Last news in Fakti

31 Декември, 2017 10:00 1 231 5

Пучдемон: Мадрид да върне правителството ми

  • каталуния-
  • карлес пучдемон-
  • испания

Той иска испанското правителство да признае резултатите от изборите

Пучдемон: Мадрид да върне правителството ми - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерът на каталунските сепаратисти Карлес Пучдемон призова Мадрид да признае резултатите от местните избори, съобщи Fox.

Сепаратистите спечелиха предсрочните местни избори по-рано през този месец. Пучдемон призова испанските власти да признаят резултатите и да възстановят неговото правителство.

В момента той се намира в Брюксел. Пучдемон замина за там, след като Мадрид отне автономията на Каталуния. Това се случи след провеждането на референдум за независимост на областта.

„Демокрацията и урните дадоха своя глас, като всеки изрази волята си и е време тези резултати да бъдат признати“, заяви Пучдемон.

Испанският премиер Мариано Рахой планира да свика каталунския парламент на 17-ти януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    5 4 Отговор
    И преди съм казвал ,че рано или късно независима Каталуния ще има и това е въпрос само на време и начин . Интересно, къде ще се скрият сега висшите педалдемократи от Европа , след тези законни и демократични избори .

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Пуч де Миерда

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    Щом си казвал и преди значи нема да има
  • 3 некойси

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "реалист":

    Не може да бъде спряна идея, чието време е дошло!

    Коментиран от #4

  • 4 Шамарите

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "некойси":

    То не всека идея за независимост е практична и обективна, Каталуня е разделена от Европа от Пиринеите - все едно Рила планина, тоест какъвто бизнес имат те могат да го правят главно с Ипания, а и каталанският език е все едно сръпският за българският, тъй че и език им е най-близък за испанския
  • 5 Майро

    1 0 Отговор
    Каталуния няма да се отдели. В най-лошия вариант се предвижда референдум и отделяне на областите Барселона и Тарагона като самостоятелна провинция в Испания. Това за сега се подхвърля като майтап, но знаем как е с майтапите;)
Новини по държави: