19 Декември, 2017 11:50 5 207 18

Гаф с мега самолетоносача на Великобритания

  • самолетоносач-
  • военни-
  • великобритания

Откриха неизправност в "Кралица Елизабет"

Британските военни са открили неизправност в най-новия самолетоносач на страната, съобщи „Гардиън“.

„Кралица Елизабет“ стана официално част от британския морски флот на 7-ми декември. Новият самолетоносач се счита за флагман на британската флота.

Сега обаче е бил открит теч в уплътняването на един от механизмите. Проблемът е бил открит по време на морски изпитания на самолетоносача. Неговата корекция е планирана по време на спиране в Портсмут.

Информацията е от представител на британския флот. Очаква се повредата да внесе промяна в графика за тестовете.

Самолетоносачът за първи път беше пуснат по вода на 26 юни. Предстоят тестове с хеликоптери и изтребители F-35B. Част от тях ще бъдат извършени по крайбрежието на САЩ. Строителството на кораба продължи повече от осем години. Очаква се той да превозва авиационна група от 40 летателни средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    36 12 Отговор
    Вританската Мифката има една тапа на дъното и тая тапа не оплътнява и Мифката се пълни с вода накрая ще стане най- новия изкуствен риф в Светония Океан хахахахаха
  • 2 БОБИ КОЧА

    33 8 Отговор
    Само една "Циркон "и всичко приключва.

    Коментиран от #8

  • 3 Гоу©т

    23 0 Отговор
    Нали още е в 3-годишна гаранция голям праз.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Kcaniba

    26 8 Отговор
    Бледо подобие на самолетоносач,виж адмирал Кузнецов е друга бира!
  • 6 гост

    23 4 Отговор
    Да, но не казват, че в радара на самолетоносача и този на Ф35 има разминаване и лесно може да се прихващат. Това беше поредна издънка защото самолетоносача е уж от последно поколение и е разработен да носи основно Ф35, а реално не става за това. Въпреки тези факти това чудо струва близо 20млрд. лева, направено е за 8г. нашата АЕЦ Белене при готови реактори не могат да решат 20г. какво да се прави, политиката е най-голямата спирачка, изпълнители има.
  • 7 Гост

    14 1 Отговор
    Според мен самолетоносачите са отминала епоха. Непобедимата армада с огромните си кораби е била разбита от пъти по-малоброен противник с много по-малки и слабо въоръжени кораби. Слабостта на такива съоръжения е мащабът им. Просто огромни мишени, разчитащи основно на външна защита. Най-добрата защита е липсата на нужда от такава.
    Сигурни колкото брониран джип на полигон за изпробване на РПГ-та, със също толкова едекватно отношение на цената между джипа и ракетата. Реално прекалено рисковани и неприложими при равностоен противник...за в квартала става, докато някой не си купи гранатомет.
    Първият потопен самолетоносач от наземна, мобилна установка ще сложи край на използването им.
  • 8 нато ВЕЦ и АЕЦ

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "БОБИ КОЧА":

    Евалата разбирко .

    Циркон тежи 400 кг. Но от тях голяма част е двигателя и горивото. Полезния товар на Циркон е скромните 35 кг. Хайде сега още веднъж -колко Циркона ще са необходими за да бъде потопен или поне с тежки повреди ,което да го направи лесен за потопяване. Ще ти кажа - не по малко от 7.

    Второ- Циркон е хиперзвукова ракета ,това и е най голямото предимство -скорост 6 до 8 М. Но - американците снадбиха всичките си големи кораби с лазерна защита . Не само самолетоносачите, а всички. Лазера се движи със скоростта на светлината -предполагам ти е известно.И къде отива Циркон - ама той е за скрап още преди да е пуснат в производство.

    Тоя кораб е британски ,не е американски , но предполагам ,че са взети мерки по въпроса и най вероятно е сходно решението -лазерна защита.

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 9 Бесен Язовец

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "нато ВЕЦ и АЕЦ":

    А Мифката ще понесели една SS-23 или едно здраво торпедо в реактора?

    Коментиран от #10

  • 10 Kcaniba

    6 8 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Ще го отнесе кат руснак литър водка,тоест ,ще продължи по пътя си!
  • 11 гост

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "нато ВЕЦ и АЕЦ":

    хахахах...бива ли да си толкова елементарен?!
    Лазерът може и да се движи със скоростта на светлината, щото това ми е същността, но насочващата и проследяваща механика дали ще насмогне на скоростта на ракетата?

    То вярно, че премиерата на Дисни бе миналата седмица, ама слез на земята Вейдър!

    Виж, ако са измислили щит друга работа, ама и на него уокитата му разказаха играта.
  • 12 БОБИ КОЧА

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "нато ВЕЦ и АЕЦ":

    Много фентази гледаш, или нещо не си разталкувал правилно сводката?

    Коментиран от #13

  • 13 нато ВЕЦ и АЕЦ

    6 8 Отговор

    До коментар #12 от "БОБИ КОЧА":

    Гледам аз фантази ,но за сметка на това не се изказвам като неподготвен ученик от 4ти клас.

    Даже в Уикипедия го пише ,че Циркон може да бъде засечена във всяка фаза на полета от изстрелването и . Ама кой да чете ?
    Друга глупост -SS 23 вече не е на въоръжение , а освен това тя е за поразяване на стационарни цели . А самолетоносач е всичко друго ,но не и стационарен. Е това сериозно ли го мислите,че с подобна ракета ще може да се удари самолетоносач ???
    Изобщо сериозно ли си мислите,че е много лесно да се унищожи самолетоносач.

    Коментиран от #14

  • 14 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "нато ВЕЦ и АЕЦ":

    И какво като я засечеш при условие, че няма с какво да я унищожиш? Обикновено, засечена ракета се унищожава с друга, по-бърза. Наистина ли си мислиш, че лазарите за унищожение на цели, а не проследяващите са на такова ниво, че да унищожат достатъчно голям и бърз обект?
    Странно защо тогава американските спецове са силно обезспокоени от технологията на свръх-бързите ракети? Що не им пишеш, да ги успокоиш?
    А колкото до дали е трудно да унищожиш самолетоносач: Предполагам знаеш, че металът е по-тежък от водата. Единственото, което му пречи да потъне е конструкцията му и физиката. Физиката не можеш да я промениш, но конструкцията не е много трудно. Ракетата от своя стана може да е с мощност пъти над тази от сблъсъка на айсбергът с Титаник. Резултатът ти е известен. Достатъчно е да преодолееш отбраната и точно затова им бяха притесненията за Циркона. Май не си чел статиите.

    Още нещо: нали не си мислиш, че ракетите са за стационарни обекти?
    Да не говорим, че при 8 пъти скоростта на звука мишена с размерите и скоростта на самолетоносач определено си е стационарна. За 4 sec. ракетата изминава 10 км. тоест за 40 sec. изминава 100 км. Ако предположим, че самолетоносачът е спрял и засекат изстреляна ракета на 100 км. колко далече ще стигне за минута?
  • 15 Патриот

    3 1 Отговор
    Тая ракета има огромна кинетичан енергия, отделно взривното вещество не е никак малко. Каква беше формулата (кинетичната енергия е равна на масата по скороста на квадрат, т.е. два пъти по-голяма скорост 4 пъти повече енергия) А относно лазерът... може ад се движи чного бързо, но трява да се реагира преди това дреболии от сорта ан това да се засече първо, да се определели траекторията, скорост и къде може да бъде свалена.
    При условие, че достига за 4 минути до САЩ колко ли време ще бъде в полезрението на радара за да може да се направят изчисления и да бъде "свалена" с този лазер. А лазера не е като да рисуваш с него в облаците. Той пък си изисква енергия за генериране на такава енергия, че да събори ракета(каквато е да, за циркона е ясно)
  • 16 Петър

    1 0 Отговор
    Мухахахааааа!
  • 17 Чурулик чурулик

    1 1 Отговор
    Пращам директно сатаната и не е нужно изобщо да улучва железото а от цунамито кораба направо ще прави лупинги хахах а може и с оръдие от линкор па да бъде потопен няколко 460мм снаряда и потъва
  • 18 Чурулик чурулик

    1 1 Отговор
    Да приемем че има лазер хахаха все едно нема хахахах ако към кораба се насочат да речем 70 ракети едновременно никва отбрана няма да ги спре дори умрел линкор от 50км ще го потопи
Новини по държави: