Last news in Fakti

20 Декември, 2017 15:40 9 718 157

Русия е тренирала внезапно нападение срещу НАТО

  • запад 2017-
  • русия-
  • нато-
  • нападение-
  • учение-
  • беларус-
  • германия-
  • прибалтика

Руснаците са симулирали шокова офанзива срещу натовски страни

По-рано през тази година Русия и Беларус проведоха съвместно учение „Запад 2017“, което надмина по мащаби предишните такива. От Кремъл посочиха, че то има „отбранителен“ характер и целта е да се тестват защитните способности на армията.

Немското издание „Билд“ обаче постави под съмнение тези твърдения. Двама водещи анализатори от западното разузнаване смятат, че военните маневри на руснаците не са нито „антитерористични“, нито „отбранителни“. Всъщност въоръжените сили на Русия са тренирали и симулирали „шокова кампания“ срещу западни страни, членуващи в НАТО.

Според източниците руската армия е симулирала кампания срещу балтийски страни, както и западни такива, в това число Германия, Холандия, Полша и Норвегия. Въоръжените сили са тренирали завладяване на „уязвими региони“ на НАТО, какъвто в очите на Кремъл е Прибалтика.

Освен това руснаците са „репетирали“ бомбардировки над западните страни, особено Германия. Стратегическата бойна авиация на руските военновъздушни сили е провела изпитания със симулационни полети над Балтийско море и Северно море. При реални бойни действия целите на руснаците ще са „критичните инфраструктури“ на натовските страни, посочва немското издание. Такива са пристанища и летища. Целта на Москва чрез спирането на доставките е местното население да се обърне срещу своите правителства и да поиска мир.

Интересно е, че при бъдеща война руските стратегически бомбардировачи могат да се опитат да изненадат НАТО, нападайки от Северно море. Русия не е тренирала атаки от изток, защото въздушното пространство на Беларус и Украйна е между страната и потенциалните й цели. Поради тази причина е възможна изненадваща офанзива от север. Натовската противоракетна отбрана е по-добре подготвена в Източна Европа, отколкото в страни като Норвегия, Дания и Германия.

Според източниците от разузнаването в учението „Запад 2017“ са участвали 12 700 войници. Сценарият, за който Русия се е подготвила, е последната стъпка преди ядрена война със Запада. Иронично опитите на Русия да предотврати ядрена война са именно чрез завоюване на „бърза победа“ в Прибалтика и осъществяване на успешна „шокова кампания“ в Западна Европа. Ако всичко това не помогне, Русия ще изпрати сигнал на Запада, че ще използва ядрените си оръжия, ако НАТО се опита да възстанови военното си влияние в Балтийското пространство. Все пак Кремъл иска да избегне този сценарий.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    125 60 Отговор
    Много страх,много памперси у тез еврогейци бе.
    Пак рашъните "лоши".

    Коментиран от #104

  • 2 бббббб

    130 45 Отговор
    НОТО тренира постоянно ,но щом Русия реши да тренира се започва с едни фекалии ,което води до неминуема покупка на едно лекарство рекламирано от един мъж седящ върху тоалетна слещу плажа!Не познавам военна тактика ,която да приключва само с отбрана.Винаги отбраната се последва с нападение за унищожаване на противника на негова територия.За това НАТО да не предизвиква Русия,че ония пияните докато изтрезнеят ще са вече прекосили Европа и няма да осъзнаят дори ,че не са вече Русия.За тях ще бъде все едно са отишли до магазина за водка.
  • 3 Контра 12

    88 7 Отговор
    Който сее ветрове ще жъне бури.
  • 4 Румяна Костова

    98 20 Отговор
    Не,ще чака Русия НАТО съвсем да я обкръжи с бази и ще развие бял байрак ли?Ще си прави каквито си ще учения,особено когато са на нейна територия.И да се запита този журналист за какво и е на Русия бедната Прибалтика, Русия се изтегля като клиент от пристанищата им,развити по време на СССР и си развива логистика на своя територия.А това е доста пара,която ще загубят балтийските републики.
  • 5 Бесен Язовец

    71 21 Отговор
    А бе кви тренировки за тия страни джуджета беее тия странички се взимат на абордаж след физзарядка после се прибират руснаците за закуска! Тренировки за тия номадски полисчета
  • 6 Morgoth

    60 2 Отговор
    Защо говорите глупости? Атака на Русия над Западна Европа вече означава ядрена война.
  • 7 САМО ТАКА

    72 32 Отговор
    СЛАВА РОССИИ !

    Коментиран от #33

  • 8 Дедо Грую

    78 15 Отговор
    Само наивник би повярвал на тази бълвоч. НАТО обгради руснаците с ракетни установки отвсякъде и сега по амерски образец германистански "спецове" лъжат и мажат в угода на господаря окупатор. Каква е тая армия, която ще изненада ядрените ракети? А бе тея съвсем за идиоти взеха хората. Това да не е мисъл на ония, лудия маккейн, с тумор в кратуната? Па може и да е заразно и да е приФанало останалите.
    Хъмириканцити отчаяно се нуждаят от война, за да спасят продънената си икономика. Ама сами немат дупе. Та търсят балами да им вадят кестените от огъня. Еле па да турят ръка на природните ресурси на Русия. И как да стане това? С непрекъсната пропаганда и най - успешното до сега : СТРАХ. Инак са голяма работа. Винаги са смели и силни когато нясой друг гърби вместо тях или меткат бомби срещу цивилните. Едва ли има наякой нормален да се върже на дебилните им номера.
  • 9 Скорпион29

    47 10 Отговор
    В такъв случай САЩ се готвят за нахлуване в С.К и що ООН искат да оголят защитата на С.К за да ги подложат на САЩ ли?

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Kcaniba

    61 12 Отговор
    Нормално да тренира.НАТО постоянно се доближават до границите на Русия.
  • 12 Така де!

    46 9 Отговор

    До коментар #9 от "Скорпион29":

    фащ и компания може да си правят всякакви тренировки и да заплашват с пълно унищожение който си пожелаят,да правят войни където си пожелаят,а на тях неможе никой да им посаяга камоли напада,нали те ползват златните резерви на много страни и имат заеми към Китай,а им се държат като господари и то на всички!

    Коментиран от #15

  • 13 Левски

    51 16 Отговор
    Тук се говори за Русия и Беларус срещу натовските страни ГЛУПОСТИ! По скоро говорим за Русия, Беларус, Сърбия, Черна гора, България, Македония, Унгария, Австрия, Чехия, Словения, Словакия, Молдова, половината Украйна, Хърватия..... и др. срещу старото нато!!!
    Или казано просто Бившият Варшавски договор срещу нато! Ако американците расчитат на корумпираните политици които вкараха на бегом държавите си в нато, то Руснаците расчитат на масите и народите които мразят нато и си остават съюзнически народи!

    Коментиран от #17, #72

  • 14 OTAN

    45 10 Отговор
    А НАТО-вските учения са с цел разпръскване на луковици от зюмбюли, минзухари и гладиоли по света!
    Ай стига с тия глупости бе!
  • 15 Скорпион29

    33 5 Отговор

    До коментар #12 от "Така де!":

    Скоро ще предявят и претенции към Луната и ще се наложи да им плащаме данък че изгрява над др.държави и кой не плаща санкции от ООН и може да бъде изгонен от планетата Земя
  • 16 Барчо

    44 6 Отговор
    Голям смях е таа статия! Пълни простотии! Дори да има някаква истина, то германците са си виновни, защото на тяхна територия има 177 американски военни бази, както и доста ядрени бойни глави готови да нападнат Русия. Естествено тези разни работи са американски, но са на територията на Германия. Така главната опастност за Русия се явяват повече ядрените запаси в Германия, отколкото в САЩ, защото са в непосредствена близост. Така че немците да си направят сметката и ако и е останало малко ум в главите, да разкарат от територията си тези простотии. Тези оръжия не ги защитават, а напротив. Турция в момента с южен поток е много по-добре защитена от евентуална руска агресия, въпреки, че това са приказки на малоумни и болни мозъци.

    Коментиран от #24

  • 17 Ботев

    39 11 Отговор

    До коментар #13 от "Левски":

    Кръвта вода не става, старите хора са го казали и така старите приятелства и съюзи ще бъдат рестартирани.Това е целта според мен на светът трябва да бъде двуполюсен еднополюсния модел нещо не сработва вече 28 г. То беше ясно но дебилите трябваше да го разберат по-трудния начин че истината и правдата не вървят ръка за ръка с парите
  • 18 юрист

    18 56 Отговор
    Много руски тролове, списващи тук забравят, че България е член на НАТО от 14/ четиринадесет/ години и че ВСЯКА военна политика на Р. България е част от военната политика на НАТО. Което означава, че след като русия се готви за сценарий, при който ще напада държави от НАТО, то НАТО би следвало да има изградена реална военна политика, която да неутрализира тези агресивни руски желания. Не НАТО се приближи до русия, а одкб - руското нато- е на границите на държавите от НАТО. Така, че- агресивните руски защитници да не се пробват да лъжат, че НАТО бил агресивен военен съюз и че русия никога нямало да нападне държава- член на НАТО. Време е руските петоколонници да разберат, че България НЯМА да преклони глава пред руските терористи и пред желанието им да завладеят и окупират България и че България ИМА военна защита пред тези руски мераци.

    Коментиран от #25, #48, #125, #127, #153

  • 19 Диди

    11 44 Отговор
    Руснаците са заявили,че при това учение са взели само 12.700 военни участие.Лъжа е,...в учението са участвали 100.000 военни.Руснаците са излъгали за численоста на военните,защото знаят,че от 13.000 военни трябва да допуснат интернационални наблюдатели,но в случаят,не са ги допуснали.Русия прави военни бази където може.Руски военни има и в Либия.Дано не стане война между С.Корея и Америка,тогава Америка естествено ще бъде загрижена първо за народът си и вниманието им ще бъде насочено към С.Корея.А Русия може да се възползва от възможноста и да нападне балтийските държави.Да не забравяме,че Русия има военни бази в близкият Изток.

    Коментиран от #22, #26, #64

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бесен Язовец

    40 12 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Ама ти що си мислиш че Москва ако реши да анексира прибалтийските ще се съобразява със САЩ ли? Що брещулевиш като сомнанбул на лунна разходка се чудя

    Коментиран от #30

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Диди

    11 48 Отговор

    До коментар #16 от "Барчо":

    Откога Русия командва коя държава какви права има или няма да слага оръжия в собствената си територия.Що руснаците не махнат тяхното си оръжие от тяхната си територия,тъй като са заплаха за Европа? Според теб,всички,които имат ядрено оръжия,трябва да се предадат пред руснаците. Русия е агресор.

    Коментиран от #27, #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Скорпион29

    27 8 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    Ама това дали ще бъде канен някой от НАТО го решават Русия и Беларус това там да не ти е някаква постамовка на Сатиричния театър с вход свободен и грешиш оня смешния спектакъл на НАТО в Молдова беше с 13 000 балерини Балшой театър постановки под 50 000 участници не поставя!
  • 27 юрист

    8 36 Отговор

    До коментар #24 от "Диди":

    “...Публикувано във факти.бг: .Що руснаците не махнат тяхното си оръжие от тяхната си територия,тъй като са заплаха за Европа?...“ Браво, ник “Диди“- удари точно в десетката! До сега всички русофили реват, че след като държавите от НАТО разполагат на ТЯХНАТА си държавна територия СВОИ оръжия за ОТБРАНА ОТ ВСЕКИ АГРЕСОР, значи видите ли- били “агресивни“ към тъпата русия и можело всеки момент да я нападнат. Е- време е да се обърне палачинката и поне един здравомислещ човек да зададе твоят въпрос от цитата към русофилите! Точно в това е въпросът- какво иска да постигне русия- иска да контролира ЧУЖДИТЕ държави какви ОТБРАНИТЕЛНИ съоръжения ще разполагат на ТЯХНАТА СИ държавна територия? Ами на това поведение се казва ДИРЕКТНА НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ЕДНА ЧУЖДА ДЪРЖАВА и такова поведение е ЗАБРАНЕНО от международното право, защото нарушава държавният суверенитет на чуждата държава, различна от русия. Но някои болни платени русофилски мозъци не могат и не искат да разберат това, защото иначе няма да имат работодател, който да им плаща за разпространение на руските опорни точки...

    Коментиран от #87

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бесен Язовец

    14 7 Отговор
    По - нагоре през един коментар се заформя монолог ха-ха-ха
  • 30 Диди

    9 22 Отговор

    До коментар #22 от "Бесен Язовец":

    Писала съм,че ако стане война между Америка и С.Корея,Русия може да се възползва от ситуацията.Наивен си,ако изключиш тази възможност,защото иначе,Америка ще се съсредоточи изцяло в базите в Европа,което няма да е от полза за руснаците.Знаем,че Русия стои зад С.Корея,в случаят я използва,за да отвлече вниманието на Америка към нея,за да има по добри възможности при евентуално нападение към балтийските държави.Мисля,че зад всичко това стои Кремъл.Русия не е канена от никоя балтийска държава.НАЛИ ТАКА РУСОФИЛИ.

    Коментиран от #36

  • 31 Олигарха

    15 3 Отговор
    В Швеция да въведат термини "Нападение по невнимание" и "Нападение по случайност" и всикчо ще е наред.

    Коментиран от #32, #37

  • 32 юрист

    6 18 Отговор

    До коментар #31 от "Олигарха":

    Преведено с гугъл преводача- Определение на агресията
    Одобрена с Резолюция 3314 (XXIX) на Общото събрание от 14 декември 1974 г. Член 1
    Агресията е използването на въоръжена сила от държава срещу суверенитета, териториалната неприкосновеност или политическата независимост на друга държава или по друг начин, несъответстващ на Хартата на Организацията на обединените нации, както е посочено в това определение. Обяснителна бележка: В това определение терминът "държава"
    а) се използва без да се засяга въпросът за признаването или въпросът дали дадена държава е членка на Организацията на обединените нации;
    б) включва, когато е подходящо, термина "група държави".
    Член 2
    Използването на въоръжена сила от страна на държавата за първи път в нарушение на Хартата е prima facie доказателство за акт на агресия, въпреки че Съветът за сигурност може в съответствие с Хартата да стигне до заключението, че решимостта да се извърши агресивно действие няма да бъде оправдана с оглед на други релевантни обстоятелства, че съответните действия или последиците от тях не са от достатъчно сериозен характер.
  • 33 Българин

    8 15 Отговор

    До коментар #7 от "САМО ТАКА":

    Когато дойдат руснаците и тебе ще плащат и майка ти и баща ти. Тях не ги интересува че им ближе задника
  • 34 юрист

    6 17 Отговор
    http://www.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression.shtml
    член 3
    Всяко от следните действия, независимо от това обявяване на война, при условие че и в съответствие с разпоредбите на член 2, се квалифицира като акт на агресия:

    а) Инвазията или нападение от страна на въоръжените сили на дадена държава на територията на друга държава, или който и да е военна окупация, обаче временно може да се носят, в резултат на такава инвазия или атака, или който и да е анексиране от употребата на сила на територията на друга държава или част от него;

    б) бомбардировки от страна на въоръжените сили на дадена държава на територията на друга държава или използването на оръжия от държава, срещу територията на друга държава;

    в) Блокадата на пристанищата или бреговете на държава от страна на въоръжените сили на друга държава;

    г) нападение от въоръжени сили на държава, на земя, морски или въздушни сили, или морски и въздушни флоти на друга държава;

    д) използването на въоръжени сили на една държава на територията на друга държава със съгласието на приемащата държава, в нарушение на условията, предвидени в споразумението, или за разширяване на присъствието си в тази територия отвъд прекратяването на договора;

    е) Действието на държавата, което позволява на нейна територия, който е поставен на разположение на друга държава, да се използва от тази друга държава за извършване на акт на агресия срещу трета държава;

    ж) изпращане от или от името на държа
  • 35 Диди

    9 20 Отговор
    В статията за ,,ООН...,,преди часове зададох въпроси,като мислех,че ще се намери един русофил,който да отговори обективно на въпросът Каква е целта на Русия? Никой не отговори.
    Целта на Русия е Европа.

    Коментиран от #38

  • 36 Бесен Язовец

    21 6 Отговор

    До коментар #30 от "Диди":

    Що някой трябва да те кани в твоята вкъщи бе ? Не са гракнали етническите руснаци в прибалтика и Русия не влезнала що си мисли пак те питам че Русия се съобразява със САЩ ? Нали видя последните 2 примера русия си взе своето от Украйна и под носа на САЩ направи десант в Сирия и кво стана с интересите на САЩ ?

    Коментиран от #39, #41, #46

  • 37 юрист

    3 15 Отговор

    До коментар #31 от "Олигарха":

    ж) изпращане от или от името на държава на въоръжени групи, групи, нередовни или наемници, които извършват действия на въоръжен сила срещу друга държава на такива тежестта да възлиза на актове, изброени по-горе, или негова значително участие в нея.
    Член 4 Горепосоченият списък на актовете не е изчерпателен и Съветът за сигурност може да определи, че други актове представляват агресия съгласно разпоредбите на Хартата.
    Чл. 5 1. Никакви съображения от всякакъв характер, независимо дали са политически, икономически, военни или по друг начин, могат да послужат като основание за агресия.
    2. Агресивната война е престъпление срещу международния мир. Агресията носи международна отговорност.
    3. Никакви териториални придобивания или специални облаги, получени в резултат на агресия, не могат да бъдат признати за легитимни.
    http://www.un.org/ru/documents/decl_conv/conventions/aggression.shtml Така, че- “случайна“ или „нарочна“ военна агресия НЯМА- Декларацията на ООН ясно посочва това.

    Коментиран от #68

  • 38 Бесен Язовец

    16 2 Отговор

    До коментар #35 от "Диди":

    Целта на Русия е да сложи наморник на пакинеза САЩ че нахапа пинчерите. И си постигна целта в прочемн.Лудите се налудуваха достатъчно тоя път се наиграха и в Сирия и в С.К

    Коментиран от #44

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Джентълменът русофил

    11 1 Отговор
    Един виц в духа на Коледното настроение:
    - Алоууу, обажда се президента Тръмп за краварника.
    - съжалявам г-не, звъните в пхенянската агенция за борба с градушките, не уцелихте.
    - не, не, вие не уцелихте.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 юрист

    4 17 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Целта на Русия е да сложи наморник на пакинеза САЩ...“ С две думи- ти признаваш, че русия Е ГОТОВА ДА ИЗПОЛЗВА ВОЕННАТА АГРЕСИЯ СРЕЩУ ДЪРЖАВИТЕ ОТ НАТО- ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА “УСМИРИ“ ...САЩ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НАТО Е ВОЕНЕН СЪЮЗ МЕЖДУ... ДВАДЕСЕТ И ДЕВЕТ ДЪРЖАВИ, МЕЖДУ КОИТО И БЪЛГАРИЯ? И после се чудиш защо твърдя, че си предател и изменник на България? Не ми отговаряй- думите ти нямат стойност за мен , защото са бълвоч на предател и изменник на Р. България, а такива същества за мен са нищожества, съзимерими с масови убийци-психопати. Нормален човек, който обича Родината си, не би я предал за нищо на света, още по-малко за руски рубли и никога не би близал задните части на руснаците, когато те явно се готвят за военно нападение над Родината му.

    Коментиран от #45

  • 43 Бесен Язовец

    19 6 Отговор

    До коментар #39 от "юрист":

    А я ти ми кажи кой точно е определил САЩ да решава да налага своята демокрация по-цял свят със сила ? Кой ? ООН ли ? Кой кой бе? Кой? И Русия си има интереси това че БГ.не си ги ьнае не означва че др.държави като Сърбия и Унгария не си ги знаят! И в държави където има руски етноси са си интерес на Русия

    Коментиран от #49

  • 44 Диди

    3 19 Отговор

    До коментар #38 от "Бесен Язовец":

    Целта на русия е ЕВРОПА.Русия няма как да я сравниш с Америка.Евентуално това може да стане след столетия,и то при положение,че Америка спи дълбок сън,НО ТОВА ЩЕ СИ ОСТАНАТ МЕЧТИ ЗА РУСИЯ.

    Коментиран от #47

  • 45 Бесен Язовец

    19 6 Отговор

    До коментар #42 от "юрист":

    Ало Лунатичко незнам дали си наясно но бг.народа не е продажното правителство на Б.Б и бъди сигурна че нито един българин не би излязал да воюва срещу Русия да направят референдум за НАТО в БГ.и нещата ще ти се изяснят що БГ.ще влиза във война зарди алчните интереси на САЩ ли?
  • 46 onq s konq

    5 10 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен Язовец":

    Бъркаш Украйна и Сирия с НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ,КЪМ КОИТО ВЕЧЕ СПАДАТ И ПРИБАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ.Верно че е човешко да се греши,но твоето е СТРЯСКАЩО!А ако си мислиш че с руска емигрантска паплач,набутала се почти криминално в натовска държава щом започне да "грачи" и на момента руски войски ще нахлуят да "защитят" гражданските й права...много се лъжеш.Да имаш ПОНЕ ЕДИН ПРИМЕР за посочване?Не само че нямаш,но бъди сигурен че и до края на света няма да имаш.

    Коментиран от #50

  • 47 Бесен Язовец

    20 3 Отговор

    До коментар #44 от "Диди":

    И кво ще прави Русия в Европа ? Русия иска единствено теб и теоята колиба др.не иска не разбра ли ? Всички руски ракети са насочени към твойта керпичена къщичка щото си мн.умна и не си им удобна не го ли разбираш?

    Коментиран от #149

  • 48 Разбрал

    20 5 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Ех, “умницата” ми- добре, че ни обясни: значи не Мохамед отишъл при планината, а тя при него. Ама много умна американска тиква си ти, ей!!!55
  • 49 юрист

    2 18 Отговор

    До коментар #43 от "Бесен Язовец":

    Не оправдавай ПРЕДАТЕЛСТВОТО И ИЗМЕННИЧЕСТВОТО СИ КЪМ Р. БЪЛГАРИЯ с имбецилски оправдания! КАКВО СЕ КАЗВА В СТАТИЯТА- КОЙ Е ПРОВЕЛ УЧЕНИЯ, ОТРАБОТВАЩИ ВОЕННО НАПАДЕНИЕ НАД ЧУЖДА ДЪРЖАВА- САЩ ИЛИ РУСИЯ? Кога сащ е заплашвала с окупация и анексия България? КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ- ПИТАМ ТЕ КОНКТРЕТНО ЗА БЪЛГАРИЯ, защото аз съм българска гражданка, живея САМО в България и за мен са важни просперитета, сигурността, съществуването, живота и териториалната неприкосновеност САМО на Р. България! ПАК ТЕ ПИТАМ- КОГА НАТО ИЛИ САЩ СА ЗАПЛАШИЛИ БЪЛГАРИЯ С ВОЕННА ОКУПАЦИЯ И С АНЕКСИЯ? КОГА? САМО, ЧЕ- РУСИЯ ПРОВЕЖДА УЧЕНИЯ, НА КОИТО ПРАВИ ТОЧНО ТОВА- ВОЕННА ОКУПАЦИЯ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА И СЛЕД ЗАЯВЛЕНИЕТО ТИ, ЧЕ РУСИЯ НЕ СЕ СПИРА ПРЕД НИЩО, НИЩО ЧУДНО НА ТОВА УЧЕНИЕ ДА СА ОТРАБОТВАЛИ И НАПАДЕНИЕ НАД ОБЩИНА ВАРНА, НАПРИМЕР И КАК ДА ЗАВЛАДЕЯТ ВОЕННО ОБЩИНАТА, А ТИ ОДОБРЯВАШ ТОВА! ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН И БГ. ГРАЖДАНИН!

    Коментиран от #51, #53

  • 50 Бесен Язовец

    15 2 Отговор

    До коментар #46 от "onq s konq":

    Донбас,Крим,Грузия що не подхванат ,,тоя крими етнос" в прибалтика ? Точно тогава ще видиш цялата РУСКА МОЩ в ЦЛИЯ И БЛЯЪК чак от твоята траса ще виждаш фойерверки!

    Коментиран от #56, #58

  • 51 Бесен Язовец

    12 4 Отговор

    До коментар #49 от "юрист":

    Тия не заплашва тия почват направо с ракетите по детските градини и болниците

    Коментиран от #52

  • 52 юрист

    6 20 Отговор

    До коментар #51 от "Бесен Язовец":

    Тия- мия- ЧЕРЕН ПЕЧАТ В ПАСПОРТИТЕ НА ВСИЧКИ РУСКИ ГРАЖДАНИ С ИМОТИ В БЪЛГАРИЯ И ПОШЛИ ДОМОЙ В РУСИЯ,КАТО ПРЕДИ ТОВА БЪДЕТЕ ОБЯВЕНИ ЗА НЕЖЕЛАНИ ЛИЦА В БЪЛГАРИЯ, ПРЕДВИД АНТИДЪРЖАВНАТА ВИ АНТИБЪЛГАРСКА ДЕЙНОСТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ ПРИЕ ПРЕЗ 1918-1919 Г. РУСКИ ЕМИГРАНТИ- БЕЛОГВАРДЕЙЦИ, ДАДЕ ХЛЯБ И БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НА ВАС И ДЕЦАТА, И ВНУЦИТЕ ВИ, ХРАНИ ВИ И ВИ ПОИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, А ВИЕ - ВНУЦИТЕ И ПРАВНУЦИТЕ ИМ, СТЕ СЕ ЮРНАЛИ ДА ПРАВИТЕ ВОЕННИ АГРЕСИИ В БЪЛГАРИЯ?! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! ВИЕ НЯМАТЕ ПРАВО ДА ПРЕБИВАВАТЕ НА ТАЗИ СВЕЩЕНА ЗЕМЯ! За вас е само сибир- ТОВА е вашата земя, А НЕ БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #54, #62

  • 53 Бесен Язовец

    18 5 Отговор

    До коментар #49 от "юрист":

    А кога Русия е заплашвала БГ.с окупация? Това че си прави учения не означва че ще напада когото и да било и аз си въртя ножа от време на време ама още не съм заклал никого!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 юрист

    3 18 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: А кога Русия е заплашвала БГ.с окупация?...“ Само пробвайте да нападнете БЪЛГАРИЯ с авиация- ЛИЧНО ще ползвам суперкомпютъра да ви зайкам зайката на цялата електроника в дроновете и самолетите ви! Нямаш ИДЕЯ какви ставаме българите, ако някой посегне да вземе земята, държавата и свободата ни! ВСЕКИ, КОЙТО ПРОБВА ДА НАПАДНЕ Р. БЪЛГАРИЯ, ЩЕ НАМЕРИ СМЪРТТА СИ НА БГ. ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ, НО ЩЕ ГО ИЗВОЗВАТ С ГРУЗ -200, ЗАЩОТО Е ДОЛНО ВОЙНИЦИ ОТ ОКУПАЦИОННА АРМИЯ ДА БЪДАТ ЗАРОВЕНИ В СВЕЩЕНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ! БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗА ПРОДАН, СМОТАНИ РУСНАЦИ, НИТО МОЖЕТЕ ЛЕСНО ДА НИ ЗАВЛАДЕЕТЕ- В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ЩЕ ИМА 1 ЗРЪНЦЕ, 1 ЧОВЕК, 1 ЖИТЕН КЛАС, 1 ЦАРЕВИЦА, 1 ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ, КОЯТО ЩЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВА И НА СУБАТОМНО НИВО НА ВСЕКИ, КОЙТО ПОСЕГНЕ ДА ОКУПИРА БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИТЕ НЕ ТЪРПИМ ЧУЖД ЯРЕМ И ЗНАЕМ КАК ДА ОТСТОЯВАМЕ СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА СИ ОТ ВСЕКИ!
  • 56 onq s konq

    10 8 Отговор

    До коментар #50 от "Бесен Язовец":

    Ти не разбираш...защото ти е по рождение...Ще повярваш ли ако ти кажа че искрено се радвам на всяко ново модерно РУСКО ОРЪЖИЕ?Естествено не,ако не ти обясня.А замисълът на Запада е следният:ДА СЪЗДАВАМЕ С ДЕСЕТОРНО ПО-ГОЛЕМИЯ СИ ВОЕНЕН БЮДЖЕТ СВРЪХМОДЕРНИ ОРЪЖИЯ,КАТО ПО ТОЯ НАЧИН ЗАДЪЛЖИМ РУСИЯ ДА "ОТКЛИКВА" макар и с последни издихания!Резултат:ХИЛЯДИ КВАЛИФИЦИРАНИ РУСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ангажирани във военната сфера,т.е. ОТКЪСНАТИ ОТ ИКОНОМИЧЕСКОТО ПРОИЗВОДСТВО/за милионите руски редови военни откъснати от гражданското производство няма да говорим/.Целта:ОБЕЗКЪРВЯВАНЕ НА РУСКАТА ИКОНОМИКА,ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА И ГРАЖДАНСКИ ГЛАДНИ БУНТОВЕ,ПАДАНЕ НА МИЛИТАРИСТИЧНОТО ПРАВИТЕЛСТВО...без бой.И разберете го най-накрая-Целта на "Студената война не е да се употребяват новите оръжия,а да се удари нечия икономика!!!Съжалявам,но по-простички думи за още по-простички хора...просто не мога да намеря:)

    Коментиран от #100

  • 57 Антон

    13 7 Отговор
    Натовците постоянно правят учения и все повече се доближават до границите на Русия. Тези като направят едно учение и потичат кафевите води на меките китки
  • 58 Дони

    7 11 Отговор

    До коментар #50 от "Бесен Язовец":

    Абе бесен що така се палиш и ти и другите русоф.листишки плъшоци.Колко пъти да ви се казва . че България е член на НАТО и ЕС.Развихрите си фантазиите за някакви несъстествуващи славянски съюзи.Не виждате ли , че целите Балкани са с НАТО без Сърбия и при нея е въпрос на време.Там се кандидатства и се чака и въпреки червените малобройни митинги начело с смешния Първанов против НАТО Родината ни беше приета.Никой нормален човек не излезе да протестира.Всеки предпочита да е в Европа , а не в Азия.Но ако на вас не ви хресва България( не казвам Родината ви защото се съмнявам , че сте българи) , заминавайте за Русия.Но се откажете и от българско гражданство (ако имате).Лек ви път! Както се казва "Кон ви бръз" продължението го знаете , ако ли не питайте някой.

    Коментиран от #60, #61, #70

  • 59 Скорпион29

    14 4 Отговор
    Русия е 19 милиона кв.км. и 150 милиона люде що и е З.Е и ли това го гледаш в филмчетата на Марвел за злия герой който иска да завладее света? Тоя зъл герой не живее скъпа в Русия! бъди сигурна в това то се вижда кой води война от 50 г.на сам

    Коментиран от #106

  • 60 Бесен Язовец

    14 4 Отговор

    До коментар #58 от "Дони":

    Ама тебЕ като не те кефи нещо тука бегай на запад ти аре тер.2 те зове на английски( камон измекяри камон) мене някой питсл ли ме е дали искам да се замесвам в лай...а на ,,съюзниците" от НАТО и ква ти е файдата от ЕС като пак си същия дрипльо от 2007 г.с 200 € заплата.Що да не си изкара нов мерц от Балкан Стар още си чегърташ с новата Аскона от 1991г.
  • 61 Диди

    5 11 Отговор

    До коментар #58 от "Дони":

    Няма да се изселят в русия,защото в България живеят по добре,имат право на мнение и т.н. Ако живеят в русия,няма да имат тези права,няма да смеят и да гъгнат страхливците.
  • 62 Beast

    15 4 Отговор

    До коментар #52 от "юрист":

    Колкото и да съдиш Русия за каквото и да е било на първо място остава факта , че ако не беше Русия нямаше да има България , аз не подкрепям никакви военни действия от когото и да е било просто коментар.
  • 63 Гост

    3 2 Отговор
    Да ти кажа честно, и аз се учудвам, но се оказва, че има много, които кълват на кукичката им! А на външен вид изглеждат нормални хора!
  • 64 Барчо

    19 4 Отговор

    До коментар #19 от "Диди":

    100 000 били участвали!!! Ти болна ли с? Били са 5 000 000 000. Я слез от дървото! На това учение имаше 20 наблюдатели от НАТО и са преброили колко са били. Краварите искаха наблюдателите да са над 100 човека, но са допуснати 20. И не се изфърляй като чики на песък! Първо си направи справка и тогава приказвай дали са допускани наблюдатели или не. Та тези наблюдатели ги излъчваха и в новините. А тия 100 000 са само във фантазията ти. Не ти минаха простотиите, така че твоите господари няма да ти дадат премият за тоя месец. А по принцип какво ще правят на собствената си територия си е тяхна работа и нито НАТО, нито усата имат право да се държат като недоклатени сливи.

    Коментиран от #66

  • 65 Гост

    2 2 Отговор
    Да ти кажа честно, и аз се учудвам, но се оказва, че има много, които кълват на кукичката им! А на външен вид изглеждат нормални и интелигентни хора!
  • 66 Диди

    4 13 Отговор

    До коментар #64 от "Барчо":

    Ти грешиш,писаното от мен е вярно.Става въпрос за ученията преди 3 месеца. Ти се информирай.Освен това,днес по немската телевизия съобщават по темата.А НАТО СИ Е В ТЕРИТОРИЯТА,ЕСТЕСТВЕНО Е,ЧЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ ГРАНИЦИТЕ СИ ОТ РУСИЯ.

    Коментиран от #67

  • 67 Барчо

    11 4 Отговор

    До коментар #66 от "Диди":

    Къде бе? В Беларус ли? Нещо не те разбрах. Къде са там натото, че нещо говорим на различни езици с теб.

    Коментиран от #76

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Различен

    24 5 Отговор

    До коментар #58 от "Дони":

    Скъпа Диди /юристке/!
    България е член на НАТО!
    Супер! Само да питам, кога точно бе проведен референдум за това членство? Да не би да съм го проспал или да съм бил в странство!
    Това, че нЕкой цървул е решил така и е изиграл ролята на национален предател, не е оправдание за вашата ФАШИСТКА и АНТИЧОВЕШКА демагогия, наречена ДЕМОКРАЦИЯ!
    Резултатите за България са отчайващи! В никоя война България не е губила 2,5 милиона млади хора в детеродна и трудоспособна възраст!
    Това е резултатът от този ваш анти български експеримент!

    Коментиран от #108

  • 71 СССРБАРЕТА

    16 7 Отговор
    Страните от Варшавският договор може много дългода си кротуват като членове на нато до момента в които нато не тръгне срещу Русия! Тогава нато ще разбере, че има ЯЛОВИ съюзници! Впрочем Хитлер е разбрал същото.... ама е било късно :)! Дори гъзолизците центаджии които плюват против Русия сега, ще бъдат първите които ще посрещат Руската армия отново нагъзени този път на изток както са ги посрещнали след ВСВойна и след Турското робство! Така е било преди много пъти!!! Така ще бъде и за напред!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Неутрал

    14 4 Отговор
    Нато си е военен блок чрез който американците си плетят тяхната кошница . А васалите от европс нямат думата .За мен лично руснаците не заплашват никого освен тези които искат да ги наведат като наште продажници .
  • 74 факт

    3 3 Отговор
    шубе голямо
  • 75 Неутрал

    2 6 Отговор
    Ми то и теб да забият дулото на оръжието в главата и ти ще посрещаш с цветя
  • 76 Диди

    2 8 Отговор

    До коментар #67 от "Барчо":

    Става въпрос за ученията в Белорус. А за НАТО,че имат право да са на териториите в балтийските държави.
  • 77 Монголо татарин

    6 13 Отговор
    Нека си тренират ватенките.Само ЕС е 550 млн. човека с икономика десетократно по-голяма от тази на мурзилките.Да не говорим за потенциала на Англия и САЩ.Тотално превъзходство на НАТО във флота и авиацията.Просто азиатските пълчища нямат никакъв шанс.А и Путин рано или късно ще отиде при Кадафи и Саддам и Русия може да стане нормална държава.Те и българските национали тренират ,ама на терена бият център няколко пъти.
  • 78 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    11 6 Отговор
    ЛАБАВО В РУСИЯ НЯМА. ЛАБАВОТО Е ТУЙ ЩО Е У НАС. ВЕДНЪЖ ПОЧНЕ ЛИ СЕ, ПИШИ ГО СТОРЕНО. ВСЯ ВЛАСТ СОВЕТОВ И ВРЪЩАНЕ ПРЕДПРИЯТИЯТА ОБРАТНО НО НАРОДА ИНАЧЕ НА ПЛОЩАДА И ЕШАФОДА. ТОЗИ ВУНЯЩ КРИМИНАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ НЯМА МЯСТО У НАС. НАРОДНА ВЛАСТ И НАРОДЕН СЪД ЗА КОРУМПИРАНАТА ПСЕВДО ВЛАСТ.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 юрист

    6 11 Отговор

    До коментар #68 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: Нашмъркана до козирката. ...“ Не съм руска продажна дрога- през живота си не съм употребявала наркотик, но ти май плачеш за натриев пентотал/ нищо, че е забранен/ и то приложен ти от гдбоп...Останалите ти предположения са твои измислици, а не факти и не си струва да коментирам просташките ти идиотии... Не ме обиждаш- човек не се обижда от съществуването на зелените еуглени, а просто не ги забелязва:)
  • 81 Къде, между филийките или

    5 0 Отговор

    До коментар #69 от "агнето":

    ОТ дъно ? Аз съм ЗА.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 СЛАВА РОССИИ !

    14 2 Отговор
    Нямаме си армия, но затуй пък ще сме ОПЪЛЧЕНЦИ ДОБРОВОЛЦИ , като някога на ШИПКА. ЛАБАВО няма, всичко скърца от всякъде.
  • 85 Умирам от кеф да видя задниците на

    10 0 Отговор
    Цацаров, Пеев и .. и...И. на аерогара София с One way ticket.Ако сколасат.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Много глупости изказа!

    10 4 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    Цяла книга изписа нищо не ти се разбра!защо ли!?защото и ти самия незнаеш какво мислиш и,какви глупости бръщолевиш!

    Коментиран от #89

  • 88 ЩЩЩЩ

    12 3 Отговор

    До коментар #82 от "юрист":

    Е как се спори с адвокат??? то няма такъв филм...адвоката много добре знае че не прав ама продължава да убеждава съдиите че жертвата се разхождала в кухнята с нож в ръката,спънал се,намушкал се и така 17 пъти...адвокати какво да ги правиш -това им е работата

    Коментиран от #90

  • 89 юрист

    2 12 Отговор

    До коментар #87 от "Много глупости изказа!":

    “...Публикувано във факти.бг: Цяла книга изписа нищо не ти се разбра!защо ли!...“ Кой ти е крив, че не си завършил 8ми клас, имаш само основно образование, и за това не можеш да разбереш нищо от коментарите ми? Политологията и правото са универистетски специалности, за разлика от политиканстването в местната кръчма...

    Коментиран от #155

  • 90 юрист

    1 12 Отговор

    До коментар #88 от "ЩЩЩЩ":

    Виж сега, под абревиатурата „MIT“ имах предвид турската разузнавателна служба, а не масачузетския технологичен институт- надявам се, че не си албански реотан и си включил за тази разлика, нали?:)

    Коментиран от #94

  • 91 гост

    8 3 Отговор
    Днес зададох въпрос към юристката, къде й се е изгубила половинката. Имаха много вяло участие последните месеци и ей ги нам някокло часа по.късно - преродени. Доброто и лошото ченге - в случая "умното" и "тъпото" тролче ... хахахах смешки! Пак стана весело във форума! Простотията, когато спреш да й обръщаш сериозно внимание става много забавна. А тия двете + още няколко зрънца са си баш забавни!

    Коментиран от #92

  • 92 юрист

    2 13 Отговор

    До коментар #91 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: къде й се е изгубила половинката....“ Ъ? Защо да се е изгубил съпругът ми? До мен си е! А и теб какво те вълнува това? Искрено се учудвам какъв интерес предизвика съпругът ми у всички любопитни коментатори! Да си чувал нещо за конституционното лично субективно право на неприкосновеност на личният живот на българските граждани?

    Коментиран от #95

  • 93 Голям прос

    12 3 Отговор
    Каквото повикало, такова се е и обадило. САЩ и НАТО се мислят за най-великите, но на хората им писна от провокациите и терористите им.
  • 94 ЩЩЩЩ

    8 4 Отговор

    До коментар #90 от "юрист":

    Ами като си толкова веща в политологията що не вземеш да разясниш на простолюдието кой наруши простичкия математически закон -врагът на моя враг е мой приятел?Щото доколкото си спомням по времето на 2та световна САЩ и Русия се биха срещу един и същи враг.Кога и защо САЩ решиха че Русия им е враг?

    Коментиран от #96

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 юрист

    3 11 Отговор

    До коментар #94 от "ЩЩЩЩ":

    Не съм политолог, а юрист, но- и в политологията, и в правото, се изучава правната дисциплина“ Международно публично право“, в чийто обхват пък се намира правният статут на държавите като субекти на международното право и основното им право- да участват в международни организации и да черпят права и да се задължават с поемането на правни задължения чрез участието си в тях. Та- една такава международна организация е ООН. Всяка държава- член на ООН, е длъжна да спазва Устава на ООН, който постановява в чл.2 ал.2 и ал.4 следното: Член 2 За постигане на целите, изложени в чл. 1, организацията и нейните членове ще действат съгласно следните принципи: 2. Всички членове на организацията изпълняват добросъвестно задълженията, които са поели съгласно настоящия устав, с цел за всеки от тях да бъдат обезпечени всички права и предимства, произтичащи от качеството им на членове. 4. Всички членове на организацията се въздържат в международните си отношения от заплашване със сила или употреба на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на която и да е държава или по какъвто и да е друг начин, несъвместим с целите на Обединените нации.

    Коментиран от #98, #131

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 ЩЩЩЩ

    2 4 Отговор

    До коментар #96 от "юрист":

    Да разбирам : много добре знам ама не мога да го кажа щото ще остана без заплата.
  • 99 lkjn;tj

    10 2 Отговор

    До коментар #95 от "гост":

    Защо си губиш времето с тая? Най добре е по никакъв начин да не и отговаряш и така ще спреш да и подхранваш егото, че е кой знае, колко значима. Най доброто е да я игнорираш, да не и обръщаш никакво внимание, от което тя явно се нуждае и да не четеш умозаключенията и. Подминавай постовете и като крайпътна спирка, а тя нека си пише колкото си иска. Кой изобщо я забелязва аз поне не. Като и видя никнейма не му обръщам никакво внимание, защото не мисля, че си заслужава да си губя времето.
  • 100 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #56 от "onq s konq":

    Абсолютно прав! Един от малкото разумни коментари! Всички са наясно, че локална война няма как да се води при съвременните оръжия! Целта е икономическото изтощение на противника! А това дали Русия е водила нападателни или отбранителни учения, това е част от информационната война! Всеки го тълкува както му е угодно! Аз лично не вярвам в агресивната политика на Русия. Ако имаше такива амбиции, то прибалтийските републики и Украйна щяха да видят независимост през крив макарон! А и не само те...

    Коментиран от #102

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ЩЩЩЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "Гост":

    с това съм напълно съгласен....само си представи ако всички средства за въоражаване по времето на социализма бяха бяха насочени в обикновената икономика и благоденствието???
  • 103 ЩЩЩЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #101 от "гост":

    Мирча Кришан
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 СеСеРе

    2 11 Отговор

    До коментар #59 от "Скорпион29":

    Публикувано във факти.бг: Русия е 19 милиона кв.км. и 150 милиона люде що и е З.Е

    Щото Путкин и партията му са лакоми задници!
  • 107 Иван

    10 1 Отговор
    Докато се препирате и обиждате тук , държавата ви умира .
    Това за руснаците че правели учения е нормално . Срещу себе си ли да правят учение ?
    И вместо да гледате отстрани как държавата и народа умират , направете нещо , каквото и да е . С приказки работа не се върши .

    Коментиран от #112

  • 108 вАпросчо

    5 13 Отговор

    До коментар #70 от "Различен":

    Отворкоооооо? А имаше ли референдум когато ни навряха в насрания Варшавски договор БЕ? Или с промития си мозък не знаеш какво беше това или не си бил роден тогава?

    Коментиран от #109, #110, #111

  • 109 ЩЩЩЩ

    10 3 Отговор

    До коментар #108 от "вАпросчо":

    Много добре знам бе отворко -имахме здравеопазване,образование-при това безплатни и с по-високо качество и всичко това благодарение на икономиката която се крепеше на СИВ и която сега е разсипана по американския модел на завладяване
  • 110 гост

    9 2 Отговор

    До коментар #108 от "вАпросчо":

    Да ти огговоря:
    За страна, била на страната на губещите във ВСВ що си мислиш, че някой е трябвало да те пита? И пак много добре сме се развили като се замислиш следващите 20 години, именно от гледна точка страната на ПОБЕДЕНИТЕ!
    Така, сега, не си спомням България след това да е губила война, нали. Така, че логично би било някой да пита народът й при тотална смяна на курса на държавата, нали?
    А какво остана от държавата България след поредната смяна на строя е видно навсякъде и на всеки. Еле пък тия, който са съвременници и на двата строя съвсем не можеш ги излъга за миналото.
    Продължавай да питаш.
    "Напред народността не пада
    та дето знаниьето живей"

    Лошото е, че нашата народност отдаван е паднала, благодарение на такива "знаещи" като теб!
  • 111 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #108 от "вАпросчо":

    .П.С. ... Меджу другото, това ще ти даде отговор на въпроса:

    https://www.youtube.com/watch?v=t3SlWqBDgsg

    Ако все още не си забрави колко прави 2+2 ще намериш и България накъде там!

    Коментиран от #113, #115

  • 112 юрист

    4 17 Отговор

    До коментар #107 от "Иван":

    “...Публикувано във факти.бг: Докато се препирате и обиждате тук , държавата ви умира...“ Умира- друг път! Моловете са препълнени с хора, пазарува се на воля, заведенията са пълни- как се случва това, ако държавата умира и хората са голи и боси и нямат пари за елементарни нужди, а? Много им се ще на някои България да умира, но реалността не е такава! И няма никакво значение, че една шепа руски граждани пазаруват в България- в коментарът ми става въпрос за това, че МАСОВО БЪЛГАРИТЕ пазаруваме в магазините и в моловете, както и в небългарски ЕС електронни магазини! Това, драги, не се постига с празна кесия и от бедни хора!

    Коментиран от #117

  • 113 ЩЩЩЩ

    8 0 Отговор

    До коментар #111 от "гост":

    не го мъчи човека с такива сложни уравнения като2+2....дай му нещо дето ще се зарадва...например - Щ+Щ
  • 114 юрист

    5 11 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: И пак много добре сме се развили като се замислиш следващите 20 години, именно от гледна точка страната на ПОБЕДЕНИТЕ!...“ Пълни глупости! От кога национализацията, плановата икономика, тоталитаризмът на бкп и трите фалита на бкп направиха България процъфтяваща държава?! Нали имаш една панелка- дай да ти я национализираме, да те изгоним , ама ЗАКОННО от нея, да прогласим, че нямаш право на частна и лична собственост и тогава да те видим колко добре ще ти дойде социализЪма на бай ти тошо:) А незаконният трибунал, наречен „народен съд“- и той бил законен, понеже видите ли, бил следствие от това, че сме били ПОБЕДЕНА държава във всв?! Алооо- в окото ми да плува френско мистралче, което не стана руско?:)

    Коментиран от #116, #118

  • 115 юрист

    2 10 Отговор

    До коментар #111 от "гост":

    Ти остави лакърдийките по нета- чети УЧЕБНИЦИТЕ от бнб- ако имаш достатъчно интерес, де! Започни от този- http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/pub_np_research_03_bg.pdf , но не е зле да прочетеш 1ва и 2ра част преди това...

    Коментиран от #120

  • 116 гост

    16 3 Отговор

    До коментар #114 от "юрист":

    Въпрос на гледна точка!
    И ако правото е на страната на масите, то ти пак си от губещата страна в сравненията на двата строя.

    Само един паралел ти правя и си лягам:

    Колко предприятия закриха комунистите след национализацията?
    А колко капиталистите след приватизацията?

    Без обяснени, без коментари? Колко?

    Няма какво повече да говорим.

    Лека нощ!

    Коментиран от #121

  • 117 ЩЩЩЩ

    13 3 Отговор

    До коментар #112 от "юрист":

    еее тъкмо си мислех че си заспала...да ама не...пак започна да ръсиш пропаганда...та намисли ли някакъв свестен отговор на моя въпрос към теб или пак ще се криеш зад членове и алинеи???
  • 118 оня

    15 3 Отговор

    До коментар #114 от "юрист":

    Я стига писа измишльотини. Моите родители си закупиха апартамент точно по времето на социализма при Тодор Живков и за да не започнеш манипулираш ще ти кажа предварително, че никога не са били членове на БКП.
  • 119 Владо

    16 3 Отговор
    До юрист. Коментирайте нападенията над Гренада, Панама, Ирак и Либия. За бивша Югославия, да не говорим. Това са част от изцепки те на американската политическа върхушка от 1974г. насам.

    Коментиран от #122

  • 120 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #115 от "юрист":

    о.к.
    Ще прочета, от интерес.
    А ти вземи и изгледай клипчета, защото трикратното фалиране на държавата преди 89-та никой не го е усетил така осезаемо, както 90% от българите настоящето.
    А клипчетата са малко тип Нострадамус и Ванга, ама доста по-реални и подкрепени с действителност и факти. Ако искаш вярваш, ако искаш не. Но при всички случаи, ако можеш да мислиш, дори и скептично настроена за съдържанието им, биха ти вкарали много въпроси в главата.

    Точно това е опасното - ВЪПРОСИТЕ! За настоящето и бъдещето, а не историята - написана от победилите някога и цитирана от несъвременници.

    Коментиран от #124

  • 121 юрист

    4 13 Отговор

    До коментар #116 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Въпрос на гледна точка!...“ Не., драги- въпрос на форма на държавно управление и въпрос на форма на вид икономика! “...Публикувано във факти.бг: Колко предприятия закриха комунистите след национализацията?...“ ВСИЧКИ търговски фирми на дребния, среден и едър бизнес в България; ВСИЧКИ дребни, средни и едри земеделски стопани бяха ЗАДЪЛЖЕНИ да се “включат“ в колективизацията на селското ни стопанство чрез уибедителни средства като среднощни побои, заплахи за изтревбление на цялото семейство на нежелаещият да встъпи с целият си инвентар и добитък в местното ткзс, с национализация на личната недвижима собственост на българските граждани- жилищните им и нежилищните им имоти... Малко ли е това? Знаеш ли защо в България няма фирма, която да е съществувала повече от 27 години? Защото до 1990г. соца ОТХВЪРЛЯШЕ И ЗАБРАНЯВАШЕ частна собственост и търговските фирми- казано на твоя език- и дори в СУ не се изучаваше дисциплината “ Търговско право“, при положение, че през 1933 г. сме имали такива професори по търговско право, които са били известни В ЦЯЛ СВЯТ и са преподавали търговско право в университетите във Виена, Берлин и дори- в сащ!

    Коментиран от #123

  • 122 ЩЩЩЩ

    10 1 Отговор

    До коментар #119 от "Владо":

    За Корея,Виетнам,Камбоджа да не говорим...оппа ...забравих Япония бе -и неписаното право за бялото знаме...тя може да си е капитулирала Япония ама що да не и метнем някоя и друга атомна бомба.
  • 123 гост

    13 3 Отговор

    До коментар #121 от "юрист":

    Пак на въпроса:
    "Колко предприятия закриха комунистите след национализацията?
    А колко капиталистите след приватизацията?"

    Колко?

    НЕ ТИ ДОПАДА МАЙ ОТГОВОРЪТ, А!
    Ама не можеш да избягаш от него!

    Току що загуби спора!

    Коментиран от #126, #128

  • 124 юрист

    4 14 Отговор

    До коментар #120 от "гост":

    А що се отнася до руснаците, направо са ми смешни- в руското вещно право И В МОМЕНТА съществуват т.нар. “комуналки“- т.е. върху 1 жилищен имот се осъществяваправо на собственост и реално фактическо владение от три различни правни субекта- държавата, 1 физическо лице и/или 1 държавно предприятие , в резултат на което в един апартамент от 65-70 кв.м. съжителстват от три до пет /шест!!!
    напълно непознати едни на други физически лица , които като ползват обща тоалетна, обща кухня и обща пералня:D ! В русия можеш да си купиш само една стая БЕЗ санитарен възел към нея- чудо нечувано за “малка и бедна“ България, защото нашето вещно право НЕ ДОПУСКА покупко-продажбата на ЕДНА стая без към нея да има прилежащ санитарен възел- казано най- простичко, не може да се обособи отделен недвижим имот без прилежащ санитарен възел към него. Та- колкото и гадна да Ви се вижда България, трябва да Ви кажа, че нашите закони са на светлинни години пред руските закони..
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 юрист

    4 13 Отговор

    До коментар #123 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: А колко капиталистите след приватизацията?"...“
    1. КОИ са капиталистите- илия павлов например?:)
    2. КОЙ изнесе пенсионният фонд на гражданите на нрб през 1989-1990г., кой изпра парите в чужбина, кой ги върна в България под формата на ПАРТИЙНИ ПАРИ на бкп, кой ги раздаде на подставените лица на бкп да си направят първите КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ ТРЪГОВСКИ ФИРМИ, кой спонсорира с тези пари възникването на мутрите и мутризацията на бг. общество, защо в бсп са най- многото на брой БКП МИЛИОНЕРИ от 1990г. насам и други такива неудобни за Вас въпроси... Нали не се опитвате да ме убеждавате, че ВСЕКИ соц, гражданин можеше реално да си отвори фирмичка по Указ 56, а?:)

    Коментиран от #145

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ЩЩЩЩ

    9 1 Отговор

    До коментар #123 от "гост":

    Е как да и допадне бе гост???
    Ти го плюеш то се смее що е то? това е гатанка от Х.Ботев.
    И отговорът е...шпионин!!!
  • 129 Владо

    8 1 Отговор
    Юрист. Все още очаквам коментар.
  • 130 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #125 от "Гост":

    Съжалявам, че първата ми професия е медицина и е възможно да съм спасявала живота- в буквалния смисъл - на хора като теб. Първо ми стигни образователният ценз- магистратури по медицина и по право, после си оправи стилистиката и лексиката, и чак тогава се пробвай да комуникираш с мен- ако имам настроение, може и да отделя 1 минута за забавление с неграмотността и необразоваността ти:)

    Коментиран от #132

  • 131 Колка

    14 3 Отговор

    До коментар #96 от "юрист":

    Русия има много грехове, това в факт, но предимно срещу собственото си население. Да не говорим, че Русия е била царска държава, а комунизма им го набиват от Западна Европа. Ясно е, че не е цвете за мирисане, но не можеш да сравняваш Русия и Щатите. Русия ли пусна 2 атомни бомби върху мирно население? Русия ли пусна напалм при свършен факт срещу мирно население в Токио, Корея и Виетнам. Русия ли унищожи милиони човешки съдби в Близкият Изток и Либия? Само един болен човек с фашистка идеология може да защитава Щатите.

    Коментиран от #134

  • 132 ЩЩЩЩ

    11 3 Отговор

    До коментар #130 от "юрист":

    Абе моме тия всички дипломи на 2 без 10 ли взе???

    Коментиран от #137

  • 133 Владо

    12 3 Отговор
    Колеги коментиращи, смятам, че юрист е професионален трол. Не му обръщайте внимание и той сам ще избяга от форума.

    Коментиран от #135, #136

  • 134 юрист

    3 13 Отговор

    До коментар #131 от "Колка":

    “...Публикувано във факти.бг: Ясно е, че не е цвете за мирисане, но не можеш да сравняваш Русия и Щатите..“ Посочи кога и къде съм сравнявала русия и сащ! Написах много ясно, че след като русия провежда учения, в които руските военослужещи тренират НАПАДАТЕЛНИ действия, а НЕ отбранителни действия, това представлява реална военна подготовка на русия за водене на АРЕСИВНА ВОЙНА в качеството й на НАПАДАТЕЛ- АГРЕСОР срещу държави - членове на НАТО. България е държава- член на НАТО, а в случая русия може да е тренирала и осъществяване на кримският сценарий, но във Варна, Бургас, Каварна и Балчик- например! Нима това не е повод да си мисля, че русия е агресивна държава, която се подготвя за НАПАДАТЕЛНА РУСКА ВОЙНА и срещу България и за това се явява неприятелска за България държава?

    Коментиран от #140

  • 135 ЩЩЩЩ

    8 0 Отговор

    До коментар #133 от "Владо":

    Не си прав Владо -всичко необходимо за възхода на злото е :
    добрите хора да не правят нищо!!! Така че мачкай тъпите тролове и не им давай да дишат
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 юрист

    1 11 Отговор

    До коментар #132 от "ЩЩЩЩ":

    Ами , чиче- докато ти обикаляше кръчмите, задяваше момите, живееше си живота на селски ерген, аз учих и инвестирах в образованието си. За това сега нещата се обръщат и в зряла възраст всичко си идва на правилното място...

    Коментиран от #139

  • 138 Владо

    8 1 Отговор
    До юрист бла, бла, бла-много шум за нищо. Колеги, лека нощ на всички.
  • 139 ЩЩЩЩ

    11 1 Отговор

    До коментар #137 от "юрист":

    Ако беше отговорила смислено поне на 1 заден въпрос никой нямаше да си мисли че си трол...ама това не само мое мнение май???
    То за медицината се иска душа и човечност и затова си я сменила с адвокатство -там трябва само да си нагъл и да можеш да лъжеш... и напълно разбираемо нещата са си дошли намястото

    Коментиран от #141

  • 140 Колка

    9 2 Отговор

    До коментар #134 от "юрист":

    Схванах ти логиката. Щом е кръгло, значи е оранжево. А щом е оранжево, значи е портокал. Лично мен тази логика ме устройва. Щом русата колежка от съседния отдел ми казва "добро утро", значи иска да ме ч ука. Утре ще проверя тази работа.

    Коментиран от #142

  • 141 юрист

    1 11 Отговор

    До коментар #139 от "ЩЩЩЩ":

    “...Публикувано във факти.бг: Ако беше отговорила смислено поне на 1 заден въпрос никой нямаше да си мисли че си трол....“ За всеки професионален труд се плаща- Закон за адвокатурата изм. ДВ. бр.32 от 22 Април 2016г. Чл. 36. (1) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз има право на възнаграждение за своя труд.
    Как мислиш- откъде накъде ти ще получаваш заплащане за твоя труд, а ще се подиграваш с моя труд, професионални знания и ще искаш да ги получаваш безплатно , като после тръбиш наляво и надясно, че можеш да си “купиш“ всеки адвокат, а? Всяка жаба да си знае гьола, мястото в него и реда и чака на крякане! Всеки професионален труд се заплаща! Няма заплащане- няма да има и професионалното ми правно становище, а ще четеш от него само това, което аз благоволя да публикувам, за да изясня становището си!
  • 142 юрист

    2 12 Отговор

    До коментар #140 от "Колка":

    Виж сега- в момента русия е насочила балистични ракети с малък и среден обсег от Крим срещу България. Ха да обърнем нещата- ти като руснак , как би се почувствал, ако от нашите Жълти павета, БЪЛГАРИЯ насочи същите ракети , но срещу москва и петербург, а? Ти какво ще си мислиш за България- че сме приятелска на русия държава или ще си мислиш лоши неща за нас?:) Или казваш- на чужд за теб- т.е. на български гръб- и 100 тояги са малко, а?;) Ето ти едно показно за относителността на нещата:) А сега си напъни мозъка, пробвай отново да прочетеш предходния ми коментар и наблегни повече на Логоса в него, както и на неговата логика и после ми опиши анализа си в коментар- става ли?:)

    Коментиран от #150, #154, #157

  • 143 Ти мъж нямаш ли ма мръхлячко

    6 1 Отговор
    Ако си ми в къщата, няма и да замръкнеш.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #126 от "юрист":

    Отново липса на отговор и опит за отклоняване на въпроса!
    Типично за теб! ;)

    "1. КОИ са капиталистите- илия павлов например?:)"
    НЕ! Капиталистите се средите, които диктуват "развитието" на България след 89-та. Илия Павлов е най-много офицер на шахматната дъска България. ДС също!

    Пояснение:
    В двуполюсния свят, в който живееше светът след ВСВ съществуването на всяка малка държава е било компромис и лавиране между интересите на запада и изтока, на САЩ и анатагониста им Русия.

    Влиянието на Русия спрямо националното развитие е видно в периода 44-86, така както прозападното (разбирай САЩ) влияние след 89-та. Еднакви времеви периоди, достатъчни за да си направиш заключението кое влияние е било по-ползотворно и кое пагубно за държавността в България.

    Глобално погледнато имаше период, в който Русия бе загубила влиянието си и светът в голяма степен бе станал еднополюсен, с основен господар САЩ. Резултатите са налице. Обаче арогантността на господарите и желанието им за лесен живот, за сметка на ВСИЧКИ останали създаде нова икономическа сила - Китай. Неизвестно как господарите изпуснаха контрола и на върлият си противник. Понастоящем Светът пак се е запътил към двуполюсен модел, но този път САЩ няма да са водещата страна в надпреварата а губещата, защото противниците им освен ресурсно, вече са и икономически по-силни от тях. Военният аспект всъщност отдаван е в патова ситуация и не е решаващ за доминацията. Ние отново сме на губещата страна!

    Коментиран от #146

  • 146 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #145 от "гост":

    ... да се върнем на теб:

    Пишейки ИЗЦЯЛО срещу едното влияние, неглижирайки и отричайки другото, както и положителните страни на първото ти, юристе не си нищо повече от ЗАЩИТНИК на прозападните, тоест американските интереси в България. На деградиралото и лишено от държавност настояще! Тази ти едностранчивост те постява ТОТАЛНО срещу националните интереси, срещу България.

    ...но, все пак имаш много верни разсъждения. ПРИЗНАВАМ! ДОТАМ!

    Политиката е компромиси и лавиране! Заемането на едностранчива, необоснована позиция е слугинаж. Форумно пречупено: ТРОЛ!

    Няколко пъти вече съм "спорил" с теб по темата. Винаги с еднакъв завършек и никога с ефект от спора.

    Явно просто това ти е същността!

    Стика толкова в тази тема! Запазвам си я я историята, за да не се налага отново да пиша.

    Доскоро! ;)

    П.С.
    Хубавото в случая е, че точно активността ти, реакцията на аудиторията и "споровете" в ефир, са в против тезите ти. Против промиването, което се мъчиш да правиш. Така че, БЪДИ ОЩЕ ПО-АКТИВНА! Надувай балона с дупката!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #147 от "666":

    ха-ха-ха, още един хуморист от кюпа.
    Ти се радвай, че не пишат само русофоби, че след има няма 5 години щеше да си под строй при ходжата, да ти реше кожата!
    ... освен, ако вече не си си минал реда. Което донякъде би обяснило "умозаключенията" ти.
  • 149 истината

    2 1 Отговор

    До коментар #47 от "Бесен Язовец":

    Ало,Бесния.Взимай си хапчетата и си лягай,че по московско време вече е тъмно.
  • 150 ЩЩЩЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #142 от "юрист":

    Направо си плачеш за член 25 фи 80 ама няма кой да ти го даде
  • 151 Хеи. Смотани боико гъзлювци .

    2 0 Отговор
    КАДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ С ГОЛИ ТЕ СИ ЗАДНИЦИ. ДА СЕ МЕРИТЕ С РУСНЦИТЕ .ТЕ СИ ИМАТ И ГАЗ И НЕФТ И ДИАМАНТИ И НАИ. МОДЕРНИТЕ УРЪЖИЯ В СВЕТА. ТЕЯ. ГОЛИ АМЕРИКАНЦИ .ПРАВЯТ ВОИНИ. САМО ДА ГРАБЯТ .НЕФТ. ЗЛАТО И ДРУГИ. РАБОТИ .ОПИЧАИТЕСИ . ОВЧИТЕ. МОЗАЦИ .ТЕ ТИЯ НАЩИ. МУТРИ САМО КАТО ВИДЯТ. ДЕБЕЛИЯ И НЕМОЖЕШ ГИ ОТКРИ И С. МАГНИТ .
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 До простия юрист

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "юрист":

    Прецедента Роско война беше готов да обяви на Русия.Путин и с поглед не го удостои.Така и с ракетите.До една са насочени към жълтите павета.Само ,че българите знаем,че са насочени към жълтите тикви и сме си спокойни .А козяшките тролове с пожълтелите гащи да се омитат овреме.
  • 155 До простата юристка

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "юрист":

    В момента само политиканстваш.Подскачаш от клон на клон и ръсиш глупости,"като в квартална кръчма".От толкова тролене дали ти остава време да изкараш и 5 лв.с почтен труд.
  • 156 Цар Вул

    0 0 Отговор
    Кой е написал,че Русия прави учение срещу НАТО и нейни членки?Списание "Билд"нали?Е то и на слепия е видно,че това ще пишат!А на патриота дето чака друг да го охранява и пази/НАТО/ЩЕ ЧАКА ДО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ!ГЛУПАК!ТЪПОЪГЪЛНИК!Т,ва Бълхария не я броят за жива,той се загрижил за нейната независимост!Аланкоолу,я нарамвай "берданата"и оди да пазиш "Родинката"си от......Тук си много смел, ама после ще викаш на жена си:Жена слагай-чорапи и гащи,обувки и гащи,потник и гащи!Ами за какво са ти толкова много гащи?Ами на всеки куршум и гащи!Т,ва си ти посерко с посерковците!Когато хамериканците бомбардираха СФРЮ тогава се бяхме наговорили ,ча ако се опитат да ни пратят на фронт или друго място си хващаме чуковете и дим да ни няма!Т,ва е положението диарио!И умната щото ония от изток няма да ни дочакат да си купим някое и друго хамериканско 50 годишно самолетче!!За отбрана,де!Не за агресия!!
  • 157 ибрахим

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "юрист":

    алоу лелче в крим балистични ракети няма въобще.за крилати ако говориш русия е страна по договор и въобще не притежава крилати ракети с малък и среден обсег с наземно базиране.така че стига си писала глупости
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания