ти кой си? Войнствен руснак, войнствен руски петоколонник, или просто поредният руски държавен трол?

    Коментиран от #5, #13, #17

  • 5 Stefko 88

    9 19 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Правилно , само тъпите русофили война им е в главите
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Браво!

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "Улан Батора":

    Много точно,сега Хамериканските подлоги почнаха да ти дават минуси!
  • 8 Тръмп

    2 12 Отговор
    Като не искат с добро,ще ми папкат ракетите!:):):)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Барчо

    13 1 Отговор
    Ковбойците искат да преговарят при техните условия, а те са да се седне на масата след като СК си изуе гащите и и лъснат задниците. Така няма да има никакви преговори, а поставяне на условия и те предполагам ще бъдат на територията на СК да бъдат разположени 50-60 краварски военни бази за "умиротворяване и контрол". Така американците ще имат обща граница с Русия, като при евентуален конфликт жертвеното агне ще е Корея.

    Коментиран от #22

  • 12 Барчо

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Тръмп":

    Не знам дали си пропуснал, но южнокорейските специалисти обвиняват СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ ХАКЕРИ в намеса в банковата и система и кражба на кинти. Това няма как да стане без интернет. За съжаление ще трябва да те разочаровам. Там има и секви фони и интернет и елсидита секви размери. Така че не разсмивай информираните с неинформиреността си.

    Коментиран от #15

  • 13 Пеньо

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    "Нормална" се мислиш, но въобще си далече от истината. В кратуната ти все ушанки и агенти.
    Ядрената програма на Пхенян е за защита, защото примери бол за хамерската "човечност". А СК са патили от тях и както казва нашият народ : " Парен каша духа и тиквите на плета като види".
  • 14 сойкаПрисмехулка

    16 1 Отговор
    Северна Корея е ядрена сила. Няма значение дали циркаджии като Тръмп признават това. За да ти стоварят върху главата ядрена бомба няма нужда от признание. Колкото и да не им се харесва на американците това е положението. И нека пак напомня, че САЩ ее единствената страна в света, която е използвала ядрено оръжие за военни цели и то срещу мирни граждани. Явно за това сега американците са толкова притеснени. очевидно съдят за другите по своите лични действия.
  • 15 Пазарен Либерализатор

    2 13 Отговор

    До коментар #12 от "Барчо":

    Разбира се, целокупното севернокорейско население благодари на вожда Ким за цялостното 100% 4G покритие, както и за евтиният ток, бензин и естествено-смартфони родно севернокорейско производство.
  • 16 СССРБАРЕТА

    11 3 Отговор
    Само един е господ БОГ!
    И след него е Путин който единствен може да помогне на краварите..... ама ако иска :)
    А Путин им го каза директно: няма как да искате от мен помощ след като сте ни сложили на една маса със санкции заедно със СК :)! И сега краварите са в шах и мат!
    ХАЙ ЧИСТИТОООО!
  • 17 Борис

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    И за да ни потупват по гръбчето и за да няма война трябва постоянно да ходим приведени със леко смъкнати гащи ли?Ако на теб ти е приятно ,някой хора не искат да ги боли г.зъ.
  • 18 IDIL

    10 1 Отговор
    ФАЩ най голямия престъпник срещу човечеството,факт пръв използва атомни бомби срещу мирни японски граждани в това число и деца,трябва да бъдат съдени за варварските си деяния които продължават да вършат навсякъде по света,на сатаната и империята на злото ФАЩ мястото е в ада
  • 19 Бесен Язовец

    12 0 Отговор
    Никой не преговаря с трористи особемо с имперски мераци,ракетите на Северна Корея те ще преговарят
  • 20 Чичо Пенко

    7 1 Отговор
    Пухчо,може да е всяк'ъв,ама бая биткойни открадна напоследък...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: