23 Декември, 2017 13:26 1 231 0

Тропическа буря помля Филипините (СНИМКИ)

  • остров минданао-
  • филипини-
  • наводнение-
  • свлачище-
  • сулу

Близо 90 загинали в свлачища и наводнения в островната държава

Тропическа буря помля Филипините (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Тропическа буря предизвика свлачища и наводнения във Филипините, които отнеха живота на близо 90 души. Десетки се водят изчезнали, предаде Reuters, цитирайки полицията и служители на службите за извънредни ситуации.

Жертвите са от южния остров Минданао. Прекъснати са електрозахранването и комуникациите с пострадалия район и това усложнява спасителните операции, в които участват спасители, войници, полицаи и доброволци.

Тропическа буря помля Филипините (СНИМКИ)

Тропическа буря помля Филипините (СНИМКИ)

Бурята, развихрила се над морето Сулу, е била с ветрове със скорост до 80 километра в час. Тя се движи в западна посока и се очаква до понеделник да се отдалечи от Филипините.

Тропическа буря помля Филипините (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА