20 Декември, 2017 18:40 1 311 3

Унгарска стена ще брани Полша

  • унгария-
  • ек-
  • полша

Унгария обяви, че ще наложи вето на решение на ЕС за санкции

Унгарска стена ще брани Полша - 1
Снимка: БТА/AP

Унгария обяви, че е готова да наложи вето при евентуални санкции на ЕС срещу Полша, съобщи Sputnik.

“Приятелството между Унгария и Полша и ангажиментите на нашето правителство предполагат ние да се обявим срещу решенията на ЕК във всички форуми“, заяви унгарският вицепремиер Жолт Шемен.

По-рано днес ЕК започна процедура, която може да завърши с отнемането на правото на глас на Полша в Съвета на Европа. Шемел определи решението като „безпрецедентно и поразително“. Според него така се осъществява намеса във вътрешните работи на страна – членка.

Полша вече обяви, че е готова да съди ЕК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Morgoth

    9 1 Отговор
    Някой е имал съмнения в това ли? То е ясно, че такава мярка няма да събере пълното мнозинство от което се нуждае. И няма да е само Унгария - Чехия и Словакия ще се присъединят.
  • 2 реалист

    4 0 Отговор
    Поздравления за Полша и Унгария .
  • 3 АнтиГЕРБ

    2 1 Отговор
    Ако имаме поне малко достойнство и ние трябва да под-
    крепим поляците.
Новини по държави: