30 Декември, 2017 21:00 2 006 45

Владимир Путин поздрави световните лидери

  • владимир путин-
  • поздрави-
  • лидери

Той пожела конструктивен диалог и мир

Владимир Путин поздрави световните лидери - 1
Снимка: БТА/АP

Руският президент Владимир Путин честити Коледа и Нова година на световните лидери, съобщи РИА Новости.

Путин изрази надежда за конструктивен диалог между Русия и САЩ в поздрава си към американския президент Доналд Тръмп.

Руският президент определя Сърбия за братска държава, сътруднничеството,
с която е важно за стабилността в региона.

Той увери президентът на Сирия Башар Асад, че ще му помогне в защита на суверенитета и териториалната цялост на страната. Путин отбеляза, че в борбата с тероризма ще разчита на сътрудничество от Турция и Вашингтон.

Към френския президент Еманюел Макрон и германския канлцер Ангела Меркел. Путин се обърна с пожелания за добър диалог с Европа.

Путин отправи поздрави към Китай, азиатските държави, МВФ, МОК, ФИФА и ООН.

Той поздрави и папа Франциск. Путин пожела конструктивен диалог между Русия и Ватикана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    11 28 Отговор
    палячо.....

    Коментиран от #2, #6, #9, #40

  • 2 комплексар

    19 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Недей да се иронизараш!
  • 3 Бесен Язовец

    27 10 Отговор
    Истински дипломат и много културен мъж е Владимир Путин не като мякои други да не ги назовавам сега.Шут с претенции за президент на ,,световна сила"

    Коментиран от #11

  • 4 Скорпион29

    27 9 Отговор
    Много акуратен мъж,евалата на такива хора каквото каза стана

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    9 13 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион29":

    Аааа,не омаловажавай!И КАКВОТО ПРЕМЪЛЧА,СЪЩО СТАНА.

    Коментиран от #7

  • 6 Бай Ганьо

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Си ти......
  • 7 Скорпион29

    23 7 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    А ти кво очакваш да брештулеви у Туитър ли? Това сериозен човек не случайно е на чело на най-добре въоръжената държава в света!

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дони

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Преди малко писах под друга путинофилска вакханалия.Остави ги да бягат сами по пистата , да го хвалят да се прекланят ако ще и да боготворят.Колкото по малко хора се опитват да ги превъзпитат толкова опиянителните писания ще са по кратки.
  • 10 Тръмп

    4 14 Отговор
    Верно е,путинистчета трябва да се игнорират!:)С Дебила Нема оправия!:):):)
  • 11 гост

    6 13 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Според източници на Ройтерс, руско-китайските преговори са се изчерпали също така, защото в КНР решиха да преразгледат политиката на отказ от въглища и освен това те се заинтересуваха от закупуването на втечнен природен газ от САЩ.
    Според Bloomberg, споразумението за доставка на втечнен природен газ от САЩ за Китай е постигнато в разговорите между XiJinping и Donald Trump през април. През май Американското министерство на търговията обяви подписването на двустранно търговско споразумение, което ще разшири достъпа на американските енергийни компании до китайския пазар.
    Седмица по-късно Cheniere Energy, пионер в износа на американския LNG, който изпрати миналата година пет танкера за Китай, обяви, че подготвя дългосрочен договор с КНР
    Дипломат викаш , а ??? Представяш ли си какви "дипломатични" писъци е издавал като са му съобщили , че Газпром го отрязаха и в Китай , да не говорим за Европа !!!

    Коментиран от #14, #23

  • 12 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #7 от "Скорпион29":

    Китай вече купува газ от Централна Азия на цени по ниски от тези на Русия и развива собствено производство на шистов газ - просто няма нужда от нови покупки от Руската федерация, каза Владимир Дребенцов, главен икономист на British Petroleum за Русия и ОНД.

    Досега Русия и Китай имат подписан договор за доставка на газ - 38 милиарда кубически метра през газопровода "Сибир", в който "Газпром" възнамерява да инвестира 1,5 трилиона рубли /приблизително 26 милиарда долара – б.ред/ Първоначално доставките са планирани да започнат през 2018 г., след това срокът се удължава през 2019 г. При това, обемът може да бъде намален, според източници на Ройтерс: след падането на цените на петрола (цената на газа в договорите е индексирана с цената на петрола) "Силата на Сибир" става нерентабилен !!!!!!
    Догодина ще "брештулеви" за заемчета , че бюджета съвсем умря !!!

    Коментиран от #15

  • 13 гост

    3 8 Отговор
    "Цената на газа в Азиатско-тихоокеанския регион се е променила повече от два пъти - от около 600 долара през 2014 г. до 270 за хиляда кубически метра в момента. Това не е цената, на която първоначално е бил изчислен проектът", обяснява заместник- директорът на Института за проблемите на петрола и газа към Руската академия на науките Василий Богоявленски.
    Към момента Китай консумира около 200 милиарда кубически метра газ годишно, като основната част - около 130 милиарда кубически метра - се произвежда в страната.
    Остатъкът се внася от Туркменистан (през миналата година 65 милиарда кубически метра).
    Планът за развитие на газовата индустрия, публикуван през януари от Министерството на енергетиката на Китай, предвижда увеличение на потреблението със 76% до 347 милиарда кубически метра през следващите 15 години. Въпреки това, Китай възнамерява да добива почти всички допълнителни количества газ самостоятелно.
    Вътрешният добив в КНР е планиран да нарасне с 60% до 220 млрд. куб. метра, от които 30 милиарда кубически метра шистов газ, чиито местонахождения са разработени през 2016 г. с помощта на британско- холандската компания British Petroleum.
  • 14 Бесен Язовец

    13 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    А ти усещаш ли се изобщо какво пишеш 5 танкера за супер икономика като Китай това сигурно газ за сутрешното ЧАЙЧЕ! Ха-ха-ха и това само у интригантите от Ройтерс го разпространяват

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    4 9 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Търсенето на износ на руски газ на изток, обявено след рязкото влошаване на отношенията с ЕС през 2014 г. и фиксирано в стратегията на държавата за суровини за следващите 13 години, продължава да боксува. Преговорите с Китай за разширяване на доставките на газ в допълнение към договора за газопровода "Силата на Сибир" все още нямат успех.



    Препъникамъкът за проекта "Силата на Сибир 2", с капацитет 30 милиарда кубически метра годишно, е въпросът за цената на руския газ, каза за ТАСС Андрей Денисов, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Китайската народна република.



    "Основното нещо е цената, никой няма да жертва собствения си пари", каза Денисов, "продавачът иска да продава по-скъпо, а купувачът иска да купи по-евтино". Според Денисов, за да се подпише споразумението, което се обсъжда от 2015 г., е необходимо "да се постигнат цени, които са по-приемливи и за двете страни". "Но ннито китайската страна, нито нашата бързат. Това не е толкова лесно по тамошните маршрути: това е високопланинска зона в Алтай и е сложна техническа операция", добави той.

    Коментиран от #17

  • 17 Бесен Язовец

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ти не се притеснявай САЩ не могат да дадът по- ниска цена от Русия за газ а и тия танкери трябва да могат да летят за да задоволят китайския пазар така че пийни едно чайче от мента стоплено на руски газ!

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    4 11 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Не , ти се притеснявай , щото още не вдявааааш !!! Китайците ще купуват американския газ , ако ще и два пъти по-скъп да е от руския и ще питат за още , защото американския пазар е най-големия им за износ и сто пъти по-голям от руския , дето е на изчезване и за да имат достъп до Америка , ще се изплюят на "дипломата" в сурата !!!!

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Бесен Язовец

    10 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Точно обратното е САЩ са зависими от Китай щото цялото им производство е там и Китай ако каже няма да изнасяме стоки за САЩ до 30 дни и джапанки няма да има по-магазините в САЩ хахах мн.си зле с търговията

    Коментиран от #22

  • 20 Скорпион29

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Ако Китай спре да им произвежда стоките на дебелите знаеш ли ква инфлация ги чака? Оня перчема нали щеше да връща заводите в САЩ кво стана с идеята на туитърмен? Нещо май не му е мн.оферта

    Коментиран от #28

  • 21 Бесен Язовец

    9 3 Отговор
    Русия - най- големия износител на газ
    Китай- най големия износител на свинско месо
    Бразилия- най- големия износител на телешко
    САЩ най- най- на кво ? На пържено пиле ли?
    Или на телефони щото май Леново и Хулалей им взеха първото място дори и на Японците от Самсунг
  • 22 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Верно ли бе , не думай ! И какво ще си ги правят тия "стоки" китайците , ще ги изнесат за Русия сигурно , а ??? Или ще си платят заплатите и данъците с тях ??? Или ще продават в Африка на средна заплата 50 долара ??? То си личи кой е учил търговия на партийни конгреси !!

    Коментиран от #24

  • 23 СССРБарета

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Русия е енергиен Износител номер ЕДНО в света Набийте си го в краварските тикви!!! И всякъкви глупости за 5 танкера 3 камили стигнали до Китай са смехотворни! А Газпром не само няма да бъде елиминиран от никъде а се очаква мега разширение на пазарите в азия което буди тревожност дали ще успеят да задоволят всички клиенти! А за Европа точно Германия печели най- много от хубавия и евтин Руски газ който разпределя транзитира и препродава! Така че "надай се конъо на зелена трева" хахах!

    Коментиран от #25, #31, #41

  • 24 Бесен Язовец

    5 6 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    А ти ли бе знаменосецо дето си пазиш още комсомолската книжка тили си търговеца бе? Кога стана и ти Андрешко икономис?

    Коментиран от #26

  • 25 Бесен Язовец

    5 4 Отговор

    До коментар #23 от "СССРБарета":

    Точно така кажи го на Диди кончето
  • 26 ghosy

    6 8 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    Научи се да пишеш, неграмотнико путинолизец.

    Коментиран от #27, #33

  • 27 Бесен Язовец

    8 4 Отговор

    До коментар #26 от "ghosy":

    Ама не ми давай наклон на ...... соросче
  • 28 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "Скорпион29":

    Ами и ти си същия умник като колегата ти , нали това ти обяснявам досега , това е сделката , или Китай ще върне част от печалбите от износа в Америка или тя ще си изтегли производството обратно !!! Имат си евтина енергия , след 4-5 години ще имат роботи за всичко и предимството на евтиния труд отиде та се не видя ! А Русия какво ще предложи , пазар с минимална заплата 140 долара ???? Хахахахахха ! И то намаляващ със 200-300 000 годишно !!!!

    Коментиран от #30, #32

  • 29 ТОС1буратино

    9 3 Отговор
    а бе те и Украйна продължават да консумират Руски газ само че не директно от Русия на евтино като преди ами взимат от Полша през Германия от Северен Поток1 ! Така по скъпичък им е ама нема нищо трай бабо за хубот нали дебелаците така ги наредиха :)
  • 30 Скорпион29

    7 4 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Еми да си изтегли бе,самоче в САЩ заплатите са по-2000$ а в китай по-300 и маратонки Найки ще дойдат по-800$ а не по-200$ като сега така че на кой му е по-оферта а Китай почна със сопствени марки вече да се налага и лека полека ще наложат качество както стана със електрониката вече и сами ще изгонат фирмите на САЩ от Китай

    Коментиран от #34

  • 31 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "СССРБарета":

    Не по-малко важно е, че в Саудитска Арабия себестойността на производството е най-ниска – около 4 долара за барел. Безусловно, Саудитска Арабия се стреми към по-високи цени на петрола, но дори и да спадне до 10 долара за барел, тя ще печели, докато другите големи експортьори ще губят пари, или ще прекратят производството. Съюзът между Саудитска Арабия и Русия може да ги разочарова.
    Сега, когато са определени квотите за производство между страните от ОПЕК и извън картела може да се очаква измама.
    Многогодишните мошеници, такива като Иран и Ирак ще са първите, които ще започнат свръхпроизводство. Икономиката на Венецуела е в свободно падане и тя безусловно също ще се възползва от възможността за свръхпроизводство. След увеличаване на предложенията съюзът между Саудитска Арабия и ОПЕК, между страните от петролния картел и извън него ще се присъедини към това увеличение, за да не загуби дела си на пазара. Какви са прогнозите по отношение на цените на петрола през 2018 г. ? Прогноза: 50 % спад на цените на петрола !!!!
  • 32 СССРБарета

    8 3 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    А бе ти нещо не си в ред и незнаеш основни фундаментални неща в икономиката! По евтиното и по качественото ПЕЧЕЛИ! Това да не е децка градина бе вие ни дайте стоки ние скапа гас че иначе няма да ви взимаме стоките Ти не си в ред?
    За тия РОБОТИ дето си ги измислил отдавна ги има от преди 20г. Роботите работят със енергия и нещо много важно СУРОВИНИ! Китай е най-големият притежател на ЛИТИИ и всички ценни метали за електрониката и не само! Евтините природни ресурси в комбинация със евтина работна ръка това е Китай и сащ имат огромна нужда от това! Те нямат нито едното нито другото само евтина газ което не е достатачно!

    Коментиран от #36

  • 33 ghosy

    6 5 Отговор

    До коментар #26 от "ghosy":

    "Соросче", друг път всеки който не е путинолизец ,а българин за теб е соросче.Айде у лево и отивай си купувай руски стоки.Сигурно обувки панталони и всичко което носиш е Сделано в Русия , а какво ще кажеш.И на вашта любимка кака Курни Нинова синчето и е в Раша.А на какво пишеш в момента най лекият и бръз руски телефон.Най точното определение за такива теб е LOSER.Запомни го.
  • 34 Дони

    4 6 Отговор

    До коментар #30 от "Скорпион29":

    Мечтай , безплатно е!

    Коментиран от #35

  • 35 Скорпион29

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "Дони":

    Живей в мъгла там акъл не се иска!
  • 36 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #32 от "СССРБарета":

    Ама ти си супер "фундаментален" !!! Та не разбрах къде ще си продаде Китай евтините стоки , в Русия или в САЩ , а ,ти как мислиш ? Единия има икономика за 18600 милиарда , а другия за 1300 !!!!! Супер труден избор , направо не знам как ще изберат тия китайци , сигурно ще им трябват цели три секунди !!!

    Коментиран от #39, #42

  • 37 Трапер

    1 3 Отговор
    Аре стига с тоя “глинен тигър” Китай бре ! Кой го направи икономически силен и влиятелен!? През 1979 година лично Дън Сяопин поканва в Пекин Коносуке Мацушита-основателя на Panasonic,
    с молба да помогне за електрифицирането и оттам икономическо развитие на една от най-бедните държави по това време . Молбата е приета и оттам започва развитието на китайската икономика.Следват големите инвестиции и построяването на заводи Основно от Япония и Запада .Т.е опитомяването на Китай е от първостепенна роля а Многолюдната евтина работна ръка е второстепенен фактор

    Коментиран от #38

  • 38 Лафчи

    7 2 Отговор

    До коментар #37 от "Трапер":

    С една дума Запада и Япония сами си вкарали таралеж в гащите.
  • 39 гост 2

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    "Та не разбрах къде ще си продаде Китай евтините стоки , в Русия или в САЩ , а ,ти как мислиш"

    Ами няма и как да разбереш. То трябва малко да излезеш от рамката на 80-те години, САЩ/Русия.

    Няколко теми за размисъл ти давам:
    - Какъв е дялът на реализираната китайска продукция в САЩ спрямо износът на страната?
    - Какъв е дялът на реализираната на вътрешният пазар?
    - Какви са трендовете за 10 години напред?
    - Какъв е дялът в световното производство на стоки за масово потребление на САЩ спрямо Китай?

    Китай отдавна нищо не дължи на САЩ, нито е чак толкова зависим колкото ти се иска. Напротив, става прекалено независим и силен което не се харесва и определено в най-големия настоящ и бъдещ проблем на САЩ. На пазарът за стоки масово потребление Китай са пъти спрямо спрямо всички останали. Започнаха да навлизат и на пазара на автомобили, като отдавна преобладаващата част от автомобилите в Китай са китайски. Дават заявки и за част от световният пазар на военната индустрия.

    Какво друго? Дай да поговорим и за капитал. Ами че то голяма част от европейските концерни вече са с китайски капитал и съсобственици. За сметка на това няма завод в Китай, който да е западен. Какво ще изнесат и ще върнат САЩ? Те нищо не притежават там? Да не говорим, че няма начин нито начин, нито капацитет да заместят китайската част в своето вътрешно потребление със собствена, американска, дори като обем, камо ли като себестойност.
  • 40 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Си ти....
    При това фалшив трол - сериоха!
    Императора е най достойният политик на нашето време!!
    България само трябва да се стреми да има такъв патриот във властта!!!
  • 41 Диди

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "СССРБарета":

    Номер 1 в света по експорт е Саудитска Арабия,не Русия.
    Путин колкото и пожелания да отпрати към световните лидери,ще си остане този,който лъга обществото.Никой не може да говори за доверие към Русия.

    Коментиран от #43

  • 42 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "гост":

    Една мааалка подробност айнщайн. Без евтин руски газ няма производство на евтини стоки.
    Това е разликата. Скъп хамерикандки газ автоматично поскъпване на всички стоки и услуги. Самоубийтво в името на хамериканските икономически хинтереси. Справка България, усрайна и т.н.
    Как мислиш айнщайн, дали Китай ще се върже. Западна Европа не се върза.
  • 43 гост 2

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Диди":

    Отново си неадекватна!

    Човекът ти говори за енергиен, а не петролен износител.

    Да, Саудитска Арабия е номер едно и като производство и като залежи НА ПЕТРОЛ.

    Топ 5 за петрол:
    5. Иран
    Добив: 4.13 млн. барела дневно
    Процент от световното производство: 4.6%
    Доказани резерви: 137 млрд. барела
    4. Китай
    Добив: 4.19 млн. барела дневно
    Процент: 4.7%
    Износ към САЩ (дневно).: 2,000 барела
    Доказани резерви: 20.35 млрд. барела
    3. Русия
    Производство на петрол: 10.3 млн. барела дневно
    Процент: 11.64%
    Износ към САЩ (дневно).: 572,000 барела
    Доказани резерви: 60 млрд. барела
    2. САЩ
    Добив: 10.59 млн. барела дневно
    Процент 11.94%
    Доказани резерви: 20.68 млрд. барела
    1. Саудитска Арабия
    Добив: 11.75 млн. барела дневно
    Процент: 13.24%
    Износ към САЩ (дневно).: 1.42 млн. барела
    Доказани резерви: 262.6 млрд. барела

    Данните са към 2012, но въпреки това могат да ти дадат някаква представа за цялата картинка

    Така, сега да минем към газта, където е доста по-интересно....

    Коментиран от #44

  • 44 гост 2

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "гост 2":

    5. Саудитска Арабия
    Доказани резерви:7.46 трлн. куб. м
    На Саудитска Арабия се падат 3.92% от доказаните находища в света.
    4. Туркменистан
    Доказани резерви: 7.5 трлн. куб. м
    На Туркменистан се падат 3.95% от доказаните находища в света.
    3. Катар
    Доказани резерви:25.47 трлн. куб. м
    На Катар се падат 13.39% от доказаните находища в света.
    2. Иран
    Доказани резерви: 29.6 трлн. куб. м
    На Иран се падат 15.57% от доказаните находища в света.
    1. Русия
    Доказани резерви: 47.57 трлн. кум. м
    На Русия се падат 25.02% от доказаните находища в света.

    Данните са пак към 2012. ....
  • 45 гост 2

    1 0 Отговор
    И за финал една също доста интересна статия от същият източник:

    https://profit.bg/klasatsii/mezhdunarodni/darzhavite-s-nay-tsennite-energiyni-rezervi-v-sveta/?page=2

    Никой не претендира за 100% достоверност на данните, но за сметка на това са показателни.

    И още една интересна публикация, този път съвсем прясна:

    http://www.infostock.bg/infostock/control/world/news/86008-top-10-na-stranite-s-najnisak-darzhaven-dalg

    Коментарите оставям на русофобчетата.

    ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА 2018!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания