4 Януари, 2018 08:30 1 794 19

Още невинни жертви при бомбен ад край Дамаск

  • сирия-
  • цивилни-
  • въздушен удар-
  • джаиш ал ислам-
  • гута-
  • дамаск

Най-малко 23 цивилни са убити близо до сирийската столица, повечето при руски въздушни удари, заяви НПО

Още невинни жертви при бомбен ад край Дамаск - 1
Снимка: БТА/АР

Най-малко 23 цивилни са убити в обсадения анклав Източна Гута близо до Дамаск, повечето при руски въздушни удари, заяви Сирийският център за наблюдение правата на човека, цитиран от Reuters.

Според неправителствената организация 18 цивилни са убити при руски въздушни удари по град Мисраба, а останалите от обстрел на сирийския режим по други два града.

Сред убитите има три деца, 11 жени и един доброволец от работещата в бунтовнически райони организация "Белите каски". Има и десетки ранени.

Според директора на СЦНПЧ Рами Абделрахман руските въздушни удари са били насочени по жилищни блокове в Мисраба. Градът се контролира от групировката "Джаиш ал Ислам".

Абделрахман посочи, че щаб квартирата на групировката се намира в периферията на града, а не във вътрешността му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 законен

    5 10 Отговор
    А защо нищо не пишете за 7-те руски самолета унищожени вчера ??

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 законен

    6 9 Отговор
    Най-малко седем руски самолета са били унищожени от бунтовнически артилерийски обстрел срещу военновъздушната база Хмеймим в Сирия на 31 декември, пише руският вестник "Комерсант", който се позовава на два източника, предаде Ройтерс.

    Това е най-тежката загуба на въоръжение за Русия от началото на въздушната й кампания в Сирия през есента на 2015 г.

    При нападението на радикални ислямисти има над 10 ранени руски военнослужещи, добавя изданието.

    Най-малко четири бомбардировача Су-24, два изтребителя Су-35 и един транспортен самолет Ан-72, както и един склад за муниции са били унищожени при обстрела, пише "Комерсант", цитирайки два "военно-дипломатически" източника.
  • 5 Еми защото

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "законен":

    Защото излезе че е фейк...Инфото е разпостранено от някакъв английски сайт-а след това е подхванато от руските медии..

    Коментиран от #7

  • 6 Kcaniba

    5 7 Отговор
    Хага очаква сатрапите ....
  • 7 законен

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Еми защото":

    Ето ти още един "фейк" , ама за твое съжаление и двата са голата истина !
    Cъeдинeнитe aмepиĸaнcĸи щaти щe пoвишaт пpoизвoдcтвoтo нa пeтpoл c дo 10 пpoцeнтa пpeз 2018 г. дo oĸoлo 11 милиoнa бapeлa нa дeн, твъpди изcлeдвaнe нa ĸoмпaниятa Rуѕtаd Еnеrgу, цитиpaнo oт СNN. Taĸa cтpaнaтa щe дeтpoниpa Pycия и Cayдитcĸa Apaбия пo дoбив нa cypoв пeтpoл и щe cтaнe пpoизвoдитeл нoмep eднo в cвeтa. CAЩ нe ca били глoбaлeн лидep, нитo пъĸ ca били пpeд Pycия или Cayдитcĸa Apaбия, oт 1975 г.
    https://money.bg/economics/prez-2018-godina-svetat-shte-ima-nov-petrolen-kral.html

    Коментиран от #8, #12, #14

  • 8 Еми защото

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "законен":

    И какво общо има едното с другото и какво си мислиш че доказваш с това??? --не ти ли се струва глупаво това сравнение???

    Коментиран от #9

  • 9 законен

    5 9 Отговор

    До коментар #8 от "Еми защото":

    Няма какво да доказвам , то е ясно за всички по света , просто ти показвам "светлото бъдеще" на любимците ти !
  • 10 RIDIK

    5 11 Отговор
    Браво бе. Естествено, че ще унищожават руснаци, самолети и каквото и руско ако е извън Русия. Тия руснаци и тия самолети да не би да ръсят розово масло от небето. Защитават Асад, защото ако той си отиде си отиват и руските бази по крайбрежието и малко по-навътре. Това, че за мужика човешкия живот няма никаква стойност, света го знае повече от 100 години. Всичко, което застрашава едноличната власт на Асад / разбирай руското присъствие в Сирия / е терорист, пък било то жени, деца, старци. С проруските писания, можете да мътите главите само на тези, чиито глави са мътни и без това от редовно използване на шльокавица. И моля ви, не ме питайте защо американците си бият негрите.
  • 11 Гост

    6 3 Отговор
    На война, като на война! Това е положението! Ето защо не трябва да се допускат въоръжени конфликти - знае се кой ще плаща цената!
  • 12 Еми защото

    8 4 Отговор

    До коментар #7 от "законен":

    И аз мога да ти дам такова инфо--Россия потеснила США в списке крупнейших экспортеров зерна. По данным Минсельхоза США, Россия экспортирует в новом сезоне рекордные 25,5 миллиона тонн пшеницы. Кроме того, наша страна выиграла львиную долю контрактов на поставку пшеницы в Египет.-----и како...да казвам ли като теб,че САЩ ги чака глад????---тотално неадекватни мнения и твърдения от теб.Лек Ден..

    Коментиран от #13, #15

  • 13 кирил

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Еми защото":

    Малка България изнесе 4.1 млн тона пшеница 2017 г. какъв успех е 150 пъти по голяма държава да изнесе 6 пъти повече.радват се че няма да умрат от глад

    Коментиран от #17

  • 14 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "законен":

    Откакто Rуѕtаd Еnеrgу започна да прави прогнозите си САЩ от 8-ма/10-та страна по петролни запаси стана с 3 пъти повече запаси от вторият е класацията?!
    На мен ми намирисва на елементарен PR!

    Пък и няма никакво значение всъщност какви запаси има за следващите 500 години, нито какви добивни капацитети има, защото важно къде и как ще ги реализира днес и на каква себестойност. Ако принципите на пазарната икономика действаха изолирано, би следвало според Rуѕtаd Еnеrgу да нямат конкуренция САЩ, но всъщност изостават от конкуренцията.

    Надали политиката, което води САЩ ще и позволи да се радва еднолично на петролните запаси предположени от Rуѕtаd Еnеrgу, а и като цяло надали държавите в тия си граници и обвързаности ще са константни следващите 100 години.

    Безсмислена тема на спор!

    Да не говорим, че новите технологии изместват пертола като източник на енергия, макар и никога да няма да могат да намалят дори на половина нуждата от него. Все пак продуктите на модерната цивилизация в основата си са пертолни производни.

    Коментиран от #16

  • 15 законен

    2 7 Отговор

    До коментар #12 от "Еми защото":

    Хубаво са те научили да преписваш , ама са пропуснали смятанетоооо !!! 25,5 милиона по 120-130 долара борсова цена , без отстъпката която е задължителна за такива случаи , правят некакви си 3,3 милиарда долара !!! България толкова изкарва от туризъм , а за щатската петролна промишленост сигурно няма и оборота на ДЕН !!!! Научете се , че опорки и фишеци вървят само пред слабоумни русофили !!! А петрола носи 60-70% от приходите на Русия , житото на цялата планета не стига да покрие и половината , неграмотници земеделски !!
  • 16 законен

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Дрън , дрън , че пляс ! По запаси още преди две години всички признаха , че САЩ е номер едно , а тука говорим за ПРОИЗВОДСТВО ! И това също отдавна се очаква , новото е само че ще стане през тази година ! И е пряка последица от "умните" договорки на руснаци и араби , които от лакомия пак вкараха цената на петрола в диапазона в който американците ПЕЧЕЛЯТ и цъфтят !! Като добавиш , че имат осигурен ВЪТРЕШЕН пазар за два пъти повече от очакваното производство , пей сърце ! Само че да мислят тази които ще загубят същото количество износ и то жизнено важен за тях !!! А когато цената накрая пак се срине , в Щатите просто ще затворят кладенците и ще чакат следващата руско-арабска глупост , но въпоросните ще чакат гладни бунтове !!

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "кирил":

    Интересен сайт:
    http://countrymeters.info/bg/Bulgaria

    Аз си избрах България - Русия, просто за да видя все пак тенденцията. Та, към 10 часа днес отношението в пъти в полза на Русия е както следва:

    Население: 21 пъти по-голямо
    Раждания от началото на годината: 28 пъти повече
    Смърт от началото на годината: 19 пъти повече

    Миграция:
    -90 за България, тоест повече са напуснали страната отколкото са се върнали или имигрирали в България;
    +2139 за Русия, обратното;

    Ръст на населението:
    - 465 за България от началото на годината
    + 562 за Русия

    Тезата на русофобите, че руснаците са намаляваща нация и че гледат да се спасят от Русия всъщност е тотална ЛЪЖА.
    Миграцията в Русия процентно спрямо населеното на другите европейски държави е както следва:
    Миграция към Германия и Великобритания е положителна също както на тази в Русия и е два пъти по-голяма. Докато Русия спрямо Франция води с 1,22. Тоест процентно повече хора имигрират във Русия, отколкото във Франция. Испания е с отрицателна миграция много по-голяма от тази на България?! Италия води със съвсем малко Русия...тоест ако сравняваме миграцията от/в ЕС с тази от/в Русия, то към ЕС движението е под 2 пъти по-голямо от това към Русия.
  • 18 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "законен":

    "По запаси още преди две години всички признаха , че САЩ е номер едно"

    Да, всички, но на база ЕДИНСТВЕНО прогнозата на Rуѕtаd Еnеrgу. Няма втори или трети източник, потвърждаваш техните заключения. Всички само ги цитират.

    Още нещо. Разликата е дошла от вкарването в изчисленията и сметките на шистите, които преди това не са се отчитали в калкулациите и прогнозите.

    Няма нужда от спор. Ще сме свидетели на реалността следващите 20-30 години.

    о.к.
    Много спам стана. Не е това темата!
  • 19 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    бунтовниците унищожиха сериозна група на сирииската армия включваща поне трима генерала .сега им се отмъщава.бомбандират ги интензивно от месеци ,но сега ги удрят основно по граждански обекти именно като отмъщение!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания