Last news in Fakti

19 Декември, 2017 12:45 2 392 20

Сърбия винаги е обичала Русия

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • русия

Александър Вучич иска още по-близки отношения с Москва

Сърбия вижда Русия като един от ключовите участници в бъдещето на света. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от ТАСС.

„За Сърбия контактът с руския президент е винаги важно събитие. С господин Владимир Путин обсъдихме много важни неща. Ние сме благодари за подкрепата за териториалната цялост на Сърбия. Не говоря просто за подкрепа на думи, а за подкрепа в ЮНЕСКО. Благодарение на тази подкрепа, днес сръбският народ не е представен от хората, виновни за геноцида.

Сърбия почти на 100% зависи от руския газ, а ние употребяваме все повече газ. Разговарях с Алексаей Милер и мисля, че в присъствието на президента Путин ще можем да сключим някои много важни енергийни сделки. Надяваме се на инвестиции в иновации и промишление паркове.

Ние имаме отлично военно сътрудничество. Наскоро в Сърбия гостува руският министър на отбраната Сергей Шойгу и ние получихме шест изтребителя МиГ-29. Ние искаме да купим още въоръжение, като в момента водим преговори.

Тук хората винаги са обичали Русия. Ние сме малка страна и само благодарение на управлението на президента Владимир Путин, вниманието е насочено към Сърбия. Ние имаме прекрасно сътрудничество и през тази година свършихме много работа.

Белград чака помощ от Русия и сближаване със страната. Гражданите ни очакват, че нашата армия ще бъде подсилена с руски оръжия. Нашето сътрудничество е важно за нас“, заяви Вучич.

Той подчерта, че в момента се работи по още няколко сделки с руската страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРБАРЕТА

    20 9 Отговор
    Хахахахахахахахахаааааааааааааааааа УДРИ УЙНОООО!!! Къде е юристката хахахахахаах да ни каже Сърбия как не искала Русия!!!

    Коментиран от #3

  • 2 юрист

    16 17 Отговор
    Естествено, че сърбия и сърбите винаги са обичали русия- ако не беше русия сърбия НИКОГА нямаше да възстанови държавността си, на сърбия НИКОГА нямаше й бъде позволено да заграби исконни български земи при възстановяване на държавността си, сърбия никога нямаше да започне сръбско българската война от 1885г.- войната на българските капитани срещу руските и сръбски генерали... Сърбия е наистина държавата, която трябва да целува краката на руснаците, защото руснаците наистина са й ДАРИЛИ и свободата, и възстановяване на държавността й, и са УВЕЛИЧИЛИ държавната й територия за сметка на България, и са защитавали винаги сръбските интереси срещу България и българските държавни интереси. Та- мнението на сърбия е ясно...Обаче- дори и сърбия не ще в евразийския съюз, а иска в ЕС- що така? :)

    Коментиран от #5

  • 3 юрист

    9 10 Отговор

    До коментар #1 от "СССРБАРЕТА":

    Не ти ли хареса мой коментар № 2 и защо не ти хареса?:D

    Коментиран от #13

  • 4 Къти Влаа

    13 2 Отговор
    Тоя паляк се опитва да да тъче на два стана, но няма как да стане!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 юрист

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "хахахаха":

    ЕС е и митнически, и търговски съюз, но при него има отдаване на държавен суверенитет от всяка държава- член на съюза, на самият съюз, и за това в него не съществуват търговски войни от рода на тези, които се разгарят в евразийския съюз. Евразийския съюз съществува без отдаване на държавен суверенитет на държавите- негови членове, на самия евразийски съюз, а защо в него има ТЪРГОВСКИ ВОЙНИ между членовете му, вместо сътрудничество, ожете да прочетете тук- http://www.ca-portal.ru/article:38550 :)
  • 7 юрист

    9 10 Отговор

    До коментар #5 от "хахахаха":

    Из гугъл преводача- “...Всичко започна през 2014 г., когато Русия, Беларус и Казахстан просто ще подпишат договор и ще създадат Евразийски икономически съюз. Преди това редица европейски държави са наложили санкции срещу Русия. RF отговори с хранително ембарго. Но тогава Беларус и Казахстан отказаха да го подкрепят. След като между трите страни започнаха конфликти и търговски войни....“ http://www.ca-portal.ru/article:38550 Та- какво пишете- че ЕС бил джудже, а, след като се знае, че ЕС е НАЙ- ГОЛЕМИЯТ ПАЗАР В СВЕТА? Хахаха:D

    Коментиран от #8

  • 8 Деюрист

    12 8 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    на хартия и по документи и САЩ имат най голямата икономика в света и ЕС има най най така ктат о иамериканските банки два месеца педи фалитити си обявиха "суперо тчети" обаче само на хартия и по медиите.
    Абаче реалностие са други и дълговете са им други и дефицитите са им други А след хранителното ембарго Русия стана най големият иносител на храни в света/1-ви по зърно и слънчогледово олио/и 3-то място птиче и телешко месо и изведнъж стана 4-тата държава с наймного издадени патенти за иновативни технологи в световното петант ведомство -данни на Аг.Блумбърг. На всичкото отгоре търговският излишък се увеличи до 225 млрд.долара годишно /износ-внос /.

    Коментиран от #9

  • 9 юрист

    8 10 Отговор

    До коментар #8 от "Деюрист":

    Оставете “хартията и документите“ настрана- аз питам- в коя икономическа организация има търговски войни - в ЕС или в евразийския съюз и защо?:) Впрочем- и хартията, и документите са ВАЖНИ- ако те не бяха важни, защо и държавите - членове на евразийския съюз са ги подписали помежду си, а? :D
  • 10 Kcaniba

    7 11 Отговор
    Спрете пиенето в коневръза,бре!Габон и Ботсвана изпреварват Русия,четете повече и по-малко пийте!
  • 11 Истината винаги боли

    6 4 Отговор
    Сърбия обичала Русия??Когато бай Тошо се целуваше със братушките с език,къде беше Тито,да отмени за малко нашият водач ,към светли бъднини?Сега като видяха големият по време на бомбардировките,се сетиха за братският народ.Ще видим в близко бъдеще колко им е голяма любовта....
  • 12 ассссддд

    3 12 Отговор
    Някои русофили,сериозно трябва да намалят препаратите за вани.Русия има повече общо с Бангладеш ,от колкото с развития свят.
  • 13 СССРБАРЕТА

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Ако не беше Русия сега Ердоган отдавна щеше да ти е сложил забрадката и да ти е обул шалварите!!! Така че не краката а друго трябва да целуваш
  • 14 Кирилизатора

    2 8 Отговор
    Сърбите, като са с руснаците, гледам ги прокопсали . Автопарка им е под всякаква критика, а територията, която им остана, е колкото да се съберат под една слива ...

    Коментиран от #16

  • 15 simonm

    3 1 Отговор
    Ще се бием до последния руски войник /Пашич/ Интересно кой е идиота
  • 16 Левски

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Кирилизатора":

    Оууу има ли смисъл нашият автопарк да коментираме щото тои и под критиката ще иде?
  • 17 Патето Яки

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: хората винаги са обичали Русия

    И в България.

    Коментиран от #18

  • 18 Зигмунд

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Патето Яки":

    Абсолютно точно! И аз обичам Русия. И ако трябва с кръв ще защитя тази си обич.
  • 19 факт

    2 0 Отговор
    САМО МИЛОШЕВИЧ СЕ НАПРАВИ НА ТАРИКАТ И СИ ГО ПОЛУЧИ
  • 20 незнайко

    0 0 Отговор
    И преди и сега Сърбия е била по добре от БЪЛГАРИЯ . Само те не се отказаха "фамилиарно" от Русия. Ние какво направихме ? Директно заявяваме, че не искаме Русия, която ни е помогнала да построим тези заводи които сега ги фалираха и ограбиха под ръководството на САЩ !!! ВЗЕХА НИ И ВОЕННИТЕ БАЗИ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ !!! БЪЛГАРИ ОСЪЗНАВАЙТЕ СЕ ВЕЧЕ, ЕУФОРИЯТА СВЪРШИ !!!
Новини по държави: