20 Декември, 2017 15:14 795 0

Брекзит трябва да приключи до края на 2020 година

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • преходен период-
  • правила-
  • ек

Британците ще трябва да спазват правилата на ЕС

Брекзит трябва да приключи до края на 2020 година - 1
Снимка: Shutterstock

Преходният период, след който Великобритания официално няма да е част от Европейския съюз, трябва да приключи до 31 декември 2020 година, обявиха от Брюксел, предаде Би Би Си.

По време на преходния период правилата на ЕС ще продължат да се прилагат във Великобритания, посочиха от Европейската комисия. На проведения през миналата година референдум близо 52% от британците гласуваха за излизане от ЕС.

Преходните разпоредби следва да се прилагат от датата на влизане в сила на споразумението за оттегляне, посочиха от ЕК. Разводът трябва да приключи не по-късно от 31 декември 2020 година.

През изминалите няколко месеца между Лондон и Брюксел протекоха изтощителни преговори. Двете страни стигнаха до споразумение, което ще позволи започване на втората фаза от преговорите за развод.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: