27 Декември, 2017 16:59 1 648 0

Алкохолът менте не прощава и на Коледа

  • клаирин-
  • захарна тръстика-
  • алкохол-
  • доминиканска република

12 души умряха от домашно приготвен алкохол в Доминиканската република

Властите в Доминиканската република съобщиха, че най-малко 12 души са умрели и 21 са приети в болница, след като пили домашно приготвен алкохол, съдържащ метанол, предаде Reuters.

Шестима души умрели миналата седмица, а след това другите се разболели, след като пили от същото отровно питие на погребението на първата група жертви.

Министърът на здравеопазването Алтаграсия Гусман каза, че властите се опитват да издирят източника на питието, но досега няма арестувани.

Смъртните случаи са станали в район до границата с Хаити, където също има починали от отровния домашен алкохол. Той се нарича клаирин и се прави от захарна тръстика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА