Last news in Fakti

20 Декември, 2017 09:03 1 333 13

4500 руснаци се бият на страната на терористите

  • русия-
  • сирия-
  • ислямска държава

Досега руските служби за сигурност говореха за 2900 джихадисти, повечето от мюсюлманските републики в Кавказ

4500 руснаци се бият на страната на терористите - 1
Снимки: БТА/АР

Близо 4500 руски граждани са заминали в чужбина, за да се сражават на страната на терористите. Това каза в интервю за в. "Росийская газета" Александър Бортников, директорът на Федералната служба за сигурност, предаде ТАСС.

"Установихме, че около 4500 руснаци са заминали за чужбина, за да участват в сражения на страна на терористите", каза Бортников. Досега руските служби за сигурност говореха за 2900 руски джихадисти, повечето от които от нестабилните мюсюлмански републики в Кавказ. За тях се твърдеше, че се сражават на страната на терористите в Ирак и Сирия.

Според Бортников над 9500 души са осъдени в Русия за последните пет години за престъпления, свързани с тероризма или екстремизма.

4500 руснаци се бият на страната на терористите

В интервюто се казва още, че ежегодно в страната се пресичат десетки милиони кибератаки срещу сайтове на руските държавни власти. За престъпления, свързани с използването на компютърни технологии, от 2012 г. са осъдени 358 души, каза Бортников.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    18 8 Отговор
    По време на спонсорираните от цру чеченски уахабити, 1994-1998 , пак се биеха на страната на терористи, но тогава ги наричахте чеченски бунтовници!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Дедо Грую

    15 11 Отговор
    Това че притежават руски паспорти не ги превръща в руснаци. И друго :
    Руснак мюсулманин - Те таквоа жавотно нема.

    Коментиран от #3, #4, #6, #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 111

    10 11 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо Грую":

    Факт е че най-много руснаци има в редиците на Ислямска държава,то и затова ислямистите не са направили нито един атентат на руска територия.И как така няма руски мюсюлмани бе трол ? Ти наясно ли си че русия е държавата с най-голямо мюсюлманско малцинство в света и всичките са руснаци ? Я отиди на курбан байрям в Москва и ще видиш 1-2млн мюсюлмани как се молят в центъра.Нали затова обрязаното джудже им строй най-голямата джамия в сввга.

    Коментиран от #7, #12

  • 5 Барчо

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Те и сега се спонсорират от усата и пак ги наричат с подобни имена като опозиция. По принуда ги наричат терористи от време на време когато и лъснат изстъпленията с мирните граждани. Онзи ден по една не про-каварска информационна програма даваха кадри от изпълнения на масови смъртни присъди. Само като ги гледа човек със слаби нерви може да се издрайфа. Първия клип беше с масово клане под строй. Добре подредена редица от трийсетина "осъдени" и също толкова колачи. Клаха всички заедно под команда. Второто беше пак такава редица на някакъв морски бряг със завързани един друг с въжета около вратовете. Докато се чудех как ще ги бесят, главите и гръмнаха. То не било въже, а кабел с взривове. Този го излъчиха включително и взривяването и прекъснаха преди да се разсее димът. Следващото беше една клетка в която имаше десетина "осъдени" и с кран ги потопиха в някакъв водоем докато се издавят. Този също го дадоха целия. Имаше и още жестоки начини, но няма да описвам други издевателства. Естествено самата агония беше изрязана, но ми направи впечатление качеството на самия запис. Много професионална техника. Това са "борците и свободната опозиция" в по-голямата си част. За голямо съжаление оцелелите са сега на обучение в американските бази в Сирия, а други са дислоцирани по Европата и само чакат сигнал за активация.
  • 6 Барчо

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо Грую":

    По принцип си прав. Но по принцип. Руснак като етнос е християнин и не е мюсюлманин. Само че сега Русия, а по-напред СССР има доста републики, които изцяло са мюсюлмански. Така че и сега много от "руските" граждани притежаващи руски паспорт са мюсюлмани, което обаче не ги прави руснаци. По същия начин нещата стоят и в България. Българските мюсюлмани са български граждани, но не и българи като етнос. Изповядваме различна вяра и говорим на различни езици.
    И по времето на нашите внуци или правнуци държавите ще се превърнат в територии с различно управление. Щом цветнокож спечели изборите в усата, която знаем каква държава е, то с тези преселения и европейските държави ще трябва да са готови за подобно нещо. Да рече след години наш президент да стане синът на бай Сали. Ето до това ще доведе глобализацията.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    пак се оказвам прав.преди време твърдях че руските джихадисти са поне двоино от обявените 2000 ,сега фсб говори за 4500 ,а с републиките са около 10000.смущаващото е че освен мюсулмани от кавказ много от джихадистие са чистокръни руснаци ,приели исляма .такъв е случая с последните хванати след американсата помощ в русия.ръководителя на групата бе чистокръвен руснак.естественно такива има и сред немци или французи ,но в много по-малки количества.
  • 9 OMG WTF

    4 3 Отговор
    Та кой казвахте е създал ИД? :) Синът на ердуханчо им купува нефта, поданиците на путя им попълват редиците. Сигурен съм, че това е само съвпадение. Нали ушанки? :)

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГНФ

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "OMG WTF":

    удобно нали :)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 истината

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо Грую":

    Нема,нема,ама има.По официални данни на Руската федерация мюсулманите в Русия са около 20% от населението.А в "завладяната " от Мюсулмани Западна Европа-около 6%.Наздраве?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания