25 Декември, 2017 14:49 13 270 9

Ужасяваща трагедия с автобус в Русия (ВИДЕО)

  • москва-
  • русия-
  • метро-
  • стълби-
  • загинали-
  • трагедия-
  • автобус-
  • видео-
  • славянски булевард

Не става въпрос за терористичен атентат

Ужасяваща трагедия с автобус в Русия (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/ AP

Ужасяваща трагедия с автобус в руската столица Москва - равносметката е няколко загинали и ранени. Шофьорът на превозното средство загуби контрол и премаза няколко души, озовавайки се в подлеза на станция на метрото.

РИА Новости съобщи, че най-малко петима души са загинали. Автобусът се е движел по булеварда, когато рязко се насочва към стълбите на метростанция „Славянски булевард“.

Няколко души са били прегазени от превозното средство. Службите посочиха, че става въпрос за пътен инцидент и изключиха версията за терористична атака. Една от основните версии, по които работят разследващите, е отказ на спирачките.

Кметът Сергей Собянин изказа своите съболезнования на семействата и приятелите на жертвите. Към мястото на трагедията бяха изпратени полицейски и медицински екипи, както и три хеликоптера.

Малко след инцидента шофьорът на превозното средство е разказал пред разследващите, че спирачките са отказали. Води се разследване дали са спазени всички правила за безопасност на движението и кога е бил извършен технически преглед на автобуса. Ще бъде направена техническа експертиза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 братттт жалко за народа

    14 4 Отговор
    Изглежда не е имал спирачки и шофьора е предпочел да се спре не в коли или спирки, за да утрепе бол народ. А в подлез. Макар, че обаче траекторията му е меко казано неадекватна. Не се връзва и това. Аз бих се шибнал в някаква стена под ъгъл, за да обера скороста отърквайки се. Но в такъв момент на уплаха, логиката дава място на "каквото дойде". Шофьорът изглежда не е обучен професионално, какво и как се прави при отказ на системи.

    Повечето и наши родни шофьори НЕ СА обучени на новите автобуси, на които ги качват, в това съм сигурен. Зашото новите звтобуси са изцяло на компютър, няма този човешки фактор на действие в аварийна ситуация. Но КАК да отклони автобуса ИМА и ТРЯБВА да е научен!

    Коментиран от #2

  • 2 законен

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "братттт жалко за народа":

    Абе да бе , те едно време и серийните убийци не признаваха в СССР , щото такова нещо не можело да има в комунистическия "рай" , та и сега спирачките отказали баш пред пълния подлез където няма и къде да избягаш , за разлика от улицата !
  • 3 666

    3 4 Отговор
    Лошо за ислямският свят! Сега Путин ще върне войските обратно ако се окаже че е терористичен акт.
  • 4 Шофер

    4 3 Отговор
    В друг сайт прочетох, че автобусът тръгнал сам да ускорява, след като шофера отпуснал ръчната спирачка. Скоростната кутия била автоматична и човекът не е могъл по никакъв начин да спре. Според сина на шофьора, бащата не пие и бил абсолютно здрав.
    Имам усещане, че все повече такива инциденти ще стават при съвременните роботизирани автомобили. Наскоро четох за случай в САЩ, когато кола започнала неконтролируемо да се ускорява поради повреда автоматика, колата била с пълен резервоар. Шофьрът се обадил на 911 за помощ и полицията отцепила магистралата като ползвали камион за да подпрат отпред и забавят колата, а по телефона давали инструкции на шофера.
  • 5 русияемизерия

    4 13 Отговор
    русия=3ти свят страна

    Коментиран от #6

  • 6 Име като гост

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "русияемизерия":

    Засрами се!Поне на един от най-светлите християнски ппазници недей да злобееш!
  • 7 Няма начин

    2 0 Отговор
    Шофьорът да не е соросоид
  • 8 Чъкъра

    1 2 Отговор
    Ужасяваща трагедия?!!! Че е трагедия, трагедия е! Но май такива случаи са ужасяващи само в Русия?! Че тая Русия се гледа постоянно под лупа. И всяка една катастрофа, всеки пожар и всяко престъпление са "страшни, ужасяващи, неповторими и апокалиптични"!!! И разбира се за тях е виновно недемократичното управление и Путин. Като и вечно пияния и гладен народ!
  • 9 Чъкъра

    0 1 Отговор
    Ужасяваща трагедия?!!! Че е трагедия, трагедия е! Но май такива случаи са ужасяващи само в Русия?! Че тая Русия се гледа постоянно под лупа. И всяка една катастрофа, всеки пожар и всяко престъпление са "страшни, ужасяващи, неповторими и апокалиптични"!!! И разбира се за тях е виновно недемократичното управление и Путин. Като и вечно пияния и гладен народ!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания