30 Декември, 2017 11:09 1 453 10

Израел поиска излизане от ЮНЕСКО

  • израел-
  • декларация-
  • юнеско

Страната подаде официална декларация

Израел поиска излизане от ЮНЕСКО - 1
Снимка: БТА/AP

Израел подаде своето заявление за напускане на ЮНЕСКО, съобщи ДПА.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви решението си оше през октомври. Той го обясни с настроения срещу неговата страна в организацията.

Председателят на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура Одри Озуле изрази дълбоко съжаление за взетото решение.

Тя заяви, че разногласията, довели до това решение, най-лесно могат да бъдат решени в самата организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОняЗи

    12 6 Отговор
    Израел да напусне и заграбения Йерусалим, най- добре и света ще си отдъхне.
  • 2 Гинеколог

    8 2 Отговор
    "Той го обясни с настроения срещу неговата страна в организацията."
    А причината за тези настроения в организацията обясни ли?

    http://www.meltemhaber.com/images/haber/7430.jpg
  • 3 Брат ми

    13 2 Отговор
    Много са нагли тия чифутчета.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бат Саше

    5 3 Отговор
    Защо и кой въобще брои това еврейско гето,наречени Израел, за държава!!!
  • 6 Пишете на кирилица бе БЪЛГАРИ

    5 7 Отговор
    Такааааа, интересно кой Ви дава право да съдите хората за техните решения? Непрестанно забелязвам някаква неразбираема за мен умраза към еврейте и не мога да си обясня как един човек е спосебен да мрази цял един народ, без дори да е имал и бегъл досег до него.
    Това е един велик народ, които въпреки, че е преследван и избиван от дълдока древност, все пак се е съхранил, преборил се е да има собствена държава и се е добрал до най-високите нива на богатство и власт.
    Вместо да ги съдите и обиждате, по-добре започнете да четете за тях и черпете от техния опит и някой ден може и ние да се оправим.
    Само ще ви напомня, че почти целия свят е срещу тази държава и все пак те оцеляват. Водени са и се водят многобройни войни и все пак те ги спечелиха и се изкачват все по-нагоре. А ние БЪЛГАРИТЕ, които сме спечелили толкова битки и воини, днес се предаваме и изчезваме под давление на алчността и завистта!!!
    ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ПРЕДИ ДА СЪДИТЕ!!!

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 7 Гинеколог

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пишете на кирилица бе БЪЛГАРИ":

    Никой не е срещу евреите, а срещу деянията им! Това, че са страдали, извинявай, но не им дава правото да упражняват същото спрямо други народи! Знам, че е невъзможно, но си представи, че си се родил палестинец там! Да ти се отнема дори онази малка земя, която ти е останала от мирният договор през 1967! Да си избиван като индиянец в америка и то през 21век! Да те държат под икономическа блокада и да стрелят дори по кораби с хуманитарна помощ и да нямаш право да кажеш гък! Напълно да зависиш от това колко и кога да ти пускат тока и водата! И когато изнемогваш от глад, да казват, че си мързелив, затова си беден, а не защото те са ти отнели правото дори на международна търговия! Не може да е велик един народ, който върши такива неща! Ето защо целият свят е против това, което става там! А не защото са евреи или марсианци!
    А, само да ти кажа, че много си личи ти от каква националност си, по заглавието, където е обръщението ти (трето лице, множествено число)
  • 8 ЕДИН АНГЕЛ

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Пишете на кирилица бе БЪЛГАРИ":

    Благодаря, но техния опит на ми е нужен. Евреин из целия свят е синоним на алчност и лицемерие. Защо ли?
    И това, че са страдали не дава на никоя нация право да завзема територия, която е загубила преди 2000 години. Всеки знае какво значи да ти бъде отнета земята и да бъдеш изгонен от къщата си само защото в Библията пишело, че тя била на евреите, а не на дядо ти. Така, че колкото и да не са ми приятни мюсюлманите, разбирам кой ги радикализира. Ако го нямаше Израел, светът щеше да е по-мирно място
  • 9 Гост

    5 0 Отговор
    Евреите готвят нова световна война ,която ще инициират с главното участие на САЩ . Стъпка по стъпка подготвят нещата .
  • 10 Барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Пишете на кирилица бе БЪЛГАРИ":

    Този народ е един от големите расисти. Израелски гражданинство може да се вземе по два начина: Единия е ако си доказан евреин с потекло, а другия е ако майка ти е еврейка, независимо от бащата. Дори да си женен за еврейка и да приемеш вярата пак не си приет. Преди години, когато Израел започна да си събира евреите по света даде право на всички, които пожелаят да и се даде гражданство. Съседи състоящо се от баба еврейка, дъщеря и две внучки и се получиха нещата. На зета обаче не му се получиха, защото беше чист българин. Та той увисна, но може да пребивава там колкото желае. Но само толкова. Така че не ми ги хвали много много.