Last news in Fakti

29 Декември, 2017 09:06 6 549 15

Русия смъмри Ердоган

  • русия-
  • реджеп ердоган-
  • мария захарова

Мария Захарова оспори твърдения на турския президент за Башар Асад

Русия смъмри Ердоган - 1
Снимка: Shutterstock

Твърденията, че сирийският президент Башар Асад е терорист, нямат никаква правна основа. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария захарова, цитирана от ТАСС.

Тя визира изказване на турския президент Реджеп Ердоган. Той определи Асад като терорист, избивал собствения си народ.

"Сирийски представители се намират в ООН, което ще рече, че подобни твърдения нямат никаква правна основа, та било то и допълнени с допълнителни оценки.

Няма да коментирам моралната страна на подобно твърдение. Важното е, че то не е правно обосновано", заяви Захарова.

Сирийските власти отвърнаха на нападките и обвиниха Ердоган, че подкрепя терористите в страната. Русия е един от най-близките съюзници на сирийското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    23 48 Отговор
    Въпрос на време беше да се скарат отново:):):)На руснаците никой не може да им угоди, все нещо са недоволни. Време е Турция да влезе в час и да не се цепи от колектива:):):)

    Коментиран от #2, #3

  • 2 релито е такова

    43 13 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Има разлика-руснаците не са се скарали с Ердоган--а лекичко му дърпат ушите...--като на малко непослушно дете,та да си знае мястото ...

    Коментиран от #12

  • 3 ТАС

    48 7 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    То пък на самозабравилия султан край Босфора някой може да угоди.
  • 4 ХАСАН

    12 32 Отговор
    Интереса клати феса! Турция ако има интерес ще е Русия,ако има интерес ще е с ЕС и Сащ! Просто си максимизира своите национални интереси! Ако решат да разделят Сирия ,Турция има 3 милиона сирийци и ще иска територия за тях ,по-възможност с петролни кладенци! ъ

    Коментиран от #5, #13

  • 5 Сам в лодката

    31 4 Отговор

    До коментар #4 от "ХАСАН":

    От това клатене на феса,може на края да се самоизклати и самият клатач.То и на Русия и на Европа им дотегна Ердоганя и може да му се направят,заедно със САЩ едно голямо изклащане за сбогом!!!
  • 6 Диди

    24 4 Отговор
    Следващшят конфликт на балканите ще бъде разпален от Турция.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 ХАСАН

    3 25 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    Диди,ти пък се изхвърли! Балканите нямат никакво стратегическо или енергийно значение за Турция! ...Диди,заколи ли прасенце тая година??

    Коментиран от #14

  • 8 ОтличникаОтПсиходиспансера

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "Диди":

    ДиДи- чичко Сорос плаща ли редовно ?

    Коментиран от #10

  • 9 Диди

    3 5 Отговор
    Ей тоя двуличник дето пише с моят ник,ако го хвана,ще му скъсам тъпата главица.
  • 10 Диди

    4 5 Отговор

    До коментар #8 от "ОтличникаОтПсиходиспансера":

    Човече,аз не пиша за пари.Пари имам достатъчно.
  • 11 simonm

    2 11 Отговор
    Грешка,в този брак Ердоган дърпа уши/Знаете добре че тази лъже яко/Страничен въпрос Защо жените на руснаците бягат в турция?
  • 12 Дони

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "релито е такова":

    Нещо май не си в час.Трудно Пути ще дръпне уше на Ердо.Нещо повече прави му себапи да открива джамия в Москва.Или си забравил. А, че Асад избива собствения си народ едва ли има някой да го не знае.
  • 13 Горд Българин

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "ХАСАН":

    хасанчо светът не се върти около теб и прахолячестия ти анадол. Анадън му? А от много клатене на този фес, да не вземе да му падне изведнъж, а ? Твоите умници си въртят долната част на гърба ту към Русия ту към ЕС и ФАЩ, но накрая да не ви "оправят" всичките тези, защото не само туркието имат интереси, а и всички тези изброените. Ти да не си мислиш, че те ще се съобразяват с вашите интереси? нещо си се объркал както и твоя мустакатко. А тези фантазии, че туркието ще раздели Сирия просто ги забрави. Никой няма да ви го позволи това и първи ще ви скочат руснаците, а вие само ще слушкате. Да не стане от много ламтеж за чужда земя вас да ви разпарчадисат и да се появи Кюрдистан, а ? И последно нито хамериканците, нито руснаците са в Сирия, за да ви дадат на вас петролни кладенци. Само ще ги сънувате. Русия и ФАЩ ще се разберат помежду си за тях, а вие само ще гледате и ще се облизвате отстрани.
  • 14 фен на васик атанасова

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "ХАСАН":

    Хасан- ефенди, на мен ми закла прасенце Мехмед от селото на тати. Той е женен за рускиня и като теб е българин . За него не е от стратегическо значение положението на България, Турция и другите. За него е от стратегическо значение- тати да му дава фураж за добитъка. И той коли прасенца, теленца, дава сиренце... Да сме живи и здрави всички по тези хубави, плодородни земи с добро по душа население. Ние сме тукашни. И все по- често се обичаме. Весело посрещане на Нова Година!
  • 15 ЗАПОЗНАТ

    2 5 Отговор
    И ДЕЦАТА ВЕЧЕ ЗНАЯТ КОЙ Е АСАД И КОЛКО ДЕМОКАРАТИЧНО Е ВЗЕЛ ВЛАСТА ОТ БАЩА СИ !!!!! А БЛОНДИНКАТА НЕКА СИ ГОВОРИ !!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания