Last news in Fakti

24 Декември, 2017 07:31 1 380 10

24 декември 1968 г. Коледното послание на „Аполо 8”

  • луна-
  • аполо 8-
  • коледа-
  • послание
24 декември 1968 г. Коледното послание на „Аполо 8” - 1

На 24 декември 1968 г. екипажът на „Аполо 8“ излъчва телевизионен сигнал на живо на Бъдни вечер от Луната. Те се превръщат в първите хора, орбитиращи друго космическо тяло.

Франк Борман, Джеймс Ловел и Уилям Андерс осъществяват предаването, след като влизат в лунната орбита на 24 декември. Това до известна степен обяснява религиозното съдържание на посланието. След като обявяват настъпването на лунния изгрев, всеки астронавт чете пасаж от Битие.

За първи път членовете на „Апоро 8“ преминава границата на радиационния пояс на Земята и достигайки Луната преминават на орбита около друго космическо тяло. Франк Борман, Джеймс Ловел и Уилям Андерс са първите хора видели с очите си Обратната страна на Луната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не бербам на

    13 12 Отговор
    На мене не ми се вярва че през далечната 68 година е било възможно някой да кацне на луната нито да излети обратно от нея, дори радио-връзката от луната до тука е била почти невъзможна
  • 2 tost

    7 10 Отговор
    Империята на злото и лъжите.
  • 3 Гост

    4 8 Отговор
    Ко стана тук русофилите обясняват че не били ходили на луната ,а сега се оказва че и телевизионно предаване излъчили от там?? Май само тук някой промити мозъци не вярват че някой е ходил на луната!!! Дори и началниците им Русия мълчат по този въпрос!

    Коментиран от #6, #8

  • 4 наско

    7 7 Отговор
    А лунните образци как са били докарани от Луната, с телепортация ли?! Ако имаше някаква измама то руснаците не биха си мълчали, а това са дузина полети до Луната. И тъй като гъбят надпреварата пускат миризливата партенка за холивудски снимки за да омаловажат постигнатото от американците. А и в тая програма са участвали стотици хора, как пък нито един не каза че има някаква измама, а някакви платени от КГБ американци за да е уж по-достоверно развяват руската партенка. То е лесно да се отрича, ама тези, които го правят нямат никакви доказателства за разлика от американците!

    Коментиран от #5

  • 5 Русофил

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "наско":

    Явно ти си видял как КГБ им плаща. А по принцип трудно се дават доказателства, че едно нещо не се е случило. Умник си ти. И впрочем, множественото число на някой се пише с и накрая.
  • 6 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Я потърси, може да са се тагнали и във фейса.
  • 7 Гост

    6 3 Отговор
    Поредната измама.
  • 8 Трол

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: а сега се оказва че и телевизионно предаване излъчили от там...
    Я пак за телевизионното предаване! Взели са си снимачен екип и водещ ли?
  • 9 незнайко

    5 2 Отговор
    Е как може да продължаваме да пишем за тази небивалица ? Сега не е сигурно дали можем да кацнем и да излетим от Луната а това било през 1968 г. Даже децата вече са наясно с тази всеобща заблуда !!!
  • 10 Здрасти

    3 0 Отговор
    Не са кацали, а само орбитирали. Четете внимателно! Първото кацане на хора е през 69та. Руснаците също имат няколко мисии, безпилотни.