Last news in Fakti

24 Декември, 2017 15:42 2 642 18

Официално! Навални се кандидатира за президент на Русия (СНИМКИ)

  • алексей навални-
  • русия-
  • кремъл-
  • президент-
  • владимир путин

Стотици привърженици на опозиционера го издигнаха за битката за Кремъл

Официално! Навални се кандидатира за президент на Русия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Стотици привърженици на руския опозиционен лидер Алексей Навални подкрепиха кандидатурата му като независим кандидат за президент и са готови да внесат номинацията му в ЦИК, предаде ТАСС.

Това стана на събрание в Москва в присъствието на представители на градската избирателна комисия.

"Всичките 742-ама участници в събранието гласуваха "за", против бяха нула, въздържали се нула", каза Иван Жданов, юрист на основаната от Навални Фондация за борба с корупцията. По думите му Навални и упълномощени от него лица ще внесат още днес в ЦИК документите за издигането му за кандидат.

Самият опозиционер бе казал, че днес ще се състоят събрания на избиратели в 20 руски града, на които ще бъде подкрепена неговата кандидатура, съобщи ТАСС.

Официално! Навални се кандидатира за президент на Русия (СНИМКИ)

Алексей Навални е най-опасният противник на президента Владимир Путин, но няма право да се кандидатира в избори заради влязла в сила присъда по криминално дело, смятано за политически мотивирано. Той би могъл да стане съперник на Путин на изборите през март догодина, ако за него бъде направено изключение или присъдата бъде отменена.

Официално! Навални се кандидатира за президент на Русия (СНИМКИ)

Кампанията на Навални въодушеви хората в най-отдалечените кътчета на Русия, но почти сигурният победител на изборите е Путин, който има 80 процента одобрение на национално равнище.

Според руското изборно законодателство, за да бъде регистриран един независим кандидат, той трябва да събере поне 300 хиляди подписа на избиратели. Срокът за внасяне в ЦИК на списъците с подписите е от 27 декември до 31 януари.

Официално! Навални се кандидатира за президент на Русия (СНИМКИ)

Официално! Навални се кандидатира за президент на Русия (СНИМКИ)

Навални каза, че е убеден, че ще спечели, ако участва в изборите, и прикани привържениците си да бойкотират вота, ако властите откажат да ги регистрират.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    43 16 Отговор
    Смешник! Няма никакъв шанс. Той и затова направи золумите за да няма право да се кандидатира . Ако имаше възможност да се кандидатира, ще лъсне на показ нещастната му личност. Той дори и Жириновски няма да стигне, да не говорим за комунистите. Амеба нещастна.
  • 2 Бай хой

    33 12 Отговор
    И закакво изобщо се шуми. Някакъв престъпник подкрепян от чужди и то открито враждебни страни.
    Хибридна война от най отвратителен характер.
    Стотина го подкрепили срещу заплащане а за допускане до кандидатура се искат стотици хиляди
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Надявай се Петре на пияни жини

    24 4 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Сучкак и Ненормални могат да бъдат атрактивни само на запартъци като /разбираш ме с половин дума, нали/, както нявга бе Сукашвили дъвчещ врътовръзка, който днес е деРмократ атакуващ Потрошенко. Тъй че бръкни си в пижамката и се забавлявай. За туй те бима, за друго? Едва ли.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Kcaniba

    18 4 Отговор
    Електората на Навални, като на Мишо шамара - 12-14 г деца!!
    Ако простотиите и псувните на Шамара не са забранени за децата, то гласуването до 18 г. не е разрешено.
    Така че, успех му пожелавам, когато станат пълнолетни!!!
  • 7 Прометей

    19 3 Отговор
    „умният и красив„....нефелни.....има шансове точно колкото и тукашните слуги на краварите....
  • 8 ЖОРО

    16 5 Отговор
    Какви шансове има този предател,купен от краварите!Смешки!Путин е единствен и непобедим и вота на народа го показва!
  • 9 стоян георгиев

    8 18 Отговор
    бил смешник,нямал никакъв шанс...хубаво ами да бъде допуснат тогава.преди четири години се кандидатира за кмет на москва и пак нямаше уж никакъв шанс,а се наложи путин сериозно да фалшифицира изборите за да спечели неговия кандидат.сега ще е същото.бил платен бил с деца привърженици ,путин бил страхотия ...ама пилците се броят на есен както е казал народа.нека го допуснат та да се види на кво може да разчита опозицията в русия .руснаците са единствените бели хора дето не протестират против управляващите си.въпреки че в русия степента на корупця е наи-висока!та пуснете навални да видим дали ще се запази тенденцията на робската руска психика или вече народа и там започва да се усеща!

    Коментиран от #18

  • 10 ЖОРО

    18 6 Отговор
    А бе, я стига писа смешки!
    Навални и Собчак въобще са предатели!
    А колкото и да ти е мъчно,Путин ще победи,защото е единственият нормален човек на Земята!
    Иначе всички нас не ни чака нищо хубаво!
  • 11 стоян георгиев

    7 17 Отговор
    путин бил единствения нормален човек на земята!!!!тва дето си го писал е доста тревожно за твоето здраве.иначе е ясно всеки дето не одобрява сталин,ленин,путин...е предател и фашист.тва че путин ще спечели изборите също го знаем добре,щото е важно кои брои бюлитините в русия ,а не кои как гласува,но въпреки това ако навални бъде допуснат ще има и някаква реална опозиция на диктатора от масква ,а него много го е сртах точно от това !!!!!
  • 12 ЖОРО

    9 4 Отговор
    Първо се научи на правопис,бе Стояне.Тогава изказвай мнението си!
    Явно много не си ходил на училище.А от политика нямаш понятие!
  • 13 Трол

    5 0 Отговор
    Весела Коледа на всички! Да оставим днес дрязгите а?
  • 14 факт

    0 0 Отговор
    ДЕМОКРАЦИЯ
  • 15 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Коледа е,да оставим политиката...Здраве и радост на всички!
  • 16 Румяна Костова

    2 0 Отговор
    Коледа е,да оставим политиката...Здраве и радост на всички!
  • 17 Антисоросоид

    5 1 Отговор
    Абе тоя нещастен соросоид нвяма никакъв ,ама никакъв шанс за президент. И там има балъци но са по малко от софииските.
  • 18 Насах

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    Нищо не разбираш.Платен краварски слуга.Чети малко история!!!.Как можеш да сравняваш ПУТИН с Ленин.Последния е с майка еврейка и е изпратен с един вагон злато от евреите за да направи преврат срещу Руския Император.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания