Last news in Fakti

28 Декември, 2017 20:35 1 685 32

Ердоган иска приятелство с ЕС

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • ес

Турският президент иска да подобри отношенията си с Европа

Турският президент Реджеп Ердоган се опитва да подобри отношенията си с ЕС, съобщи
"Хюриет".

"Ние нямаме проблеми с Германия, Холандия или Белгия. Естествено, че искаме да имаме добри отношения със страните в ЕС. Имаме някои проблеми, но последните ни разговори бяха много добри. Мисля, че всичко ще се получи добре", заяви Ердоган.

Той говори по време на свой полет на връщане от Тунис. Ердоган обтегна отношенията си с Европа след арести на някои европейски журналисти и активисти в Анкара.

Сега той определя като стари "приятели" европейските лидери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    22 12 Отговор
    Дружба с ЕС ли ? Марш от гьола, шейтан с шейтан такъв, правете си там с русняцити турската тръба и си дружкайте с тях колкото си сакате !
  • 2 ХАСАН

    10 19 Отговор
    Гараан гарванъ око не вади...те са си стари чакали!!една стъпка назад две напред

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Путин

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "IVAN":

    А ти си Хасан , а не Иван.
  • 7 Диди

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "КАСАПИНА":

    По форумите вкеки има право да изрази мнението си,дори различно от вашето.Хасан,винаги е поддържал политиката на Ердоган,за разлика на много от нас,но да го наричате ,,фурнаджийска лопата,,,това не е така.

    Коментиран от #8, #28

  • 8 ХАСАН

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Аз като либерален не мога да кажа че стриктно поддържам консервативна политика на Ердоган! Но човека си е просто добър Макиавелист!!!
  • 9 Диди

    10 6 Отговор
    Външният министър на Германия заяви,че не вижда Турция да кандидатства за ЕС.Меркел заяви в Брюксел,че милиарсите,които Турция получава годишно за подготовка на влизане в ЕС трябва да бъдат съкратени.С една дума...Ердоган усеща,че Европа се раздвижи срущу него,и той сега ,,умекотява,,.Но как казвахме..,,Късно е либе за секс,,.

    Коментиран от #10

  • 10 ХАСАН

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "Диди":

    Турция няма толкова силно желание да влиза иска само да откопчи по добри условия! Щом Великобритания излезе ,демек кралицата има-едно наум!
  • 11 ХАСАН

    12 13 Отговор
    Едва ли Ердоган ще позволи някой бюрократ от ЕС да му се разпорежда!

    Коментиран от #12

  • 12 Диди

    16 5 Отговор

    До коментар #11 от "ХАСАН":

    Не е нужно да му разполеждат.Те просто налагат правилата на играта.
  • 13 ХАСАН

    14 7 Отговор
    Именно топката е тяхна ,играта тяхна ако искаш да играеш с нас ще играеш по нашите правила!!! И идва въпроса -каква е играта!? Създаването на Европейски Съидинени щати - с едно правителство,една армия,една банка и един народ- европейци! Българина гордо развява до своя флаг своя трикольор но уви англичанина или турчина едва ли!!!

    Коментиран от #15

  • 14 ХАСАН

    11 10 Отговор
    Преди сто години дойде края на империите и руската,австроунгарската,османската рухнаха ! И май сега дойде края на националните държави,култури и религии!

    Коментиран от #23

  • 15 Диди

    7 10 Отговор

    До коментар #13 от "ХАСАН":

    Създаване на СЪЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЩАТИ НЯМА ДА ИМА. Мартин Шулц беше заявил,че щяло да бъде добре ако се създаде Съединени Европийсщи Щати,но и дума не споменава повече за това.Европа трябва да си остане с националните сържави така,както е,всяка държава да си пази традициите и т.н.Така,че спокойно.

    Коментиран от #16

  • 16 ХАСАН

    8 6 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Ще видиш! Англосаксонците са такива,това иска световната олигархия! Малките народи и култури няма да могат да се противопоставят на урагана на глобализма!..за турците малко трудно..толкова години са в Европа и не се асимилират-запазват и език и култура,религмя,обичаи!

    Коментиран от #18

  • 17 Диди

    9 8 Отговор
    Ердоган каквото изка го получава.А ЕС е на каишка водена от САЩ.

    Коментиран от #20

  • 18 Диди

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "ХАСАН":

    Ако се създаде Съединени Европейски Щати,това означава,че държавите със силна икономика трябва да изплатят дълговите на изостаналите държави.Това е немислимо.А за икономиката,да не говорим.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Диди

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    И с моят ник да пишеш по форумите...не постигаш нищо.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    14 4 Отговор
    Е това сега не е ли мега тъп простак . Обижда ги ,заплашва ги , подиграва се с тях , сега приятел им се пише . Това може да го направи само един анадолски простак с умствен лимит - 13 - век .
  • 23 Иван

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "ХАСАН":

    Империите неминуемо рухват защото народите в тях са поробени и потиснати . ЕС не е империя , ЕС е икономически съюз . Еврейската клика сега контролирайки EU правителствата се мъчи да вкара вируса на глобализма и да унищожи старите европейски нации . Но един народ се сформира хиляди години и не може току така да се дезинтегрира от шепа болни чифутски мозъци .
  • 24 Aham

    7 1 Отговор
    За приятелство се искат двама... С този лидер няма да стане. Това да арестуваш журналисти, да отсвирват депутати, министри и т.н. да се дървиш на германци, холандци... А те не забравят така лесно. Ердоган е стара подметка.. как нахъсано дрънкаше срещу руснаците когато гръмна самолета в гръб и уби пилотите, после след година търча при Путин на килима да се кланя и да плаща за гяволука. Путин обаче е разбран, пък и няма полза от още врагове. Виж, западняците шъ го шляпат, те могат и без наглите турци..но разбира се е по-добре с тях.

    Коментиран от #26

  • 25 Гост с име

    6 2 Отговор
    Ерсдухан го е хванала деменцията явно.
  • 26 ХАСАН

    5 8 Отговор

    До коментар #24 от "Aham":

    Ердоган е политик,има визия за турските интереси! Отсвири разни лобисти които са под прикритие на духовници,политици,журналисти!! Просто максимизира своите интереси-за сметка на Европа ,Сащ и Русия! Човека иска нов световен ред и той да седне на масата за взимания на решения!! Браво..

    Коментиран от #31

  • 27 Бенц

    6 2 Отговор
    Защо не споменава как ще завземе 18 гръцки острови... приятелство!!
  • 28 КАСАПИНА

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    А ердоган какъв е?Каквото каже и циглето е съгласно
  • 29 ОБЕКТИВНО

    2 2 Отговор
    Човекът си гони интересите на турция, и не ще да е извън игрището.
    Ердо е фактор все повече в световната политика . Яко затегна и ограничи външната намеса във вътрешните игрички на турция . Великите сили чрез поставени хора , медии , масони винаги са манипулирали турската държава и с лобите включително .
    Той ограничава ръчкането и влиянието на американското лоби ( FETO .
    Веднага пуснаха в действие една дама, няма оттърване.
    Така се прави на всякъде и при нас включително.
  • 30 Aham

    3 0 Отговор
    Хасане, верно е че е политик Ердоган, от високо ниво, с визия и се бори за страната си. Грешките обаче също са му големи, а за някои се плаща с главата..много народ в Турция го иска легнал.
  • 31 батко бугар

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "ХАСАН":

    КОЛКО да е политик ердоган? Колкото тия в Сирия и Ирак от Ислямска държава. Само тоя дето има малко съветници, та да го спират да не прави глупости. А той очевадно не ги слуша!
    Приликите са ясни: Цензура на интернет, телевизия, радио, вестници и списания. Увеличаване на религиозната власт в държавата и ислямизация на цели слоеве от населението. Въздействие на съдебната власт. Забрана за обучение в училищата на постулати от световната наука - ДАРВИН!!! WTF
    Приликите са доста повече, но не е мястото да се напишат тук.
    Разлики: основно гореспоменатите съветници, но и ония, дето режеха глави в Сирия си имаха съветници...!
    ПРЕКАЛЕНО ви е къса паметта, те на това разчитат. Забравихте ли ония бодигардове във Вашингтон, колко хора пребиха, като им нареди султана?!?
    Е КОЙ е големия политик?
  • 32 Истината винаги боли

    0 0 Отговор
    Хасан каза че :,,за турците малко трудно..толкова години са в Европа и не се асимилират-запазват и език и култура,религмя,обичаи!"Та аз питам бавно развиващите се политици на Европа-Това племе ли ще приемате в Европейският съюз?Та те искат да асимилират Европа със своите първобитни обичай,култура и религия???!
Новини по държави: