Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Декември, 2017 22:03 1 997 4

Нужен е диалог между Украйна и Донбас

  • украйна-
  • диалог-
  • донбас

Призив за спазването на Минското споразумение

Мирното уреждане на въпроса с Донбас е възможно само чрез преки консултации между спорещите страни. Това заяви представителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република – Натали Никонорова, цитиран от РИА Новости.

„Имам всички шансове да се върнем към конструктивния диалог. За това обаче са нужни усилия и от двете страни. Нужен е системен диалог между страните от конфликта. Украйна обаче се опитва да избегне този диалог.

Това става от самото начало на Минския процес. Само при това условие е възможно да решим въпроса“, заяви Никонорова.

Според нея Минското споразумение е единственият път за решаването на конфликта в Донбас. Тя смята, че в него е заложено налагането на мир в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    10 3 Отговор
    Диалога ще го води руската ракетна система Буратино!

    Коментиран от #2

  • 2 Барчо

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    То накрая и това може да стане. Днес руските наблюдатели започнаха завръщането си в родината, защото укрите непрекъснато провокират и не могат да и подсигурят условия за укрепването на мира в района. А те са там по изричната молба на самите укри. Това там си е ужас на тиха и отвратителна война с много жертви и разходи. И до сега има доста избити и не виждам как ще се стигне до някакво връщане на Донбас към Украйна при наличие на толкова почернени семейства. Все пак има точка или черта, която щом се прекрачи няма връщане назад.
  • 3 Румяна Костова

    7 1 Отговор
    Чертата или точката в Грузия бяха 100 убити руски миротворци.Но и по този въпрос западната преса не бе много активна.Ще успеят ли и на Донбас украинците да спровокират нещо подобно,кой знае?Според някои аналитици затова и лансират грузинския клоун.Порошенко също може да се концентрира на военни действия,за да отвлече вниманието на народа от вътрешни проблеми.
  • 4 ненужен

    0 0 Отговор
    Ненужен е, нужни са вежливи човечета!
Новини по държави: