Last news in Fakti

20 Декември, 2017 07:33 1 060 0

Брекзит продължава по план

  • брекзит-
  • мишел барние-
  • ек-
  • великобритания-
  • тереза мей

Главният преговарящ на ЕС представя насоки за новата фаза от диалога с Лондон

Брекзит продължава по план - 1
Снимки: БТА/АР

Европейската комисия ще представи условията, при които иска да обсъжда с Лондон преходния период, който ще продължи няколко месеца след излизането на Обединеното кралство от ЕС, съобщи Reuters.

Този нов етап започва няколко дни след като ръководителите на ЕС дадоха зелена светлина за започване на втората фаза от преговорите с Лондон.

Това сложи край на продължилата повече от година безизходица по въпросите за сметката по развода, бъдещето на ирландската граница и правата на европейските граждани на острова и на британските в ЕС.

Преходният период, за който настоява британският премиер Тереза Мей, цели да гарантира на двете страни спокоен Брекзит и да даде време за договаряне на бъдещите отношения под формата на търговско споразумение.

Брекзит продължава по план

Главният преговарящ от страна на ЕС - Мишел Барние ще представи по-късно "препоръки" за този преход, които трябва да бъдат одобрени в края на януари от държавите членки и така преговорите с британците да започнат официално.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: