Last news in Fakti

23 Декември, 2017 09:58 651 0

Американка е новият директор на УНИЦЕФ

  • хенриета фор-
  • антъни лейк-
  • уницеф

69-годишната Хенриета Фор ще наследи на поста Антъни Лейк, който е начело на фонда от 2010 година

Американка беше назначена за следващ директор на Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ), предаде France 24.

69-годишната Хенриета Фор ще наследи на поста Антъни Лейк, който е директор на УНИЦЕФ от 2010 г., след като мандатът му изтече в края на годината.

Фор е първата жена, оглавявала някога Агенцията за международно развитие на САЩ. Тя е работила в частния и публичния сектор в САЩ, както и за неправителствени организации. Освен начело на Агенцията за международно развитие, тя е отговаряла и за международната помощ на Държавния департамент на САЩ. В момента тя заема поста главен изпълнителен директор на компания "Холсман интернешънъл".

При встъпването си в длъжност в началото на годината генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пое ангажимента да назначи повече жени на ръководни постове в организацията. Засега само една четвърт от най-отговорните места са заети от жени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА