27 Декември, 2017 12:40 2 924 35

Русия ще достави на Турция четири дивизиона С-400

  • русия-
  • дивизиона-
  • турция-
  • с-400-
  • триумф-
  • сергей чемезов

Първите доставки - през 2020 година

Русия ще достави на Турция четири дивизиона С-400 „Триумф“, заяви пред „Комерсант“ шефът на „Ростех“ Сергей Чемезов. Първите доставки ще започнат през март 2020 година.

Турция стана първата страна в НАТО, която ще бъде въоръжена с руските зенитно-ракетни системи, предназначени за противоракетна отбрана. Сделката е на стойност от $2.5 милиарда.

Споразумението между Анкара и Москва предизвика загриженост в западните страни, които посочиха, че тази система е несъвместима спрямо натовските. Турция обаче подчерта, че има право сама да се погрижи за собствената си сигурност.

Сергей Чемезов заяви, че между руското и турско министерство на финансите са приключили преговорите за финализиране на сделката. Очаква се само финалните щрихи да бъдат договорени.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диди

    37 5 Отговор
    Турциа са хитреци.Самолети от САЩ,ракети от Русия и върнят глупавите европейци както си искат.
  • 2 Само питам

    22 6 Отговор
    За С-400 кои са чужди и кои свои?Грипените и фантомите май ще летят само над Северна България.
  • 3 Ще ще

    10 24 Отговор
    Към, 2020 ЩЕ има разглобен и заснет дивизион с400

    Коментиран от #5

  • 4 Kcaniba

    37 5 Отговор
    Китай, Турция, следващите са Саудитска Арябия - това са купувачите на Руските ПВО системи, за които нява тевидимо и недосегаемо в атмосферата и сгратосферата!!!
    Защо ли ги купуват тези държави , отговорете си сами - кухи сороси.
  • 5 Бесен Язовец

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ще ще":

    Руснаците от край време продават на арабите "скопена" техника, защото от там до САЩ пътя е много кратък. Така, че хич и не ги мисли кой ще ги разглобява или заснема бъди сигурен, че те много добре знаят какво и как да направят.

    Коментиран от #14

  • 6 батко бугар

    26 7 Отговор
    Те турците дори и да успеят да разглобят ракетата, не дай си боже дивизиона, без да се здрависат с всевишния лично, не мисля, че знаят какво да направят с частите. Това не са тенекии за сирене!!! И то криви!!!

    Коментиран от #22

  • 7 ХАСАН

    27 8 Отговор
    Щом "съюзниците" не продават,турците ще купят от Русия!!!..И ще си създадат свои ракети ,като безпилотните самолети
  • 8 ХАСАН

    16 36 Отговор
    Турция ще обедини мюсулманите на Балканския полуостров.Османската империя ще се възтанови.

    Коментиран от #9, #11, #12, #13, #21, #24

  • 9 Караджата

    22 5 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Дано стане без да включва родината ми БЪЛГАРИЯ.А на теб хасане кой ти пречи да отидеш в твоята.
  • 10 Пещо

    11 8 Отговор
    Мустакатото комшу нещо разказваше че странта му ще произвежда ракети и воена техника сама? Май излезе наяве че нямат акъл да го направят?
  • 11 Абе

    19 5 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Ти хасане после не се чуди защо си мразен по форумите, имено ти си форумен трол, който при цялата си любов към комшиите неизвестно защо обитаваш български форуми..
  • 12 ХАСАН

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Тоя Хасан не съм аз..правят провокация
  • 13 ЯНИЧАРИН

    9 10 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    в Османската империя най-силната войска са били еничарите, а еничарите са били българчета, отвлечени от семействата им. Тези еничари са имали толкова власт, че само султана е бил по-важен от тях. Понеже са имали власт, са можели да се женят за по 4 кадъни и са разпръсквали семето си из цяла Турция. Днес повечето турци имат еничарски ген, тоест - български. Дано се върне Османската империя, за да можем българите пак да се женим за по 4 кадъни и да си разпръскваме семето из цяла Турция. Наздраве Асане и честита нова година!

    Коментиран от #16

  • 14 Барчо

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Обясни му на човека, че това не ти е покупка от магазин Млад техник.
  • 15 ХАСАН

    20 2 Отговор
    Аз съм за българо турска дружба во веки-веков!! Свинското за вас ,телешкото за нас а ракията обща!!!
  • 16 ХАСАН

    10 9 Отговор

    До коментар #13 от "ЯНИЧАРИН":

    Не си прав...еничерите нямали право да се женят това е-едно...използвали са-ги основно срещу християнския свят и бунтове това е второ...Ибрахим паша от Време разделно беше българин еничерин кариерист на служба на султана...и се престараваше

    Коментиран от #17

  • 17 ЯНИЧАРИН

    9 9 Отговор

    До коментар #16 от "ХАСАН":

    Отиди на Капалъ чарши в Истанбул, там има турски книги където всичко това е обяснено и признато. Половината днешни турци имат еничарски, тоест български ген. Има и много турци с албански ген. Затова има турци които са бели, стройни, високи, а има и мургави, черни и мустакати (като Ердоган). Като прочетеш книгите пак ела да спориш!

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ЯНИЧАРИН

    8 8 Отговор

    До коментар #18 от "ХАСАН":

    Българите не са най-застаряващата нация, не се притеснявай за нас, между другото и в Турция, кюрдите раждат много повече от турците...а прядадо ми ако беше евнух, аз днес нямаше да съм жив. В Османската империя за евнуси са взимали негри от Африка, а не българи, българите са били еничари и воини, уж си турчин Асане, а не знаеш историята си, срамота! Срамота!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 СТЕФАН

    9 13 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Пак не си разбрал!!! КЮРДИТЕ ще се обединяват и ще си направят държава в турция
  • 22 Baum

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "батко бугар":

    Не бъди сигорен ,краварите са тук в БГ,а турците дръпнаха доста във военните технологии...
  • 23 Гостът

    7 2 Отговор
    Твърде се притеснявам тоя алъшвериш да не свърши с ново разделение на "Княжество България" и "Източна Румелия"...
    Горното за Русия, долното за Туркия ! Е, може и имената да са други, разбира се...
  • 24 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Ти преврат в държавата ли готвиш с тия глупости дето бръщолевиш? Само за панделата си. Ако зависеше от мен, на момента бих те заключил за неопределено време за подобни приказки.

    Коментиран от #29

  • 25 въпрос

    5 0 Отговор
    Турция е в НАТО. Русия е враг на НАТО.
    Турция купува руски С-400.
    За да се защити от кого?

    Коментиран от #27

  • 26 simonm

    2 2 Отговор
    Моска ще остане без ПВО,там са точно 4 дивизиона,производството им е дивизион за 2 години Спомнете предложението на Москва за общия щит с НАТО Два дивизиона в България снети от Москва Не вярвам Ердоган да се мине С 400 е междинен и русия иска да се отърве от него Пример -в Сирия над тръбитему минаваха всякакъв вид самолети и хвърчила ,а авиобаза Т2 джихадистите взеха руско ПВО-кой знае може и от тях даса взели
  • 27 Kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "въпрос":

    Нали трябва да се помага на братските православни славяни бре!
  • 28 ОБЕКТИВЕн

    6 3 Отговор
    Турция ги купува тези ракети но с уговорка да си ги произвежда сама в бъдеще, туркия ке излезе от ТАТО. Русия е зад туркия срещу Хамерите. Целта им е по далеко Хамерите от руската граница . Хамерите обучават и въоръжават всякакви терористи , използвайки и кюрдите. Но скоро ще видим сериозен сблъсък там ,русия няма да се оттегли от сирия . Точно обратното, засилват с по модерно оръжия зоната преди голямата буря.(сблъсък) . Ако някой кривоглед не вижда това , не става за наблюдател. Айди на здраве.
  • 29 ХАСАН

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Аз не съм казвал нищо такова..някой прави провокации...аз си уважааам страната в която съм роден,плащам си данъци и съм за това да има България и българско...и да има добри взаимноизгодни отноления с Турция...отиваме ли в Истанбул да открием Желязната църква???

    Коментиран от #30

  • 30 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "ХАСАН":

    Споко бе Хасанчо , стана ясно че е провокация .Но дори и тайничко да си го мислиш , това е невъзможно . По възможно е американците да разпокъсат Турция , от колкото нова османска империя .

    Коментиран от #31

  • 31 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    А бе каква нова османска империя? Пълни глупости. Има ли някой да сънува за нея? Да я иска и да помогне за нея? Добре де, освен бай ердю и тъпите му фенове. Кой я иска? Кой ще помогне? Българите, Гърците, Кюрдите, Арабите, Еврейте, Персийците, Руснаците, Китайците, Американците, Европейте? Никой. На против, всички тия ще се изполвзат от ситуацията в Турция а после ще я шамаросват.
  • 32 ХАСАН

    5 2 Отговор
    Честно не го мисля и не го желая...така си е добре кеф ти в Турция,кеф ти в България,кеф ти в Германия...стига да имаш пари де...светът стана едно голямо село
  • 33 Сащофил

    2 0 Отговор
    Ще,ще... За да продават С 400 на Турция, самата Русия има пртоводействие на тази система, а другите държави ще могат да я заобикалят до 2020 год. ,когато сигурно ще има военен конфликт с Турция,по тяхна вина заради Лозанския договор. Какво да кажем за надутия балон С 400, то е само за такива надути икономически балони, като Турция на които трябва да им вземат парите за системата просто. Никой ли не си задава въпроса , защо Русия отказа да им продаде С 300, които са в пъти по ефективни и Русия е покрила с щит от тях с над 2100 установкитероторията си,от които има и България,между другото. Всичко е въпроса в парите. Друг е въпроса, че Москва и Санкт Петербург се охраняват от съвсем друга серия от свръх модерни системи пво,които никога няма да им продадат.
  • 34 Сащофил

    2 1 Отговор
    От друга страна Русия и Турция имат общи интереси на Балканите. И двете държави имат интерес от разделяне на България , по модела от преди 1885 год., а именно южна за Турция, северна за Русия,за да имат път от черноморието през северна България,Сърбия - истинският им приятел и ако могат след време да овладеят Черна гора,за излаз на Адриатика. На бяло море си имат ,,излаз'', чрез техните приятели гърците. Само,че това няма да стане. Защото след ,като Сащ не можаха да свалят Ердоган,на които можеха да помогнат да си вземат част от България, сега ще се получи обратното т.е. внезапно,истински съвпаднаха интересите ни със Сащ,за запазване на целоста на България. И Сащ и България имат нужда от коридор номер 8,от Албания през Македония,България до Черно море. Говори се за възстановяване на АМБО - съкращение на Албания,Македония,България Ойл,което съвпада с к. номер 8 от адриатика до черноморието,а защо ли съвсем случайно военните министри на трите държави се срещнаха миналия месец по този въпрос. Предстои предвиденото излизане на втората по сила армия от Нато - турската и създаване на нова , тук на балканите - обединена такава между България,Македония и Албания , които ще бъдат увеличени в десетки пъти в личен състав,и въоръжени до зъби. Това ще бъде финансирано от Сащ,които ще имат още бази по протежение на целия този коридор. И всичко това с цел изолиране на Турция,стопиране на топлата връзка между Гърция и Сърбия и локално и равностойно противопоставяне на инт
  • 35 colosseo

    0 0 Отговор
    Турция купува руски С-400 а защо ги купува ами защото Чичо сам му спретна на Ердоган преврат с цел на го ликвидира и това е единствения начин човека да си запази живота щото той видя какво се случи с Кадафи и Садам Хюсеин,така че Ердоган първо ще се въоражи а после ще излезе от Нато и ще разкара американските бази от страната си,няма да се учудя ако си поръча и някоя ескадрила су 35 танкове т-90 това са въоръжения които се доказаха в Сирия за разлика от за разлика от прехвалените немски леопарди и американските абрамси кюрдите с руските рпг 7 ги отварят като консервни кутии,Турция загуби около 30 леопарда и май-вече ще се орентира към руско оръжие,руските т90 с какви ли не американски системи ги гърмяха в Сирия но не можаха да ги пробият
Новини по държави: